Behódolnak-e a bankok az állami nyomásnak szerencsejátékügyben?

Pénzcentrum
2011. január 31. 09:02

A magyarországi pénzintézetek egyelőre megosztottak a tekintetben, hogy engedélyezik-e az internetes szerencsejátékokra irányuló tranzakciókat - írja a Napi Gazdaság.

A megosztottsághoz két út vezet. Kiindulva a szolgáltatások szabad áramlásának elvéből az egyik, hogy elfogadják, hogy az EU más országaiban bejegyzett játékszervezők hazánkban is tevékenykedhetnek így engedélyezik a tranzakciókat. Míg a másik, hogy részesei lesznek a tiltásnak, mivel engednek az állami nyomásnak, miszerint a magyar szabályok a sportfogadást és a szerencsejátékot állami monopóilumnak tekintik.

A kártyás fizetéseknél a tiltás egyszerűen eszközölhető. A pénzintézet a kártyaelfogadó kódja alapján fel tudja ismerni a szerencsejáték vagy sportfogadás típusú tranzakciókat, mivel azok a kártyatársaságok révén speciális szakmai azonosítóval rendelkeznek. A bankkártya rendszerben ezáltal egyszerűen blokkolhatóak az ilyen fizetések.

Azt, hogy melyik bank él ezzel a technikai lehetőséggel, változó képet mutat hazánkban. A Citibank például nem engedélyez tranzakciókat ennél a kereskedői körnél. Az UniCredit lakossági kártyáit bármire lehet használni, azonban az üzleti célú kártyák esetében tiltja az üzletszabályzat az ez irányú tranzakciókat. A Budapest Banknál viszont már teljes a szabadság.

Természetesen könnyedén kijátszható a tiltás. Például abban az esetben, ha egy ügyfél közvetlenül utal a fogadóirodának, akkor már semmi és senki nem tudja megakadályozni a tranzakciót. Egy másik lehetőség, amit sokan alkalmaznak, hogy egy közbeeső helyen parkoltatják egy ideig pénzüket, hogy ne lehessen ellenőrizni utalásaik származási helyét. Erre többféle online lehetőség is adódik, legismertebbek közülük a Neteller valamint a MoneyBookers. Ezek a fizetési lehetőséget biztosító hálózatok úgy működnek, mint egy online pénztárca. Segítségükkel gyorsan és biztonságosan bonyolíthatóak le a különböző be- és kifizetések.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25