14 °C Budapest

Kiből lesz a boldog nyugdíjas? 50% nagyot téved!

Pénzcentrum
2008. január 31. 10:05

Több mint 2000 brit nyugdíjas megkérdezésével készített kutatást a Saga, mely meglehetősen érdekes eredményekről számolt be azzal kapcsolatban, hogy kik találták meg számításukat a nyugdíjba vonulást követően.

A cég a jelenleg is aktívan dolgozók, a nemrégiben nyugdíjba vonulók és a régebben nyugdíjasok pénzügyi helyzetét és elvárásait elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a szigetországban egyértelműen a vállalati nyugdíjrendszerben lévő, 80-as éveiket taposók esetében van leginkább összhangban az anyagi oldal az igényekkel, így ők tekinthetők a legelégedettebb nyugdíjasoknak.

A kutatás során rávilágítottak, hogy a megkérdezettek 70%-a a legtöbb kívánt dolgot megengedheti magának, nem kell sok mindenről lemondania. A legnagyobb elégedetlenség a korán nyugdíjba vonult, 50-es éveiben járó megkérdezetteknél tapasztalható, esetükben ugyanis vágyaik kielégítését nem fedezi a pénzük.

A legtöbben az állami nyugdíjrendszerre panaszkodtak: a válaszadók több mint negyede vallotta, hogy a nyugdíjba vonulás után rögtön le kellett mondania egyes dolgokról. Érdekes eredmény, hogy a magán nyugdíj pénztárat választók között is igen magas az elégedetlenség szintje, a legelégedettebbeknek pedig egyértelműen a vállalati nyugdíjrendszer pártfogoltjai tekinthetők.

A legmegdöbbentőbb tapasztalat minden bizonnyal a vállalkozói réteg vallomása, miszerint az önfoglalkoztatás nyugdíj terén nem mindig térül meg. Ez a réteg az átlagosnál később vonul vissza, 37%-uk pedig még így is kénytelen lemondásokat eszközölni a nyugdíjért cserébe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Saga adatai szerint az elégedetlen nyugdíjasok csaknem fele vallja, hogy eleget takarított meg aktív éveiben, a hiba így nem benne keresendő. Mindent összevéve elmondhatjuk, hogy az igazán aktív és élvezetes nyugdíjas évek eléréséhez nem árt időben elkezdeni gondolkodni, és amennyiben lehetőségünk van rá, rendszeres megtakarításokat eszközölni, melyek megfelelő befektetés révén jelentősen hozzájárulhatnak az időskori jólét fokozásához.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 5. 16:52
Ezek szerint folytatást kap a TV2 gasztro-vetélkedje.
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Holdblog  |  2022. október 5. 12:58
Manapság, ha megkérdezünk egy elemzt, melyek azok a gazdasági események, amelyek a legnagyobb fejtör...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?