Mennyi kamatot adnak az euróra? Itt a bankok listája!

Pénzcentrum
2009. november 18. 05:40

Egy hónappal ezelőtt ugyanannyit kellett adni egy euróért, mint most, de november elején a 280-at karcolta alulról az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Október utolsó hetében a nemzetközi piacokon bizonytalanság lett úrrá, ami negatívan hatott a forint árfolyamára. Az árfolyam a 265-ös szint mentén történő oldalazását a 280-as szintet megközelítő gyengülés váltotta fel, majd a piac megnyugodott és újra a korábbi szintre erősödött vissza a forint. A forint három hét alatt az elmúlt hónapokat jellemző 265-280-as sáv mindkét szélét megjárta, amennyiben továbbra is ebben a sávban fog mozogni, úgy jól járhatnak azok, akik most helyeznek el euróbetétet egy bankban.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt egy hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

Az elmúlt egy hónapban tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok, a korábbi 6,00-6,50 %-os ajánlatokkal már csak az FHB euróbetét tartja a lépést. A legkedvezőbb konstrukciókhoz jellemzően 3 hónapos akciós futamidők tartoznak. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb ajánlatokat.

A piacon a legmagasabb kamatot 5,50 %-kal az FHB Bank adta, majd négy 4,00 %-os ajánlat következik (CIB Bank, K&H Bank, Allianz Bank és Erste Bank), a rövid és a hosszabb futamidőt kedvelő ügyfeleknek egyaránt jutnak kedvező ajánlatok. 3,98 %-ot kínál az MKB Bank, őket követi az UniCredit és az OTP Bank. A sort a Budapest Bank, a Raiffeisen Bank és a Citibank hármasa zárja. A rövidebb futamidőt kihasználhatják a betétek vándoroltatására specializálódott ügyfelek.

FHB Bank:

Az FHB 3 és 6 hónapra 5,50 %-os, 12 hónapra pedig 4,50 %-os kamatot fizet az FHB Euró 2000+ betétakció keretében azoknak, akik legalább kétezer euróval növelik a lekötésüket.

Az FHB Lojalitás Euró betét keretében a fordulónapos vagy lejáró lekötéssel rendelkező ügyfelek 3 és 6 hónapra +0,25 %-os kamatprémiummal köthetik le újra a pénzüket, így a "hűségprogram" résztvevői 5,25 %-os kamatot érhetnek el. Az új lekötés a lejáratot, illetve a fordulónapot követő 10 munkanapon belül kezdeményezhető a legalább a lejáró betét tőkeösszegével megegyező összegben.

Normál euró betétben a legkisebb leköthető összeg 300 euró, a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott. Az 5,00 %-os kamat a 3 és a 6 hónapos lekötések esetén is érvényes, 12 hónapra 4,00 %-ot fizetnek.

Lekötést bármelyik bankfiókban, vagy telefonon és (normál lekötést) netbankon keresztül is lehet kezdeményezni. A bank az első három hónapban elengedi a számlavezetési díjat, az átváltás során pedig kedvezményes árfolyamot alkalmaznak. Az akció visszavonásig, de legkésőbb a hónap végéig tart, a lejárat előtt felvett betétekre 0,15 %-ot fizetnek.

CIB Bank:

A kötvényvásárláshoz és jövedelem átutaláshoz kötött CIBKombinált betétre 3 hónapos futamidő mellett 4,00 %-os kamat érhető el. A bankfiókokban igényelhető CIB Kombinált betétben jövedelem átutalási nyilatkozattal legfeljebb 5000 euró helyezhető el, CIB kötvény vásárlása esetén a leköthető összeg meghaladhatja az 5000 eurót.

Ilyen lesz az új CIB.hu! Kiszivárogtak az első képek

A CIB Classic Euró betét kondíciói november 2-től visszavonásig érvényesek. A bank 3, 6 és 12 hónapos lekötés esetén 2,90-3,25 %-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre, az első kamatperiódusra (nem akciós kamat: 0,50-1,00 %). A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

CIB rendkívüli közlemény! 5000 forintot érhet

A 12 hónapos CIB Uno euró betétekre 3,01 %-ot (EBKM: 3,01 %) fizetnek, az ajánlat új forrásokra, november végéig érvényes.

