Aranykor köszönthet a Dimenzió magánnyugdíjpénztár ügyfeleire

Pénzcentrum
2010. május 12. 08:47

Szakértők már az elmúlt évben úgy vélték, hogy a nehezedő piaci feltételek miatt a nyugdíjpénztáraknál erőteljesebb koncentráció indulhat el. Az Allianz már bekebelezte a Malév magánnyugdíjpénztárát, rövidesen azonban egy jelentősebb ügylet mehet végbe. Mint tagjainak írt leveléből kiderül, a Dimenzió magánnyugdíjpénztár beolvadhat az Aranykorba - írja a Napi Gazdaság.


A jövő héten tartandó küldöttközgyűlésen mindenesetre ilyen javaslatot tesz az igazgatóság. A tájékoztatás szerint a pénztár jelenleg még stabil pénzügyi hátterű, de ez a helyzet nem sokáig biztosítható. A kassza működési célú tagdíjbevételei és a meglévő tartalékok hozama az idén először nem fedezi a működési kiadásokat, reálisan pedig a helyzet rosszabbodására lehet számítani - megkezdődhet tehát a tartalékok felélése. Az ehhez a helyzethez vezető okok között a növekvő adminisztrációs terheket, valamint a taglétszám erőteljes csökkenését (ez részben az állami nyugdíjrendszerbe visszalépés miatt következett be) említették. Egyúttal határozottan ajánlották, hogy a tagság támogassa már június 30-ával a beolvadást.

A várható fejlemény jelentőségét nem a kasszák mérete adja - a pénztárak még együtt sem rendelkeznek majd létszám szerint három-, vagyon alapján pedig négyszázalékos piacrészesedéssel. Szokatlan módon az Aranykort éppen annak bankoktól, illetve biztosítóktól való függetlensége miatt tartja jó partnernek a Dimenzió. Különlegességnek számíthat az is, hogy a Dimenzió a beolvadással átkerülő minden tag részére 21 ezer forintot fizet (úgy tűnik, itt - korábban az esetenként éppen emiatt meghiúsuló fúziókkal ellentétben - nem a vezetőség próbál külön üzletet kötni). Az Aranykor ráadásul a tájékoztatás szerint átveszi a beolvadó pénztára alkalmazottainak jelentős részét is, taglétszám-arányosan pedig helyet biztosít az igazgatótanácsban, illetve a felügyelőbizottságban is.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?