18 °C Budapest

Csődbe ment a milliárdos ingatlanmágnás!

Pénzcentrum
2010. április 3. 15:02

A Forbes magazin szerint 2009-ben 4 milliárdos vagyonnal rendelkező ingatlanmágnás, Simon Halabi ingatlanos cégei most már hivatalosan is csődbe mentek - írja a brit Telegraph.

Halabi cége már tavaly nyáron komoly gondba került, mivel ingatlanjai a jelentős értékvesztést követően kevesebbet értek, mint a rájuk felvett hitelek. A csődöt kedden jelentették be, ezzel Halabi egyike lett a világ leggazdagabb, gazdasági válságban elvérzettjeinek.


a válság újabb áldozata

A tulajdonában álló kilenc londoni irodaépület a recesszió hatására már tavaly nyáron 50%-ot veszített értékéből. Így az ingatlanok, melyek között a JPMorgan Chase & Co két irodája, az Aviva székháza, valamint a londoni Piccadilly-n található In and Out Club is szerepel, kevesebbet érnek, mint a rájuk felvett hitel állománya.

Az ingatlanok között összesen több mint 202 ezer négyzetméternyi irodaterület is található, a legtöbbjük London City részén - ahol a legnagyobb bankok és biztosító társaságok székhelyei találhatók - és a West Enden.

A csődkérelmet a hitelt nyújtó bank nevében az Ernst & Young nyújtotta be Halabi ellen, aki azonban nem vett részt a meghallgatáson, sőt képviselőt sem küldött maga helyett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Halabi 1980-as években kezdett a Property Trust ingatlan befektetési társaság igazgatójaként. A szíriai születésű üzletember vagyona 4 milliárd dollárra tehető, a Forbes magazin szerint.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 19:53
Közösségi, közösségépítő rádióról van szó, ahol a kormányon kívül bárki szót kaphat.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?