K&H Bank:

A K&HÜdvözlet Betét kamata a 2009. november 2-től érvényes hirdetmény szerint kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet. 12 hónapos lekötés esetén a kamat 2,00 %.

K&H: kiemelkedő kamatozás, ismét nagyon nagy betét

A 4,00 %-os kamatláb csak az első kamatperiódusra szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán. A K&H üdvözlet deviza betét a személyesen vagy telefonon keresztül köthető le.

Allianz Bank:

Az Allianz Bank 6 hónapos futamidőre 4,00 %-os éves kamatot kínál az euró betétekre (EBKM: 4,04 %), a legkisebb leköthető összeg 400 euró. A november 3-tól érvényes kondíciós lista szerint 1 hónapra 0,30 %-os, 2 hónapra 0,45 %-os, 3 hónapos lekötés esetén 0,50 %-os, míg 12 hónapra 1,00 %-os kamat érhető el (EBKM: 0,30-1,00 %).

6 hónapos EUR lekötött betét ügyfelenként összesen legfeljebb 100 ezer euró értékben indítható. A Bank e kitétel teljesítését utólagosan ellenőrzi, s amennyiben a 6 hónapos, jelen kondíciós lista érvényességének kezdetét követően indított EUR lekötések összértéke meghaladja ezt az összeghatárt, minden olyan, jelen kondíciós lista érvényességét követően indított, 6 hónapos euró lekötésre, mellyel a fenti összeghatárt átlépték a betétindulás időpontjának sorrendje szerint 1,00%-os kamatot fizet meg (EBKM:1,00%).

Kisbenedek magabiztos: "Az erő velünk van"

Az Allianz Banknál valamely bankszámlán lekötött betéthez kapcsolódóan a betét lekötési időszakára a betét tulajdonosa részére díjmentes életbiztosítás, amely halál esetén biztosítói kártérítésként a betét lekötött tőkéjének 50%-át fizeti. Közös tulajdonú betét esetén bármely betét tulajdonosa halála esetén kifizeti a Biztosító a kártérítést.

Erste Bank:

Az Erste Bank november 9-től érvényes 12 hónapos futamidőre vonatkozó 4,00 %-os betétlekötési ajánlata a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik. A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat - ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén - csak új forrásra és az első kamatperiódusra érvényes. 6 hónapos lekötés esetén 3,50 %-os kamatot kínálnak.

Fontos adatok a megtakarításainkról "Első" kézből

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő normál kamattal (EBKM: 2,64-3,04 %) kerül lekötésre. Az akciós deviza betét elhelyezésének feltétele, hogy a lekötni kívánt deviza betét összege szeptember 30-a előtt nem volt a bank kezelésében. A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál, a lekötés határidő előtt történő felmondása esetén a Bank kamatot nem térít.

MKB Bank:

Az MKB akció november 9-től visszavonásig érvényes, az akciós betétlekötési lehetőségek kizárólag a 200 euró feletti személyesen, bankfiókban vagy telefonon keresztül kezdeményezett betétlekötésekre vonatkoznak. Az akciós kamat - ismétlődő betétlekötés esetén - kizárólag az első kamatperiódusra érvényes.

Kosztpénz-kalkulátor a MKB-netbankban

A lekötési módozatokban szélesek a lehetőségek, az ügyfél választhat az egyszeri érvényű és az ismétlődő lekötés között, de van mód a kamatos kamattal történő ismétlődő betétlekötésre is. A bank a lekötés felmondása esetén 1 %-os jutalékot számít fel.

UniCredit Bank:

Az UniCredit Bank október közepétől 3,00 %-os akciós kamatot kínál a 6 hónapos futamidőre szóló folyamatosan megújuló euró megtakarításokra (EBKM: 3,02 %, nem akciós EBKM: 0,80 %). Az akciós betétlekötés igénybevételének feltétele hogy legalább ezer eurót kell elhelyezni a betétlekötéskor.

Az UniCredit Budapestre hozta a BL-trófeát

A 6 hónapos euró betét sajátossága, hogy a lejárat előtti részleges vagy teljes feltörés esetén a kitöltött futamidőre 1,50 %-os felmondási kamatot fizetnek. A legkisebb kivehető összeg 500 euró, miközben a lekötésben maradó összeg legalább 1 000 euró.

OTP Bank:

Az OTP Bank 4 hónapos KamatMOST EUR Extra Betét ajánlata november 14-től visszavonásig, legkésőbb november 27-ig érvényes. Az akcióban 4 hónapra, fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet euró betétet elhelyezni, ha az ügyfél legalább 600 euróval növeli a 2009. október 29-i megtakarítási állományát. Az akciós lekötésbe csak a 2009. október 29-i egyenleget meghaladó megtakarítási állomány helyezhető el.

A szintén 4 hónapos KamatMOST EUR betétben fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A lekötés minimum 500 euróval kezdeményezhető, nem feltétel a megtakarítási állomány növelése, vagy új forrás elhelyezése. A kamat 4 ezer euró alatt 1,96 %, felette 2,69 %.

A kamat jóváírása mindkét termék esetében a 4 hónapos futamidő elején történik a betét látra szóló számláján. A betét feltörése esetén a Bank kamatot nem térít, és az előre kifizetett kamat a tőkéből levonásra kerül. Az akciós lekötések küszöbös kamatozású betétek (vagyis az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik).

OTP-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!

Az akciós lekötött betétek a 4 hónapos futamidő lejáratát követően a hirdetményben közzétett 3 hónapos futamidejű, nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatoznak tovább, a kamatot továbbra is előre fizetve.

Lekötési megbízást a fiókhálózatban, az OTPdirekt telefonos ügyintézői és OTPdirekt internetes szolgáltatásokon keresztül lehet kezdeményezni. WAP és Aktív mobilBank szolgáltatásokon keresztül akciós betétlekötés nem indítható.

Budapest Bank:

A Budapest Bank azon ügyfeleinek kínálja a deviza lekötött betéteket, akik deviza-megtakarításaikat kiszámítható és biztonságos formában kívánják kamatoztatni. A deviza lekötések fix kamatozású lekötött betétek, a minimum elhelyezhető betétösszeg 500 euró. A táblázatban szereplő kamatok 2009. november 16-tól érvényesek.

Az ügyfél már a lekötéskor rendelkezhet úgy, hogy a betét összege a kamattal együtt, vagy anélkül automatikusan újra lekötésre kerüljön a futamidő végén. Betétfeltörés esetén (csak a teljes betét törhető fel) a felmondásos kamat 0 %.

"A magasabb összeghatár felett érvényes magasabb kamat a betét teljes összegére vonatkozik." Ami annyit jelent, hogy a 200 ezer euró (körülbelül 53,4 millió forint) feletti lekötésekre 2,50 % helyett 2,80 %-os kamatot fizet.

Raiffeisen Bank:

A Raiffeisen akciós 6 hónapos euró lekötött betétben a pénz összegsávtól függően évi 2,30-2,50 %-ot kamatozik. Az akciós ajánlat november 12-től visszavonásig érvényes. Automatikusan ismétlődő betétlekötési megbízás esetén a második kamatperiódustól a betét a kondíciós listában található 6 hónapos futamidő aktuális kamatlábát veszi fel (EBKM: 0,50-0,60 %).

Hogy nyerhetne 1 milliót a hasi-tasis fazon, ha nem kápéban utazna?

Devizabetét lekötést bármelyik bankfiókban, Direkt PIN kóddal a telefonos ügyfélszolgálaton vagy Raiffeisen DirektNet internetes banki szolgáltatáson keresztül lehet kezdeményezni.

Citibank:

A Citibank 1,50 %-os euró lekötött betét kamattal kullog a mezőny után. A bank a lekötött betétek mellett többféle deviza-befektetési lehetőséget kínál. Az ügyfelek a lekötéstől magasabb hozamot érhetnek el a külföldi kötvényekkel és befektetési alapokkal, valamint a tőkegarantált devizakötvény-ajánlatok közül is választhat.

Új co-branded kártya a Citibanktól - rózsaszínben látod majd a világot

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem