19 °C Budapest

Rekord árverés várható: hírességek képei kerülnek kalapács alá!

MTI
2010. június 7. 17:02

Claude Monet, Pablo Picasso, Henri Matisse, Gustav Klimt és Vincent van Gogh képei is kalapács alá kerülnek a Christie's június végi londoni árverésén, mely a brit fővárosban valaha tartott legnagyobb összértékű festészeti aukció lehet.


Az Impresszionisták és modern művészet című árverésen 63 festmény kerül kalapács alá; a június 23-án tartandó aukció összbevétele előzetes becslések szerint elérheti a 231 millió fontot (80 milliárd forintot). Ez jóval meghaladná az eddigi 147 millió fontos rekordot, melyet a rivális Sotheby's aukciós ház állított be idén februárban.

Az eladásra szánt tételek között találni Claude Monet vízililiom-sorozatának egyik 1906-os darabját, valamint Picasso rövid kék-periódusának gyümölcsét, az Angel Fernandez de Soto (Az abszintivó) című alkotást. Mindkét festmény becsült ára 30-40 millió font (10,4 - 13,9 milliárd forint).

A műkincspiacot elsősorban a Picasso-festmény eladása tartja izgalomban, miután az andalúz festő 1932-ben készült Akt, zöld levelek és szoborportré című alkotása a múlt hónapban 106,5 millió dolláros (25,6 milliárd forintos) rekordáron kelt el New Yorkban.

A Sotheby's is hasonlóan nagyszabású árverésre készül a brit fővárosban június 22-én, melynek összbevétele az előzetes becslések szerint 101-148 millió font lesz. Az árverés központi tétele Édouard Manet egyik önarcképe; a francia festő mindössze két önarcképet festett, ezek közül is csak a most kalapács alá kerülő van magánkézben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A két vezető aukciós ház sorra döntötte meg az árverési rekordokat az elmúlt hónapokban; elemzők szerint a piac fellendüléséhez elegendő volt, hogy rendkívül vagyonos magánszemélyek és intézmények egy maroknyi csoportja a globális gazdasági válság ellenére továbbra is lát fantáziát a műkincsekben. A hagyományosnak számító európai és észak-amerikai vevők mellett Kínából, a Közel-Keletről és Oroszországból is egyre inkább érdeklődés mutatkozik a legértékesebb alkotások iránt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 18:50
Dömötör fordult a bírósághoz, mert szerinte az Alfahír megsértette a jó hírnévhez fűződő személyiség...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?