28 °C Budapest

Durva! Kar nélküli embertől kértek ujjlenyomatot a bankban

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 16:58

Szokatlan eset történt az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városának egyik bankfiókjában. Egy kar nélküli férfi tért be a helyi Bank of America kirendeltségbe, aki egy a feleségétől kapott csekket szeretett volna készpénzre váltani. A férfitól az ilyenkor szokásos eljárás keretében ujjlenyomat azonosítást kértek, de mivel ő csak művégtagokkal rendelkezik, a bank megtagadta a készpénz kifizetését.

"A pénztáros rám nézett és megállapította, hogy mivel művégtagjaim vannak, nem tudják elvégezni az ilyenkor kötelező ujjlenyomat azonosítást, ezért nem áll módjukban kifizetni a készpénzt." - mondta a sértett.

A Bank of America szabályzata szerint, aki nem rendelkezik számlával, az csak akkor válthat csekket készpénzre, ha keresztülmegy az ujjlenyomat azonosításon.

"Hívtam a felettesét, aki elmondta, hogy ujjlenyomat azonosítás nélkül csak akkor tudják a készpénzt kifizetni, ha magammal hozom a feleségem, vagy nyitok egy saját számlát magamnak. A feleségem nem volt a közelben, még egy számlára pedig semmi szükségünk" - folytatta a férfi.

A férfi két fényképes igazolvánnyal is alátámasztotta a személyazonosságát, a fiók dolgozói azonban tartották magukat a banki utasításhoz és megtagadták a kifizetést. A bank közleményben tudatta, hogy a munkatársai nem hibáztak, de felülvizsgálják a szabályozást az ilyen esetek elkerülése érdekében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A férfi szerint a rokkantakra vonatkozó törvényi szabályozás egyértelműen meghatározza, hogy amennyiben egy sérült ember egy eljárás során akadályoztatva van, akkor fel kell ajánlani neki egy másik megoldást, ezt a bank viszont nem tette meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?