12 °C Budapest

Csődbe ment a milliárdos ingatlanmágnás!

Pénzcentrum
2010. április 3. 15:02

A Forbes magazin szerint 2009-ben 4 milliárdos vagyonnal rendelkező ingatlanmágnás, Simon Halabi ingatlanos cégei most már hivatalosan is csődbe mentek - írja a brit Telegraph.

Halabi cége már tavaly nyáron komoly gondba került, mivel ingatlanjai a jelentős értékvesztést követően kevesebbet értek, mint a rájuk felvett hitelek. A csődöt kedden jelentették be, ezzel Halabi egyike lett a világ leggazdagabb, gazdasági válságban elvérzettjeinek.


a válság újabb áldozata

A tulajdonában álló kilenc londoni irodaépület a recesszió hatására már tavaly nyáron 50%-ot veszített értékéből. Így az ingatlanok, melyek között a JPMorgan Chase & Co két irodája, az Aviva székháza, valamint a londoni Piccadilly-n található In and Out Club is szerepel, kevesebbet érnek, mint a rájuk felvett hitel állománya.

Az ingatlanok között összesen több mint 202 ezer négyzetméternyi irodaterület is található, a legtöbbjük London City részén - ahol a legnagyobb bankok és biztosító társaságok székhelyei találhatók - és a West Enden.

A csődkérelmet a hitelt nyújtó bank nevében az Ernst & Young nyújtotta be Halabi ellen, aki azonban nem vett részt a meghallgatáson, sőt képviselőt sem küldött maga helyett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Halabi 1980-as években kezdett a Property Trust ingatlan befektetési társaság igazgatójaként. A szíriai születésű üzletember vagyona 4 milliárd dollárra tehető, a Forbes magazin szerint.

EZT OLVASTAD MÁR?