10 °C Budapest

Ne engedd, hogy az állam vigye a kamat negyedét!

Pénzcentrum
2013. július 26. 05:15

Az augusztus elsejéig nyitott TBSZ számlákra év végéig van lehetőség a befizetésre, így megúszhatjuk a megtakarításokat nemsokára sújtó EHO-t és a kamatadót is. Mivel nem mindegy, melyik bankba visszük a pénzünket a Pénzcentrum.hu összeszedte a legjobb ajánlatokat.

A jogszabály szerint mentesülnek az elvonás alól, azok a befektetések melyeknek kamatperiódusa még augusztus elseje előtt kezdődik, valamint a forint-állampapírok mellett a legalább 80 százalékban forint-állampapírral rendelkező alapok befektetési jegyei.

Megúszhatjuk az új adót tehát, ha állampapírt vásárolunk, de ennek kockázatairól előbb tájékozódjunk. Más banki termékek esetén már más a helyzet, ahogy azt kiszámoltuk akár a kamat negyede is odalehet, ha nem figyelünk oda, hova rakjuk a pénzünk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezt elkerülhetjük, ha TBSZ-t nyitunk. A tartós Befektetési Számla esetén három év után részlegesen, öt év után pedig teljesen adómentesen juthatunk a megtakarításunk hozamához, ha augusztus elseje előtt nyitjuk meg a számlánkat. Ez után kötött szerződések esetén csak a kamatadót úszhatjuk meg. A pénzünkhöz akkor is könnyen hozzáférhetünk, ha hirtelen bajba kerülünk, a kamatok részleges elvesztése és a kamatadó megfizetésével mellett.

A jegybank kamatcsökkentései nyomán nincsenek egetverő kamatok a bankokban, de épp ezért fontos, hogy minden forintra odafigyeljünk. A legjobb ajánlatokat szedtük  össze, de magad is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb bankot a BankRáció.hu-n.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40