2020. szeptember 26. szombat Jusztina
HR Centrum

Nesze neked nyugati bérek: 10 magyarból 5 az állásinterjúra sem megy el


A Pénzcentrum oldalán 2018 elején elindított interjúsorozatunk keretében a legjelentősebb, a legtöbb embert foglalkoztató hazai vállalatok hr vezetőivel készítünk interjút. Kíváncsiak voltunk véleményükre, tapasztalataikra a munkaerőhiányról, az elvándorlásról, toborzásról és a munkaerő megtartásáról.

2018-ban csúcsra ért a munkaerőhiány, amit a döntéshozók is tisztán látnak, és igyekeznek mindent megtenni azért hogy a társadalom inaktív rétegeit megszólítsák, illetve a tartalékokat mozgósítsák. Erre szolgálnak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek, mely az aktív, még dolgozni kívánó időseknek nyújt foglalkoztatási lehetőséget, de ezzel párhuzamosan a bölcsődefejlesztésekkel a kismamákat, és különféle kedvezményekkel a még tanulókat is igyekeznek elérni, és a munkaerőpiacra csábítani.

Hivatalosan már 87 700 betöltetlen álláshely volt Magyarországon az idei harmadik negyedévben, ami 20 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A versenyszférában és a költségvetési szektorban egyaránt dinamikusan növekszik a betöltetlen munkahelyek száma - olvasható a Portfolio elemzésében. A portál számításai szerint azonban a KSH jelentése alulbecsüli a betöltetlen álláshelyek számát, kalkulációik szerint 

280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szüksége az országnak.

A tapasztalatok sem mutatnak mást

Szinte nem találkoztunk olyan hr vezetővel, aki ne emiatt panaszkodott volna - egyértelműen ez az elsőszámú problémájuk.

Ugyan eseti visszajelzések az ország minden pontjáról érkeznek be hozzánk, de a munkaerőhiány miatt kialakult általános problémáról főként a nyugati országrészben, illetve Budapesten beszélhetünk

 - mondta el Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetőjé a Pénzcentrumnak. Az érintett szektorok kapcsán könnyű kiemelni az egészségügyet, építőipart, illetve általában a fizikai típusú munkákat.

Persze nem csak a hiány, hanem a fluktuáció is óriási probléma. Ha egy munkavállaló nem érzi jól magát, nem kap megfelelő támogatást a beilleszkedésben, hiába a magas fizetés, elbizonytalanodhat, és hamar búcsút inthet a cégnek. Erre kínálhat jó megoldást a mentorprogram, mely az új kollégák beillesztését segíti. Egyre több cég foglalkozik ezzel a lehetőséggel.

Nem csak a BKV-nál, a MÁV-nál, de a Richter Gedeonnál is jól bevált módszer a fejpénz: azaz ha valaki egy ismerősét a céghez hozza dolgozni, annak bizonyos idő elteltével komolya bónusz ütheti a markát. 

Új időknek új szelei

De nem csak a munkaerőhiány okoz fejtörést, hanem a most munkába álló Y generáció újabb és újabb igényei is. Ők már egy rugalmasabb munkahelyen szeretnének dolgozni, a digitális világ minden előnyét kihasználva, és ha lehet mindezt jó pénzért. 

Ma már a fiatalok rekvirálják maguknak azt a jogot, hogy ők osszák be az idejüket, hogy önállóan döntsenek erről

 - mondta el Pécsi Judit az UNION Vienna Insurance Group Biztosító HR igazgatója. A pénz a legfiatalabbak számára ma már inkább higiénés faktor. Tudják, hogy van három ajánlata, ennyit minimum meg fog tudni keresni. Ha ez megvan, erre rááll, mint biztos talajra, és innentől az a bizonyos plusz fog dönteni abban, hogy melyik ajánlatot fogadja végül el. Fontos a pénz, de azt biztosra veszik, hogy legalább az alsó fizetési igényüket mindenképpen teljesíteni fogják.

Rugalmatlanok lennénk?

Gyakran éri a hazai munkavállalókat az a vád, hogy rugalmatlanok, nem nyitottak a képzésekre. Pedig az, aki teljesen bezárkózik, és nem képzi magát, annak nagyon hamar be fognak szűkülni az esélyei, főleg, ha olyan munkakörben dolgozik, ami algoritmusokkal leírható, automatizálható. 

A legfontosabb készség a mai világban az, hogy képesek legyünk folyamatosan tanulni és nyitottnak maradni az újdonságokra. Rugalmasnak kell lenni. Ez nem könnyű.

Minden hr-es keresi nagy erőkkel a megoldást, idejük nagy részét az teszi ki, hogy kitalálják, honnan szereznek, és hogyan tartják meg az embereket. Az állami vállalatok elkezdtek nyitni a közösségi oldalak felé, ott próbálnak meg toborozni, de van cég, például az SAP, aki már inkább a meggyőzéses fejvadászathoz fordul, ha speciális tudással rendelkező szakemberre van szüksége. 

Sokan pénzzel és még több pénzzel oldanák meg a problémát, nyilvános bértáblával, de akad gyár, ahol a közmunkásokat próbálják beterelni a gyártósorok mellé. Kreatívnak kell lenni, változtatni kell, az új állapotok és igények újfajta hozzáállást követel meg a Magyarországon jelen lévő nagyvállalatoktól.

Persze azért a magyar munkavállalókba is lehet hibát találni: rengeteg interjút kell lefolytatni a potenciális dolgozókkal, és sokan nincsenek tekintettel arra, hogy megbeszéltek valamit. Vannak, akik el sem mennek, úgy hogy erről nem is tájékoztatják a vállalatot, ahová jelentkeztek. 

Régen tízből egy nem jött el, ma a fele

 - mondta el a Pénzcentrumnak korábban Farkas Gergely, GLS Hungary Kft. ügyvezetője. Sajnos már irodai munkára meghirdetett pozícióknál is egyre inkább ezzel találkoznak. Sokszor el sem lehet érni azokat, akik nem jelennek meg

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 09. 26. 09:16
A motiváció vs demotiváció dialektikája... (avagy a húzd meg - ereszd meg művészete...:-)))

Meg is lepett, meg nem is a demotiválásról írt rövid szösszenet iránt támadt érdeklődés...

legacykft
2020. 09. 25. 09:00
Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

Nem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok:...

perfekt
2020. 09. 23. 07:46
Fontos változás a tárgyi illetékmentesség szabályaiban

Ajándékozással, illetve örökléssel történt vagyonszerzés esetén az illetékekről szóló 1990....

coachco
2020. 09. 22. 20:36
Szakmai vita? Arra nincs idő. Csapjunk össze, küzdjünk meg egymással!

  Még mindig bízom a világbékében, bár mostanában egyre nehezebb. Azt látom, hogy a srácok...

hrdoktor
2020. 09. 21. 04:59
A túl sok munka egészségügyi kockázatai

Ha túl sokat dolgozunk, testi és mentális egészségünk bánhatja. A rengeteg munka okozta túlhajszoltság...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó