0 °C Budapest

Ennyi a nyugdíja a legendás magyar zenésznek

Pénzcentrum
2012. június 10. 13:02

Nyugdíjáról vallott Somló Tamás, az LGT egykori frontembere. A jogász végzettséggel is rendelkező zenész szerint 45 ezer forintos havi apanázsa segélynek is nevetséges, pedig véleménye szerint ennél többre lenne jogosult.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pénzcentrum.hu amellett, hogy rendszeresen beszámol a nyugdíjakkal kapcsolatos legfrissebb hírekről, statisztikákról és fontos tudnivalókról, nyomon követi azt is, hogy mekkora nyugdíjat kapnak a magyar hírességek. Somló Tamás például azon hírességek táborát erősíti, akiknek a nyugdíja, zenésztársaihoz hasonlóan igen csekély.


"Három éve nyugdíjazhattam volna magam, akkor kaptam meg a hatóság levelét, amelyben havi 45 ezer forintos előnyugdíjat javasoltak. Segélynek is nevetséges az a pénz, amit a nemzedékem zenészei számára megállapítottak" - nyilatkozta a Blikknek Somló Tamás.

A hírportálnak a zenész kifejtette: "Hiába dolgoztam, illetve kaptam a fellépéseim utáni honoráriumot 1963-tól egészen a rendszerváltásig, a kifizetésekért felelős intézmények, a rendszerváltással egy időben csődbe mentek -  minden addigi kifizetésemet terhelő járulék, így a nyugdíjam is a semmibe veszett. A jogos nyugdíjazásomhoz szükséges igazolást semmilyen szerv nem tudja kiállítani" - mondta Somló Tamás.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?