15 °C Budapest

Itt a szerencsejátéktörvény legújabb áldozata!

2010. december 27. 16:02

Egy Miskolcon működő illegális pókerklubra csapott le a rendőrség a napokban. Az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival közösen tartott akció során, több pakli kártyát, készpénzt, illetve asztalokat foglaltak le - nyilatkozta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a mai nap folyamán.

A miskolci rendőrkapitányság felderítő osztálya az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival december 21-én közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci ingatlanban. Az épületben a hatóságok rendelkezésére álló adatok szerint tiltott szerencsejátékokat szerveztek. Az akció idején is éppen többen várták a "szerencséjüket", azonban ezúttal a rendőrök lepték meg a társaságot - ismertette a részleteket Dobi Tamás

A szóvivő hozzátette, hogy az intézkedés során megállapították a tiltott szerencsejáték szervezését, mivel az érintettek semmilyen hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. A miskolci rendőrkapitányság tiltott szerencsejáték szervezése miatt indított eljárást. A büntető törvénykönyv szerint aki tiltott szerencsejátékot szervez, vagy ehhez helyiséget bocsát rendelkezésre, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Lapunk több alkalommal is beszámolt arról, hogy miként üldözi a magyarországi pókerklubokat a hatóság. Korábban a Korda György nevével fémjelzett pókerklubra csapott le a rendőrség Budapesten, valamint nemrég megérkezett az első vádemelési javaslat is tiltott szerencsejáték szervezése miatt egy pókerklub tulajdonosai ellen szintén Miskolcon, ahol még tavaly októberben tartott, a mostanihoz hasonló, átfogó razziát a rendőrség.

Mint ahogy azt a Pénzcentrum.hu egy korábbi cikkében említette Magyarországon több tucat, de ha a kis kocsmákat is belevesszük, több száz pókerterem is működik - hasonlóan rendezetlen jogi háttérrel. A hatóságoknak a hatályos jogszabályok alapján kötelességük üldözni a jogellenes cselekményeket, a pókertermek működtetése pedig jelenleg ebbe a zónába esik. Bár a politika egyelőre nem fogalmazott meg konkrét szabályokat, a tiltás nem lehet működőképes hosszú távon.

Idén május elsejével lépett életbe a szerencsejáték-törvénynek az a módosítása, mely a kártyatermek nyitására vonatkozik. A törvényben foglaltak szerint a pókertermekben ezentúl legfeljebb tíz asztal lehet, maximum ötvenezer forintos versenynevezési díjat lehet szedni, a készpénzes játékokban pedig partinként százezer forintért válthat zsetont a játékos. A pókert a normális adókon kívül további elvonás sújtja, mégpedig a játékból származó teljes bevétel, valamint a játékosok nyereménye is adóköteles.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A maximalizált asztalszám, a korlátozott beülő és a 40 százalékos adó a három fő ok, ami miatt szinte lehetetlenné válik a nyereséges és egyébként ésszerű működés. A termek engedélyeztetésébe szinte kizárólag legalább egy évtizedes szerencsejátékos tapasztalattal rendelkező, tőkeerős cégek vágtak bele, és ők is óriási havi veszteségek mellett tudják csak fenntartani ezeket. A törvény módosítása azt fogja eredményezni, hogy a magyarok külföldre mennek játszani, továbbá az online irányába tolja el a pókerezést. A szlovák példát kellene követnünk - mondta a poker.deluxe.hu portálnak Tatár Gergő a Magyar Póker Szövetség elnöke - ott évente 1500 euró adót vetnek ki egy üzemelő pókerasztalra. Ha ezt nálunk is bevezetnék, mintegy félmilliárd forint bevétele lenne az élő pókerből a magyar költségvetésnek, és mintegy ezer új munkahely létesülne.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?