17 °C Budapest

Durva! Kar nélküli embertől kértek ujjlenyomatot a bankban

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:58

Szokatlan eset történt az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városának egyik bankfiókjában. Egy kar nélküli férfi tért be a helyi Bank of America kirendeltségbe, aki egy a feleségétől kapott csekket szeretett volna készpénzre váltani. A férfitól az ilyenkor szokásos eljárás keretében ujjlenyomat azonosítást kértek, de mivel ő csak művégtagokkal rendelkezik, a bank megtagadta a készpénz kifizetését.

"A pénztáros rám nézett és megállapította, hogy mivel művégtagjaim vannak, nem tudják elvégezni az ilyenkor kötelező ujjlenyomat azonosítást, ezért nem áll módjukban kifizetni a készpénzt." - mondta a sértett.

A Bank of America szabályzata szerint, aki nem rendelkezik számlával, az csak akkor válthat csekket készpénzre, ha keresztülmegy az ujjlenyomat azonosításon.

"Hívtam a felettesét, aki elmondta, hogy ujjlenyomat azonosítás nélkül csak akkor tudják a készpénzt kifizetni, ha magammal hozom a feleségem, vagy nyitok egy saját számlát magamnak. A feleségem nem volt a közelben, még egy számlára pedig semmi szükségünk" - folytatta a férfi.

A férfi két fényképes igazolvánnyal is alátámasztotta a személyazonosságát, a fiók dolgozói azonban tartották magukat a banki utasításhoz és megtagadták a kifizetést. A bank közleményben tudatta, hogy a munkatársai nem hibáztak, de felülvizsgálják a szabályozást az ilyen esetek elkerülése érdekében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A férfi szerint a rokkantakra vonatkozó törvényi szabályozás egyértelműen meghatározza, hogy amennyiben egy sérült ember egy eljárás során akadályoztatva van, akkor fel kell ajánlani neki egy másik megoldást, ezt a bank viszont nem tette meg.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 11:47
Románia és Bulgária után itthon is elindult a Rejoy, ami használt telefonokat árul garanciával. A te...
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 10:27
Az október elsejétl bevezetend munkarendet öt hónapon át tesztelik, és nem kötelez a dolgozók számár...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?