17 °C Budapest

Méregdrága Makovecz-villák, újdonság vár a magyar vásárlókra - a hét hírei

Pénzcentrum
2012. június 10. 18:34

Számos érdekes témát dolgozott fel ezen a héten is a Pénzcentrum.hu - "Szenzációs újdonság vár a magyar vásárlókra! Ilyet még nem láttunk"; "30 millió alatt nincs eladó Makovecz-villa"; "Félkarú a rabló: 18 ezer magyar állása veszélyben" - csak, hogy néhány példát említsünk. Arról nem is beszélve, hogy pénteken kezdetét vette az idei nyár egyik legjobban várt sporteseménye, a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság . Készülve a viadalra tematikus cikkeink segítségével pedig azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megmutassuk, miért éri meg a világcégeknek a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia támogatása, illetve, hogy egy átlag ember miként lehet részese a világ legnagyobb szponzori sikereinek. Ezek tehát a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Szenzációs újdonság vár a magyar vásárlókra! Ilyet még nem láttunk
Látványos és izgalmas technológiai újdonsággal találkozhatnak néhány nap múlva a magyar vásárlók. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint napokon belül indulhat az az újfajta, QR-kódos vásárlási modell, amely világszerte izgalmas mobiltechnológiai/kiskereskedelmi fejlesztésnek számít. Úgy tudjuk, Magyarországon a G'Roby-lánc lehet az első, amely alkalmazhatja az új technológiát.

Félkarú a rabló: 18 ezer magyar állása veszélyben
Több mint ezer szerencsejátékszervező vállalkozás, 18 ezer vendéglátóhely léte és az ott dolgozók (vendéglátóegységenként minimum 1 alkalmazott) megélhetése múlik azon, hogy tető alá kerül-e végre a szerveralapú pénznyerő automaták működtetéséhez szükséges végrehajtási rendelet. Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnökének álláspontja szerint ugyanis minél tovább csúszik az új rendszer bevezetése, annál több vállalkozás húzhatja le végleg a rolót.

30 millió alatt nincs eladó Makovecz-villa: itt a lista
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki egy Makovecz Imre által tervezett családi házba költözne. 30-40 millió alatt ugyanis nemigen van választék a leghíresebb magyar építész alkotásaiból, pedig egyébként akad bőven az ő tervei alapján épített lakóépület az ingatlanpiacon.

Meglépi a Tesco: most csak ennyit lehet Magyarországon

Több Extra áruházat is átadott az elmúlt hetekben a Tesco Magyarországon. Az áruházlánc gyors egymásutánban, Miskolcon és Szolnokon átalakított, Debrecenben pedig új üzlettel várja a vevőket. Szakértők szerint a megújulás kulcskérdés lehet egy áruház forgalmát tekintve - különösen plázastop idején.

Nyugdíjszámítás 2013: újabb csapás az alacsony keresetűekre
Az alacsony keresetűeket hozza hátrányba és a magasabb jövedelműeknek kedvez a kormány azzal, hogy a jogszabályban foglaltakkal ellentétben 2013-tól nem a bruttó, hanem a jelenlegi módszernek megfelelően a nettó keresetek után számítanák a nyugdíjakat. Ráadásul úgy próbálja meg beállítani a törvénymódosítást, hogy arra a nyugdíjak adómentességének megőrzése miatt van szükség, miközben semmilyen jogszabály nem írja elő azt, hogy a bruttó béreken alapuló számítási mód mellett adót kellene fizetni az öregségi ellátások után.

Luxusáfa: a kormány legújabb adóötlete - Te is szavazhatsz!

Legyen-e kedvezményes áfakulcs az alapvető cikkekre? Pénzt vagy cafetériát kapjanak az alacsony keresetűek? Kell-e támogatás a fiatalok és a kismamák munkába állásához? Segítség lehet-e a szociális szövetkezet az elmaradott térségekben? Ezekre a kérdésekre vár választ a kormányzat a lakosságtól. Sajtóhírek szerint sokan a kukába dobják a kérdőíveket, a Pénzcentrum.hu-n név és nyilvántartás nélkül szavazz az 5 kérdésre! Nézd meg a korábbi írásunkban közölt 5 konzultációs kérdést is, és szavazz azokra is (kattints a beszúrt linkre vagy az utolsó kapcsolódó cikkre)!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezért nem lesz olcsó hitel használt lakásokra
Még mindig nem érhetőek el az Otthonteremtési kerekasztal által tavaly kidolgozott új kamattámogatott lakáshitelek. A bankok többsége a szükséges rendszer kiépítésének időigényessége miatt késlekedik a használt lakás vásárlására is igényelhető hitelek bevezetésével, de sejthető, hogy a törvényben foglalt kamatplafon miatt sem sietnek a piacra lépéssel. A Pénzcentrum.hu-nak választ adó hitelintézetek közül is a legkonkrétabb ígéret is csak az év második felére vonatkozott a termék bevezetésével kapcsolatban.

Sportban a hozam, szponzorban a bizalom

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha már májusban kijelentjük, hogy az idei nyár legfontosabb, világszerte legnagyobb érdeklődéssel várt eseményei az UEFA 2012 Labdarúgó Európa-bajnokság és a XXX. Nyári Olimpiai Játékok lesznek. A rangos sporteseményeket nézők milliárdjai követik világszerte, a sportrajongó tömegek pedig a legnagyobb világcégeknek jelentenek potenciális fogyasztókat. Ezen a héten tematikus cikkeink segítségével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megmutassuk, miért éri meg a világcégeknek a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia támogatása, illetve, hogy hogyan lehetsz részese Te is a világ legnagyobb szponzori sikereinek. A témában megjelent cikkeink a következők voltak:


PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem