Durva! Kar nélküli embertől kértek ujjlenyomatot a bankban

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:58

Szokatlan eset történt az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városának egyik bankfiókjában. Egy kar nélküli férfi tért be a helyi Bank of America kirendeltségbe, aki egy a feleségétől kapott csekket szeretett volna készpénzre váltani. A férfitól az ilyenkor szokásos eljárás keretében ujjlenyomat azonosítást kértek, de mivel ő csak művégtagokkal rendelkezik, a bank megtagadta a készpénz kifizetését.

"A pénztáros rám nézett és megállapította, hogy mivel művégtagjaim vannak, nem tudják elvégezni az ilyenkor kötelező ujjlenyomat azonosítást, ezért nem áll módjukban kifizetni a készpénzt." - mondta a sértett.

A Bank of America szabályzata szerint, aki nem rendelkezik számlával, az csak akkor válthat csekket készpénzre, ha keresztülmegy az ujjlenyomat azonosításon.

"Hívtam a felettesét, aki elmondta, hogy ujjlenyomat azonosítás nélkül csak akkor tudják a készpénzt kifizetni, ha magammal hozom a feleségem, vagy nyitok egy saját számlát magamnak. A feleségem nem volt a közelben, még egy számlára pedig semmi szükségünk" - folytatta a férfi.

A férfi két fényképes igazolvánnyal is alátámasztotta a személyazonosságát, a fiók dolgozói azonban tartották magukat a banki utasításhoz és megtagadták a kifizetést. A bank közleményben tudatta, hogy a munkatársai nem hibáztak, de felülvizsgálják a szabályozást az ilyen esetek elkerülése érdekében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A férfi szerint a rokkantakra vonatkozó törvényi szabályozás egyértelműen meghatározza, hogy amennyiben egy sérült ember egy eljárás során akadályoztatva van, akkor fel kell ajánlani neki egy másik megoldást, ezt a bank viszont nem tette meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm