14 °C Budapest

A Tesco elé csődült a nép az ingyen-pénz hírére

2009. augusztus 18. 16:58

Néhány perc leforgása alatt kígyózó sor alakult ki az egyik londoni Tesco áruház bejárata mellett található bankjegykiadó automata előtt. Az ATM egy technikai hiba következtében kétszer annyi készpénz adott, mint amennyit az ügyfelek kértek, az esetet senki sem jelentette a Tesco illetékeseinek...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A váratlan egyet fizet, kettőt kap akciót mindenki ki akarta használni és a szokásos néhány várakozó helyett legalább 50-en álltak a sorban - írja a Daily Mail. A meglepett vásárlók nem szóltak a Tesco embereinek, ehelyett telefonon mindenki odacsődítette a barátait és ismerőseit.

A válságos időkben mindenkinek jól jött az extra készpénz, a hibás ATM négy órán keresztül bírta a gyűrődést. Az egyik szerencsés arról számolt be, hogy negyedik volt a sorban, amikor az előtte álló telefonált egy ismerősének, mert a megőrült ATM ontja magából a 20 fontosokat.

A hírek szerint több ezer fontra tehető a veszteség, a Tesco azonban nem hagyja szó nélkül az esetet. A kiürült ATM-et megvizsgálják és a kártyaszám alapján visszaellenőrzik, hogy ki jutott jogosulatlanul készpénzhez, majd megpróbálják behajtani azt.

Vissza a főoldalra!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?