16 °C Budapest

Behódolnak-e a bankok az állami nyomásnak szerencsejátékügyben?

Pénzcentrum
2011. január 31. 09:02

A magyarországi pénzintézetek egyelőre megosztottak a tekintetben, hogy engedélyezik-e az internetes szerencsejátékokra irányuló tranzakciókat - írja a Napi Gazdaság.

A megosztottsághoz két út vezet. Kiindulva a szolgáltatások szabad áramlásának elvéből az egyik, hogy elfogadják, hogy az EU más országaiban bejegyzett játékszervezők hazánkban is tevékenykedhetnek így engedélyezik a tranzakciókat. Míg a másik, hogy részesei lesznek a tiltásnak, mivel engednek az állami nyomásnak, miszerint a magyar szabályok a sportfogadást és a szerencsejátékot állami monopóilumnak tekintik.

A kártyás fizetéseknél a tiltás egyszerűen eszközölhető. A pénzintézet a kártyaelfogadó kódja alapján fel tudja ismerni a szerencsejáték vagy sportfogadás típusú tranzakciókat, mivel azok a kártyatársaságok révén speciális szakmai azonosítóval rendelkeznek. A bankkártya rendszerben ezáltal egyszerűen blokkolhatóak az ilyen fizetések.

Azt, hogy melyik bank él ezzel a technikai lehetőséggel, változó képet mutat hazánkban. A Citibank például nem engedélyez tranzakciókat ennél a kereskedői körnél. Az UniCredit lakossági kártyáit bármire lehet használni, azonban az üzleti célú kártyák esetében tiltja az üzletszabályzat az ez irányú tranzakciókat. A Budapest Banknál viszont már teljes a szabadság.

Természetesen könnyedén kijátszható a tiltás. Például abban az esetben, ha egy ügyfél közvetlenül utal a fogadóirodának, akkor már semmi és senki nem tudja megakadályozni a tranzakciót. Egy másik lehetőség, amit sokan alkalmaznak, hogy egy közbeeső helyen parkoltatják egy ideig pénzüket, hogy ne lehessen ellenőrizni utalásaik származási helyét. Erre többféle online lehetőség is adódik, legismertebbek közülük a Neteller valamint a MoneyBookers. Ezek a fizetési lehetőséget biztosító hálózatok úgy működnek, mint egy online pénztárca. Segítségükkel gyorsan és biztonságosan bonyolíthatóak le a különböző be- és kifizetések.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?