4 °C Budapest

Bélyeg lehet a nyerő befektetés!

Pénzcentrum
2009. január 21. 11:00

A részvényárfolyamok csak árnyékai önmaguknak az utóbbi hónapokban, sokakat pedig egyébként is eltántorítanak a hektikus ármozgások, az ingatlanárak szintén rekord alacsonyak a világ szinte minden táján, és a jegybanki alapkamatok csökkenése miatt a bankbetétek sem hoznak sokat a konyhára. De akkor hova tegyük nehezen összegyűjtött megtakarításainkat? A bélyeg megfelelő alternatíva lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy bélyegekre specializálódott társaság, a Stanley Gibbons olyan befektetési alapot hozott létre, melynek befektetési jegyeinek megvásárlásával bárki bélyeggyűjtemény-tulajdonossá válthat.

A ritkább, értékesebb darabok ára évente átlagosan 10 százalékkal emelkedik, köszönhetően az indiai és orosz befektetők óriási keresletének. Egy 1840-es évekből származó Penny Black, ami a világ első hivatalos, felragasztható postai bélyege ma például 8 500 fontot ér, ami közel 5 ezerrel több, mint 2003-ban.

A cégnek jelenleg egyébként mintegy 2000 "elit" befektetője van, akik legalább 5 ezer fontot fektettek bélyegekbe, amit leghamarabb 5 év múlva tudnak aukcióra bocsátani.

A Stanley Gibbons elnöke, Michael Hall szerint a befektetési alap létrehozása sokat lendít majd a piacon, hiszen szélesebb kör számára elérhetővé teszi majd a bélyeget, mint alternatív befektetési eszközt.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20