15 °C Budapest

Ne engedd, hogy az állam vigye a kamat negyedét!

Pénzcentrum
2013. július 26. 05:15

Az augusztus elsejéig nyitott TBSZ számlákra év végéig van lehetőség a befizetésre, így megúszhatjuk a megtakarításokat nemsokára sújtó EHO-t és a kamatadót is. Mivel nem mindegy, melyik bankba visszük a pénzünket a Pénzcentrum.hu összeszedte a legjobb ajánlatokat.

A jogszabály szerint mentesülnek az elvonás alól, azok a befektetések melyeknek kamatperiódusa még augusztus elseje előtt kezdődik, valamint a forint-állampapírok mellett a legalább 80 százalékban forint-állampapírral rendelkező alapok befektetési jegyei.

Megúszhatjuk az új adót tehát, ha állampapírt vásárolunk, de ennek kockázatairól előbb tájékozódjunk. Más banki termékek esetén már más a helyzet, ahogy azt kiszámoltuk akár a kamat negyede is odalehet, ha nem figyelünk oda, hova rakjuk a pénzünk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezt elkerülhetjük, ha TBSZ-t nyitunk. A tartós Befektetési Számla esetén három év után részlegesen, öt év után pedig teljesen adómentesen juthatunk a megtakarításunk hozamához, ha augusztus elseje előtt nyitjuk meg a számlánkat. Ez után kötött szerződések esetén csak a kamatadót úszhatjuk meg. A pénzünkhöz akkor is könnyen hozzáférhetünk, ha hirtelen bajba kerülünk, a kamatok részleges elvesztése és a kamatadó megfizetésével mellett.

A jegybank kamatcsökkentései nyomán nincsenek egetverő kamatok a bankokban, de épp ezért fontos, hogy minden forintra odafigyeljünk. A legjobb ajánlatokat szedtük  össze, de magad is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb bankot a BankRáció.hu-n.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?