3 °C Budapest

Nem jött be az akciós betét? - Lássuk mit tehetsz most!

Pénzcentrum
2006. október 25. 12:00

Az MNB fokozatos kamatemelései kapcsán egyre többen tekintgetnek ismét a lekötött betétek piacára, akik pedig még a kamatadó bevezetése előtt az akkori akciós konstrukciókat választották, elkezdhetnek a betéteik feltörésén gondolkodni, hiszen a kamatok azóta elhúztak az általuk lefixált értékek mellett. Lássuk, hol érdemes most lekötni pénzünket! Hangsúlyozzuk, hogy összeállításunk továbbra is a bruttó - kamatadó levonása előtti - rátákat tartalmazza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kezdjük kicsiben!

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés október 24-én történt.)

A 800 ezer forintos mezőny legjobb ajánlatait a következő táblázat összegzi:

Milliókkal más a helyzet?

Továbbra is igaz, hogy a magasabb, 3 milliós összeg elhelyezésével alig járunk jobban, mint az előző esetben, a kamatkülönbség a két szegmens között elenyésző.

A legjobb ajánlatokat az alábbi táblázat mutatja be:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

Hol éri meg a legjobban? - Összesítés...

A 8 milliós lekötés legkedvezőbb ajánlatait a következőkben foglaltuk össze:


A korábbi állapothoz képest látható, hogy a 12 hónapos időtávon a CIB mellé felzárkózott a HVB, mely egyúttal az 1 hónapos mezőnyben is megelőzte az Erste Bankot és akciójával befoglalta a 3 hónapos szegmenst is. Újoncként megjelent a legjobbak mezőnyében az IEB is.


 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?