Egyesül a Premium az AXA magánnyugdíjpénztárral

Pénzcentrum
2010. május 17. 12:02

A Premium Magánnyugdíjpénztár 2010. július 1-jével egyesül az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral. A két pénztár a döntést a befektetési szabályok elmúlt években történt változásaival, valamint a tagok érdekét szolgáló gazdaságossági szempontokkal magyarázza. A döntéssel keletkező megtakarítást a pénztár a nyilvántartás és az ügyfélkiszolgálás minőségének fejlesztésére fordítja majd. Az AXA Nyugdíjpénztár taglétszám szerinti piaci részesedése az összeolvadást követően csaknem 2%-kal, 8%-ra nő, míg taglétszáma 25%-kal, vagyona pedig 17%-kal bővül.

"A Premium Magánnyugdíjpénztár 2006-os létrehozásáig a hazai magánnyugdíjpénztárak közel azonos, konzervatív befektetési stratégiát követtek, s nem volt olyan pénztár, amely számottevő mértékben részvényekbe fektetve nagyobb kockázatot vállalt volna a magasabb hozam reményében. A Premium Magánnyugdíjpénztár Magyarországon elsőként alkalmazott a többi piaci szereplőtől eltérő, tartósan 50% feletti részvénykitettséget célzó befektetési politikát, melynek elismeréséül az európai befektetési- és nyugdíjpiac vezető szakfolyóirata, az Investment & Pensions Europe, 2007 novemberében a Premiumnak ítélte oda a Közép-Kelet-Európa Legjobb Nyugdíjpénztárának járó díjat" - mondta el Bába Julianna, a Premium Magánnyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke. "A Premium által képviselt merészebb, innovatív befektetési politika az egyesülést követően az AXA Növekedési portfólióját jellemzi majd. Ennek következtében azok az ügyfelek, akik korábban az újszerű stratégia miatt választották a Premiumot, továbbra is megtalálhatják számításukat az AXA Nyugdíjpénztárnál." - tette hozzá a szakember.

"A Premium Magánnyugdíjpénztár és az AXA Nyugdíjpénztár egyesülése a befektetési szabályozás elmúlt években bekövetkezett változásaival - a választható portfóliós rendszer 2009-től történő kötelező bevezetésével, illetve a devizamegfeleltetési szabályok tavaly augusztusi hatályba lépésével - magyarázható. Utóbbi a diverzifikáció lehetőségének szűkülését és az egyes pénztári portfóliók eszközösszetételei közötti különbségek csökkenését eredményezve a két pénztár egyesüléséhez vezető végső okot szolgáltatta. Az egyesülés eredményeképpen a fajlagos költségek csökkenéséből keletkező megtakarítást az AXA a nyilvántartás és az ügyfélkiszolgálás minőségének fejlesztésére fordítja majd" - ismertette a közgyűlési döntés okait Bába Julianna.

A Premium Magánnyugdíjpénztár tagjai június 30-áig elektronikus illetve postai úton küldött levél formájában, valamint a pénztár honlapján kapnak tájékoztatást az egyesülésről. A munkáltatókat szintén június folyamán értesíti a pénztár a változásról, valamint a július 1-je utáni bevallási, befizetési teendőikkel kapcsolatos tudnivalókról.

"Az egyesülés kapcsán a jelenlegi pénztártagoknak nincs teendőjük. A Premium Magánnyugdíjpénztár tagjai automatikusan az eddigi portfóliójukkal megegyező kockázati szintű portfólióba kerülnek az AXA Nyugdíjpénztárnál. Tagsági viszonyuk jogfolytonosnak minősül: azaz az egyesülés nem számít pénztár- illetve portfólióváltásnak, így ezzel a pénztártagok hozamgarantált tőkéhez való joga nem csorbul." - mondta el Bába Julianna.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az AXA Nyugdíjpénztár piaci részesedése a Premium Magánnyugdíjpénztár beolvadásával csaknem 2%-kal, 8%-ra növekszik. A pénztártagok létszáma a jelenlegi, mintegy 210 ezerről 2010. június 30-át követően 25%-kal bővül, így elérheti a 260 ezer főt. A pénztár vagyona ezzel párhozamosan 17%-kal emelkedik, s így meghaladhatja a 230 milliárd forintot.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?