2 °C Budapest

A várható nyugdíj nem lesz elegendő: újabb céges biztosítás jön

Pénzcentrum
2012. február 28. 13:20

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és Magyarország első és jelen pillanatban egyedüli foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Az együttműködés célja, hogy a biztosító széles körben hozzáférhetővé tegye Magyarországon a vállalati nyugdíjcélú gondoskodás eszközét, a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat. A megállapodást Erdős Mihály, a Generali-Providencia Biztosító elnök-vezérigazgatója és Tarsoly Csaba, a QUAESTOR Csoport elnök-vezérigazgatója írta alá a mai napon.

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás lehetőséget teremt arra, hogy a munkáltató jelentős mértékű nyugdíjcélú megtakarítást képezzen dolgozói számára. Az európai uniós irányelv alapján működő foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás az állami nyugdíj és az öngondoskodás mellett az egyik legfontosabb kiegészítő nyugdíjcélú pillére annak, hogy a nyugdíjas korba lépők megfelelő anyagi biztonságban tölthessék időskorukat. Ezt támasztja alá az Európai Unió által 2012. február 16-án megjelentetett ún. Fehér Könyve (White Paper) is. A dokumentum szerint a kiegészítő nyugdíjmegoldásoknak, mint például az unióban preferált foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak, nagyobb szerepet kell kapniuk a fenntartható nyugdíjrendszer működtetésében, és mindehhez az egyes tagállamoknak meg kell találniuk az egyensúlyt az adó- és költséghatékonyság, valamint a biztonságosság között.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu március 29-ei Biztosítási Konferencia 2012 című rendezvényén. Jelentkezzen Ön is az eseményre ITT!

Az együttműködés keretében a Generali kiterjedt vállalati ügyfélkörében, de személyes tanácsadói hálózatán keresztül is kínálja a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat. "Ez teljessé teszi a biztosító nyugdíjcélú megoldásainak palettáját, jól kiegészítve az öngondoskodásra épülő biztosítói nyugdíjprogramokat és az önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatást." - hangsúlyozta Erdős Mihály, a Generali elnök-vezérigazgatója. Amint az a Generali reprezentatív kutatásából kiderül, hazánkban is egyre többen ismerik fel a demográfiai helyzetből és a járulékfizetők alacsony számából fakadó veszélyeket. A megkérdezettek 62%-a úgy gondolja, hogy várható nyugdíja nem lesz elegendő a kívánt színvonalú életvitelre. "Az aktív kori keresethez képest várható nyugdíjhiány és a gazdasági világválság okozta félelmek hatására egyre többen látják úgy, megtakarítások nélkül nehezen biztosítható a megfelelő életszínvonal a nyugdíjas évekre. Ebben most az egyén mellett a vállalat is szerepet vállalhat." - tette hozzá Erdős Mihály.

Az állami nyugdíj és az öngondoskodást jelentő nyugdíjcélú megtakarítások - biztosítói nyugdíjprogramok, önkéntes nyugdíjpénztári befizetések - mellett fontos kiegészítő pillért képeznek a vállalati nyugdíjprogramok, melyekkel a munkavállalóikról gondoskodni kívánó vállalatok is szerepet vállalhatnak a biztonságos időskor megteremtésében. A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. jelenleg a hazai piacon egyedüliként kínál foglalkoztatói nyugdíjprogramokat, melyek egyúttal eszközt jelentenek a munkáltatók kezében munkavállalóik elkötelezettségének növelésére. A vállalatok testre szabott nyugdíjprogramokat alakíthatnak ki akár teljes dolgozói körre, vagy akár differenciált módon növelhetik a lojalitást kulcsember-programok és törzsgárda-programok létrehozásával. A vállalat meghatározhatja, hány évig (1-5 év) kell a munkavállalónak a cégnél maradnia ahhoz, hogy jogosulttá váljon a vállalati nyugdíjra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 09:07
Pikó András, Budapest VIII. kerülete, Józsefváros Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színekben megválasz...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?