7 °C Budapest

Ezer forinttal is csökkenhet a nyugdíj, ha bankszámlára kérik

2013. szeptember 20. 08:32

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon folyamatosan dolgozzák fel a nyugdíjasok kérelmeit a postai kifizetésre történő átállásra, frissebb adatok még nincsenek, de a júniusi és júliusi számok szerint megállt a banki átutalások arányának évek óta tartó növekedése - írta a Népszava.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A postai kézbesítésre ösztönözheti a nyugdíjasokat, hogy egy nyugdíjas havi ellátása akár 800-1000 forinttal is csökkenhet, ha bankszámlára kéri azt.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg a nyugdíjasok 51,3 százaléka kapja járandóságát banki utalással.

Aki szeretne áttérni a postai kézbesítésre, levélben kell bejelentenie az erről szóló igényét. A területileg illetékes kormányhivatal ügyfélszolgálatán is van erre lehetőség, de az igényt onnan továbbküldik a nyugdíjfolyósítóhoz.

A nyugdíjfolyósító tájékoztatása szerint az átállás körülbelül két hónapot vesz igénybe, ennyi időre van szükség a levél kézbesítéséhez, feldolgozásához és az átálláshoz. Figyelmeztetnek arra is, hogy amíg a kérelmező nem kap választ, addig ne szüntesse meg számláját, mert akkor lehet, hogy nem jut hozzá az adott hónapban az ellátásához. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a postai kézbesítés a banki átutalásnál később kezdődik.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?