11 °C Budapest

Személyre szabott befektetési megoldások a K&H-tól

Pénzcentrum
2009. január 19. 10:30

A jelenlegi értékpapír-piaci helyzetben a befektetőknek sokszorosan át kell gondolniuk portfoliójuk összetételét. A tőke- és hozamvédett alapok népszerűsége évek óta folyamatosan emelkedik, a K&H-nál jegyezhető tőke-, és hozamvédett alapok azonban nemcsak biztonságot, hanem extrahozam lehetőségét és fix hozamot is kínálnak, akár már a lejárati idő előtt. A K&H az év első két hónapjában három, különböző ügyféligényeket kielégítő tőke- és hozamvédett alapot kínál, amelyek alternatívát jelenhetnek lejáró betétek kezelésére is.

Az elmúlt időszakban leértékelődtek a részvénybefektetések, a tőzsdeindexek az egy évvel korábbi értékük felét érik. A nagy válságokat általában jelentős részvénypiaci fellendülések követik, a kérdés most csak az, hogy mikor indulnak felfelé az árfolyamok. A hosszú távon gondolkozóknak ebben az időszakban jó megoldás tőke-, és hozamvédett befektetési alapokba elhelyezni megtakarításukat.

Tőke és hozamvédett befektetési alapok

A bizonytalan tőkepiaci hangulat nem kedvez a kockázatvállalási hajlandóságnak, a befektetők ilyenkor biztosabb befektetési formák után néznek. A tőke- és hozamvédett befektetési alapokat egyre több befektető választja, mert biztosítják a befektetett tőke visszafizetését, és még egy fix minimum hozamot is ígérnek a futamidő végére. Emellett ezek az alapok részesedést nyújtanak egy-egy piaci szegmensben elérhető növekedésből, az árfolyamok emelkedéséből. Így akár kiemelkedő hozam is elérhető a futamidő végén, miközben végig biztonságban van a befektetett tőke.

"A tőke- és hozamvédett alapokba olyankor is előnyösen lehet befektetni, amikor rövidtávon bizonytalanok a tőkepiaci kilátások, azonban hosszabb távon növelik annak esélyét, hogy a betéti kamatoknál lényegesen magasabb hozamot eredményeznek. A jelenlegi világgazdasági helyzetben egy olyan befektetés, amely már akár egy év után fix hozamot fizet, igen vonzó lehet" - mondta Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. - "Miközben a részvénypiacok negatív csúcsokat döntögetnek, a K&H garantálja az ügyfelek befizetett tőkéjét és az ígért fix hozam kifizetését. Ezért most az év első két hónapjában három, különböző ügyféligényeket kielégítő tőke- és hozamvédett alapot kínálunk."

K&H tőke- és hozamvédett alapok:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

K&H fix plusz 11. alap - A most lejáró K&H fix plusz 11. alap átalakításával egy új 2 éves védett periódust hirdet a Bank, amely jó lehetőségnek bizonyul a bizonytalan piaci környezetben is. A befektetők a várható részvénypiaci fellendülésből részesednek, és akár 50%-os teljes hozamot is elérhetnek a 2 éves védett időszak végére. Azok, akik 2006. augusztus 31. előtt helyezték el megtakarításukat ebben az. alapban, most továbbra is megtarthatják kamatadó-mentességüket, ha bent hagyják pénzüket az új, átalakított fix plusz 11. alapban. Az alap mögött egy - jó növekedési kilátásokkal rendelkező, nemzetközi, elismert vállalatok részvényeiből álló - 30 elemű részvénykosár áll. Az alap emellett biztosítja a tőke és egy 8%-os fix minimum hozam kifizetését abban az esetben is, amennyiben a mögöttes részvénykosár csökkenne, vagy csak minimálisan növekedne. Az ügyfelek magas hozamot realizálhatnak a futamidő elteltével, amennyiben az alacsony részvényárfolyamok jelentősebb mértékben visszaemelkednek. Ha esetleg tovább tart a részvénypiaci lejtmenet, abban az esetben a 8%-os fix hozamot és a tőkét kapja a befektető a futamidő elteltével.

A K&H háromszor fizető alap a futamidő alatt három alkalommal fizet hozamot, az ügyfelek 11%-os hozamot kapnak az első év végén, és szintén kifizetésre kerül egy minimum 5%, maximum 15%-os hozam a második év és a futamidő legvégén is. A 3 és fél éves futamidő alatt az ügyfelek akár 41%-os hozamot is elérhetnek, de semmi esetre sem lehet kevesebb a hozam, mint 21%. A fix hozamon felüli extrahozam mértéke az alap befektetési eszközeit kitevő, 30 elemű, nemzetközi nagyvállalatok részvényeiből álló részvénykosár futamidő alatti értékváltozásától függ.

A K&H mínuszban is plusz alap még csökkenő részvényárfolyamok esetén is biztosíthat a tőkevédelmen felül hozamot. Az ügyfelek 35%-os hozamhoz jutnak, ha a mögöttes részvénykosár értéke nem csökken. Még magasabb lesz a hozam, ha a mögöttes részvénykosár értéke nagymértékben megemelkedik. A befektetés hozamot biztosít a részvénykosár 17,5%-nál kisebb mértékű csökkenése esetén is. Ha a részvénykosár értéke 17,5%-nál többet csökkenne, az ügyfelek tőkéje akkor sincs veszélyben, hiszen az mindenképpen kifizetésre kerül a 3 éves futamidő végén. Az ügyfelek hozama egy 20 elemű nemzetközi részvénykosár futamidő alatti értékváltozásától függ.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm