27 °C Budapest

Címke: bank of america (20 cikk)

Pénzcentrum | 2010. április 15. 13:32

Fortune: az USA 500 legnagyobb vállalata! Itt a lista

A Fortune közzétette szokásos éves listáját a világ 500 legnagyobb vállalatáról. Az amerikai Wal-Mart visszavette első helyét a szintén amerikai Exxon Mobile olajipari cégtől, így 2008. után újra a kiskereskedelmi áruházlánc lett a világ legnagyobb vállalata.

Pénzcentrum | 2010. március 25. 10:23

Úsznak az adósságban az amerikaiak, de bontakozik a megoldás

A Bank of America bejelentette: mintegy 3 milliárd dollár értékben ad tőkekönnyítést 45 ezer adósának. A maximum 30%-os adósság-elengedés azokat az ügyfeleket érinti, akik lakásuk értékének több mint 120 százalékáig adósodtak el a bank felé. A lépés azért is érdemel nagy figyelmet, mert az amerikai jelzáloghitelesek mintegy ötöde tartozik a Bank of America ügyfelei közé, így a lépés a kormány számára is tanulságokkal szolgálhat.

Pénzcentrum | 2010. március 5. 11:20

Berobbant a Bloom Energy: áramtermelés a parkolóban

Hatalmas érdeklődést keltett Amerikában az elmúlt héten bemutatott, a Bloom Energy által sokáig titokban fejlesztett Energy Server (BES), az egyszerűen csak az energiaellátás jövőjeként bemutatott eszköz, amely tisztán, megbízhatóan, megfizethetően és bárhol képes az áramtermelésre. Az oxidkerámiás üzemanyagcellákat magában foglaló berendezés által környezetkímélő módon, decentralizáltan lehet elektromos áramot termelni földgáz vagy akár megújuló forrásból származó energiahordozó segítségével is. A BES jelenleg csak vállalati méretek kiszolgálására alkalmas, de a társaság szándékai szerint 10 éven belül elkészülhet a háztartási kivitel is, amely nem lesz nagyobb egy téglánál. A társaság körül a korábbi nagy IT-őrületekhez hasonló IPO-láz bontakozott ki, de a cég eddigi kommunikációja szerint a közeljövőben nem tervezik, hogy tőzsdére lépnek.

Pénzcentrum | 2010. január 26. 13:40

Ismét lesz devizahitel a K&H-nál

Február 15-étől ismét nyújt lakossági devizahitelt a K&H Bank, igaz csak az euró alapú lakáshitelek és ingatlanfedezetű személyi hitelek esetében. Ezzel feloldja a bank a devizahitelezés tavaly július 3-án bejelentett teljes felfüggesztesét.

Portfolio | 2009. október 18. 14:25

Csúnya lehet a vége: a hitelcunami tizedénél járunk?

Megállíthatatlan az amerikai bankok csődhulláma, a hosszúnak ígérkező folyamat még kellemetlen meglepetéseket tartogathat az USA számára. A hitelcunami, amely a kisebb bankokat sújtja a legérzékenyebben, közel sem ért még véget, a kaliforniai San Joaquin Bank minapi bezárásával 99-re emelkedett az idei bankcsődök száma, rátéve még egy lapáttal a betétbiztosító forrásszerzésével kapcsolatos bizonytalanságokra. Vannak azonban, akik most is csak nyerni tudnak.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 22. 13:02

Bombával fenyegetőzött az oxigénpalackos bankrabló

Szokatlan bűncselekmény történt a Bank of America egyik kaliforniai bankfiókjában. Egy 69 éves súlyos légzési gondokkal küzdő bankrabló egy papírdarabon nyújtotta át a követeléseit, a magánál tartott légzéssegítő oxigénpalackról pedig azt állította, hogy bomba van nála.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 4. 16:58

Durva! Kar nélküli embertől kértek ujjlenyomatot a bankban

Szokatlan eset történt az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városának egyik bankfiókjában. Egy kar nélküli férfi tért be a helyi Bank of America kirendeltségbe, aki egy a feleségétől kapott csekket szeretett volna készpénzre váltani. A férfitól az ilyenkor szokásos eljárás keretében ujjlenyomat azonosítást kértek, de mivel ő csak művégtagokkal rendelkezik, a bank megtagadta a készpénz kifizetését.