8 °C Budapest

Napi 900% hozam? - Légy észnél!

Pénzcentrum
2006. július 6. 11:00

A tőzsdék világméretű mélyrepülésének idején egyre többen szeretnének végre pénzt is keresni valamivel, így természetes módon az internetet is ellepik a jobbnál jobb ajánlatok, melyek mesés haszonnal kecsegtetnek. Az alábbiakban egy ilyet mutatunk be, felhívva persze a figyelmet a hátulütőkre.



A napi 900% hozammal kecsegtető írás amerikai szerzője arról igyekszik meggyőzni az olvasókat, hogy a részvénypiacokon mindenki a nagy nyerteseket, a legjobb papírokat keresi, holott a vesztesek azonosításával is legalább ennyit lehetne keresni.

A módszer lényege egyszerű: put (eladási) opciót kell venni azokra a részvényekre, melyektől gyenge árfolyam-teljesítményt várunk a közeljövőben. Nem szabad persze elfelejteni, hogy egy opció értékét számos tényező befolyásolja (lejárat, lehívási árfolyam és jelenlegi árfolyam...), ezekről azonban nem esik szó az ügyféltoborzó irományban, mondván a leendő befektetőket erről is részletesen és érthetően tájékoztatják majd.

Egy bekezdés erejéig térjünk azért ki arra, hogyan is működik egy eladási opció: tegyük fel, hogy egy vállalat részvényei most 10 dolláros áron forognak és veszünk egy olyan opciót, ami arra jogosít fel minket, hogy egy hónapon belül 10 dollárért bármikor eladhassuk a részvényt. Ezzel a konstrukcióval nyilván akkor járunk jól, ha az árfolyam csökkenésnek indul, ekkor ugyanis az opciónk felértékelődik. Ellenkező irányú elmozdulás esetén sem bukhatunk többet, mint az opció díja (amennyiért megvettük), hiszen attól opció, hogy nem vagyunk kötelesek lehívni, ha a dolgok nem úgy alakultak, ahogy arra számítottunk.

Az amerikai szerző a következő 19 papírtól vár gyenge teljesítményt, ezért ezekre javasolja az eladási opció megvételét:


 


Néhány papír esetében a fundamentális indoklás is igen megalapozottnak tűnik: a kamatemelések és az ingatlanpiaci lassulás hatása például megkérdőjelezhetetlen a bankok esetében, míg a technológiai szegmens amerikai reprezentánsait a távol-keleti versenytársak térhódítása sújtja.

Az író kiemeli, hogy egyetlen nap alatt 300%-ot lehetett keresni a Merrill Lynch opciókkal, míg az E-Trade esetében napi 900%-ot is kaszálhattak a befektetők. Utólag persze mindig könnyű okosnak lenni, egyik vállalat sincs a fenti 19-es listán... Ennyi erővel azt is kijelenthetnénk, hogy a BUX-ot 20,000 felett természetesen shortolni kellett...

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A meggazdagodáshoz mindössze 3 lépést kell megtennünk:
1. el kell adni a fenti listán szereplő részvényeinket, amint lehet
2. minél több pénzt tartsunk készenlétben, hogy jókor léphessünk be a piacra
3. ...és persze regisztrálni kell a jótanácsokért és egyéb hasznos infókért negyedévente mindössze 750 dollárért, mely "már az első néhány sikeres tranzakción megtérül".

A legriasztóbb az egészben az, hogy a történetet úgy adják elő, hogy nem jelent problémát, ha valakinek fogalma sincs az opciókról és a részvényekről, küldenek érthető oktató anyagokat, aki pedig nem akarja megérteni, annak egyszerűen megírják, mit mondjon a brókerének. Persze aki vakon tologatja a pénzét ismeretlen "szakértők" javaslataira, az lehet, hogy végeredményben akkor is jobban jár, ha emelkedésre játszik a jelenlegi piaci környezetben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem