Itt a szerencsejátéktörvény legújabb áldozata!

2010. december 27. 16:02

Egy Miskolcon működő illegális pókerklubra csapott le a rendőrség a napokban. Az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival közösen tartott akció során, több pakli kártyát, készpénzt, illetve asztalokat foglaltak le - nyilatkozta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a mai nap folyamán.

A miskolci rendőrkapitányság felderítő osztálya az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival december 21-én közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci ingatlanban. Az épületben a hatóságok rendelkezésére álló adatok szerint tiltott szerencsejátékokat szerveztek. Az akció idején is éppen többen várták a "szerencséjüket", azonban ezúttal a rendőrök lepték meg a társaságot - ismertette a részleteket Dobi Tamás

A szóvivő hozzátette, hogy az intézkedés során megállapították a tiltott szerencsejáték szervezését, mivel az érintettek semmilyen hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. A miskolci rendőrkapitányság tiltott szerencsejáték szervezése miatt indított eljárást. A büntető törvénykönyv szerint aki tiltott szerencsejátékot szervez, vagy ehhez helyiséget bocsát rendelkezésre, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Lapunk több alkalommal is beszámolt arról, hogy miként üldözi a magyarországi pókerklubokat a hatóság. Korábban a Korda György nevével fémjelzett pókerklubra csapott le a rendőrség Budapesten, valamint nemrég megérkezett az első vádemelési javaslat is tiltott szerencsejáték szervezése miatt egy pókerklub tulajdonosai ellen szintén Miskolcon, ahol még tavaly októberben tartott, a mostanihoz hasonló, átfogó razziát a rendőrség.

Mint ahogy azt a Pénzcentrum.hu egy korábbi cikkében említette Magyarországon több tucat, de ha a kis kocsmákat is belevesszük, több száz pókerterem is működik - hasonlóan rendezetlen jogi háttérrel. A hatóságoknak a hatályos jogszabályok alapján kötelességük üldözni a jogellenes cselekményeket, a pókertermek működtetése pedig jelenleg ebbe a zónába esik. Bár a politika egyelőre nem fogalmazott meg konkrét szabályokat, a tiltás nem lehet működőképes hosszú távon.

Idén május elsejével lépett életbe a szerencsejáték-törvénynek az a módosítása, mely a kártyatermek nyitására vonatkozik. A törvényben foglaltak szerint a pókertermekben ezentúl legfeljebb tíz asztal lehet, maximum ötvenezer forintos versenynevezési díjat lehet szedni, a készpénzes játékokban pedig partinként százezer forintért válthat zsetont a játékos. A pókert a normális adókon kívül további elvonás sújtja, mégpedig a játékból származó teljes bevétel, valamint a játékosok nyereménye is adóköteles.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A maximalizált asztalszám, a korlátozott beülő és a 40 százalékos adó a három fő ok, ami miatt szinte lehetetlenné válik a nyereséges és egyébként ésszerű működés. A termek engedélyeztetésébe szinte kizárólag legalább egy évtizedes szerencsejátékos tapasztalattal rendelkező, tőkeerős cégek vágtak bele, és ők is óriási havi veszteségek mellett tudják csak fenntartani ezeket. A törvény módosítása azt fogja eredményezni, hogy a magyarok külföldre mennek játszani, továbbá az online irányába tolja el a pókerezést. A szlovák példát kellene követnünk - mondta a poker.deluxe.hu portálnak Tatár Gergő a Magyar Póker Szövetség elnöke - ott évente 1500 euró adót vetnek ki egy üzemelő pókerasztalra. Ha ezt nálunk is bevezetnék, mintegy félmilliárd forint bevétele lenne az élő pókerből a magyar költségvetésnek, és mintegy ezer új munkahely létesülne.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem