11 °C Budapest

Itt a szerencsejátéktörvény legújabb áldozata!

2010. december 27. 16:02

Egy Miskolcon működő illegális pókerklubra csapott le a rendőrség a napokban. Az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival közösen tartott akció során, több pakli kártyát, készpénzt, illetve asztalokat foglaltak le - nyilatkozta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a mai nap folyamán.

A miskolci rendőrkapitányság felderítő osztálya az APEH szerencsejátékfelügyeleti osztályának munkatársaival december 21-én közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci ingatlanban. Az épületben a hatóságok rendelkezésére álló adatok szerint tiltott szerencsejátékokat szerveztek. Az akció idején is éppen többen várták a "szerencséjüket", azonban ezúttal a rendőrök lepték meg a társaságot - ismertette a részleteket Dobi Tamás

A szóvivő hozzátette, hogy az intézkedés során megállapították a tiltott szerencsejáték szervezését, mivel az érintettek semmilyen hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. A miskolci rendőrkapitányság tiltott szerencsejáték szervezése miatt indított eljárást. A büntető törvénykönyv szerint aki tiltott szerencsejátékot szervez, vagy ehhez helyiséget bocsát rendelkezésre, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Lapunk több alkalommal is beszámolt arról, hogy miként üldözi a magyarországi pókerklubokat a hatóság. Korábban a Korda György nevével fémjelzett pókerklubra csapott le a rendőrség Budapesten, valamint nemrég megérkezett az első vádemelési javaslat is tiltott szerencsejáték szervezése miatt egy pókerklub tulajdonosai ellen szintén Miskolcon, ahol még tavaly októberben tartott, a mostanihoz hasonló, átfogó razziát a rendőrség.

Mint ahogy azt a Pénzcentrum.hu egy korábbi cikkében említette Magyarországon több tucat, de ha a kis kocsmákat is belevesszük, több száz pókerterem is működik - hasonlóan rendezetlen jogi háttérrel. A hatóságoknak a hatályos jogszabályok alapján kötelességük üldözni a jogellenes cselekményeket, a pókertermek működtetése pedig jelenleg ebbe a zónába esik. Bár a politika egyelőre nem fogalmazott meg konkrét szabályokat, a tiltás nem lehet működőképes hosszú távon.

Idén május elsejével lépett életbe a szerencsejáték-törvénynek az a módosítása, mely a kártyatermek nyitására vonatkozik. A törvényben foglaltak szerint a pókertermekben ezentúl legfeljebb tíz asztal lehet, maximum ötvenezer forintos versenynevezési díjat lehet szedni, a készpénzes játékokban pedig partinként százezer forintért válthat zsetont a játékos. A pókert a normális adókon kívül további elvonás sújtja, mégpedig a játékból származó teljes bevétel, valamint a játékosok nyereménye is adóköteles.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A maximalizált asztalszám, a korlátozott beülő és a 40 százalékos adó a három fő ok, ami miatt szinte lehetetlenné válik a nyereséges és egyébként ésszerű működés. A termek engedélyeztetésébe szinte kizárólag legalább egy évtizedes szerencsejátékos tapasztalattal rendelkező, tőkeerős cégek vágtak bele, és ők is óriási havi veszteségek mellett tudják csak fenntartani ezeket. A törvény módosítása azt fogja eredményezni, hogy a magyarok külföldre mennek játszani, továbbá az online irányába tolja el a pókerezést. A szlovák példát kellene követnünk - mondta a poker.deluxe.hu portálnak Tatár Gergő a Magyar Póker Szövetség elnöke - ott évente 1500 euró adót vetnek ki egy üzemelő pókerasztalra. Ha ezt nálunk is bevezetnék, mintegy félmilliárd forint bevétele lenne az élő pókerből a magyar költségvetésnek, és mintegy ezer új munkahely létesülne.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?