2020. december 2. szerda Melinda, Vivien
HR Centrum

Hiába vagy jó szakember, ezért léptetik elő állandóan a gyengébb kollégáid


Nem csak a jó képességek, kemény munka, és a vállalatnál töltött idő határozza meg, hogy milyen hamar léptetnek elő. Elsőre banálisnak tűnő dolgokkal is rengeteget lehet tenni annak érdekében, hogy a vezetőnk úgy gondolja, nálunk nincs alkalmasabb munkavállaló a meghirdetett pozícióra. Ha az alábbi 10 pontot betartod, akkor ugyan az előléptetésed nem lesz garantált, de mindenképp jobb helyzetből indulsz majd a versenytársakhoz képest.

A jó munkamorálnál semmi sem tehet jobb benyomást a főnökünkre, így ha előléptetést akarunk, akkor a mindenképp azt a benyomást kell keltenünk, hogy minden ránkbízott feladattal meg fogunk bírkózni. A korán érkezés, kései távozás például szintén jó példája lehet a megfelelő munkamorálnak. A legtöbbször minden újonc azon gondolkodik, hogy miképp érje el az előléptetést, ez azonban nem egyszerű, hiszen a magasabb pozícióért egy csomó másik emberrel versenyzünk a vállalaton belül. Az önmagában általában nem elegendő, ha kiúgróan jók a képességeink, sokkal fontosabb az, hogy olyan személyiségünk legyen, akivel szívesen dolgoznak együtt az emberek.

Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy a magas emocionális intelligenciával rendelkező munkavállalók nagyobb eséllyel reménykedhetnek előléptetésben, mint a magas intelligenciahányadosú társaik. A csapatmunkára való hajlam szintén fontos, akárcsak az egyéb individuális készségek. Vicky Oliver munkaerőpiaci szakértő a Lifehack portálon szedte össze, mik azok a lépések, amellyel szerinte könnyebben előléptetést érhetünk el.

Első lépés: legyen egy terved

Ahhoz, hogy össze tudd állítani a stratégiád a gyors előrelépéshez, első lépésként mindenképp egy tervre van szükség. A tanácsadó szerint érdemes lehet megkérdezned valakit a szakterületedről, akit már korábban előléptetek, hogy mit tettek ennek érdekében, és azt is érdemes megkérdezned, hogy ez mennyi időt vett igénybe. Ezután készíts egy saját tervet arról, hogy miben és hogyan szeretnél fejlődni. Gondolj arra, hogy hol szeretnél lenni 5 év múlva.
Második lépésként vesd papírra a terved

Aki papírra veti a terveit és álmait, az bizonyítottan sokkal könnyebben el is éri azokat. Ez ugyan eltarthat egy kis ideig, a szakértő szerint mégis érdemes néhány órát rászánni, hogy időnként papírra vessük a terveinket, és azokat a lépéseket, amit meg akarunk tenni ennek elérése érdekében. A terveink között szerepelhet például az, hogy megnyerek egy díjat ebben az évben, vagy új fontos üzletet kötsz a vállalat számára.

Beszéld meg a terveid a főnököddel, vagy a közvetlen feletteseddel

A teljesítményértékelő beszélgetés egyértelműen a legalkalmasabb időpont, amikor megkérdezheted a főnököd a lehetséges előléptetésről. Érdemes észben tartanod, hogy a visszajelzések mellett a fizetésemelés mértéke is egy fontos feedback, ami segít eldönteni, hogy valójában milyen elégedettek veled, és ezáltal mennyire vagy közel az előléptetéshez. Ha tudni akarod például, hogy mennyivel tartasz a munkatársaid előtt, vesd össze a te fizetésemelésed mértékét az övékkel - persze ehhez tudnod kell annak mértékét.

Ha úgy érzed, hogy a megfelelő úton vagy, akkor csak tartsd fenn a formád, ha pedig esetleg azt érzed, hogy nem elégedettek veled, akkor beszéld meg a főnököd, hogy mit kéne tenned annak érdekében, hogy később előléptessenek.

Kérj tanácsot e-mailben

A szakértő azt javasolja, hogy amennyiben elégedett visszajelzést kapsz egy ügyféltől, vagy egy munkatárstól valamilyen teljesítmény, segítség után, ne félj az illetőtől e-mailes ajánlást kérni, úgy, hogy a főnöködet is becsatolja a levelezésbe. Sőt, érdemes lehet ezeket az e-maileket magaddal vinni a teljesítményértékelő mítingekre is.

Kérd, hogy adják írásba minden ideiglenes vezetői megbízásod

Ha esetleg a főnököd azzal bízz meg, hogy vezess egy projektet, vagy töltsd be ideiglenes a vezetői szerepet valamely feladat kapcsán, akkor kérd meg őt, hogy adja írásba ezt, ezzel formalizálva a megbízást, és mások számára is kijelölve a konkrét teendőket. Ezzel segítheted, hogy ne legyen félreértés közted és a munkatársaid között. Érdemes lehet inkább az emberek, semmint a tevékenység menedzselésére fókuszálnod.

Egyeztess gyakran a főnököddel

Ha olyan főnököd van, aki gyakran ad neked visszajelzéseket, akkor szerencsés vagy. Ebben az esetben te már a teljesítményértékelő beszélgetés előtt tudni fogod, hogy mennyire elégedettek veled. Ha esetleg negatív visszajelzéseket kapsz, akkor időt nyersz, hogy megoldd a problémát, mielőtt a hivatalos kiértékelésre sor kerül.

Ha esetleg olyan főnököd van, aki nem szeret visszajelzéseket adni, akkor kezdeményezz vele beszélgetéseket, hogy megtudd, mit is gondol a teljesítményedről. Amikor épp ráérsz, és ő sem szakad meg a munkától, kérd meg, hogy két három percben értékelje, mennyire elégedett a teljesítményeddel. De vigyázz, azért ne túl gyakran használd ezt a módszert, mert akkor a főnököd azt gondolhatja, hogy esetleg paranoiás vagy.

Fogadd megfelelően a visszajelzéseket, akkor is, ha negatívak

Általában ha visszajelzést kérsz a főnöködtől, meg is kapod azt. Ez azt jelenti, hogy nem minden esetben fogsz örülni annak, amit hallasz. Könnyen lehet, hogy amit te sikerként értékelsz, attól még a főnököd nem épp pozitívan értékeli. Azok, akik gyors kitüntetést kaptak, jellemzően hajlamosak a pozitív és a negatív kritikákat egyaránt pozitívan fogadni. Köszönd meg a visszajelzést, akkor is, ha nem tetszik, amit mond, és vállald, hogy az adott területen fejlődni fogsz. Ezután célszerű lehet egy akciótervet lefektetni, amit majd követni fogsz, hogy javíts a dolgon.

Ne feledd el: azért vagy ott, hogy problémákat oldj meg, nem azért, hogy okozd őket

Próbálj meg laza és flexibilis lenni. Próbáld meg a legjobb feladatokat megkapni, de ne feledd el, hogy másik is a legjobb feladatokra vágynak. Szóval kezeld a helyén, ha esetleg egy számodra nem a legjobb feladatot osztják ki rád, és próbáld meg a lehető legjobban elvégezni azt. Ha esetleg épp azon kapod magad, hogy rengeteg a szabadidőt, jelentkezz némi extra munkáért, és azt is a legjobb szakértelmed szerint végezd el. Bizonyítsd be, hogy alkalmas vagy az előléptetésre, ahelyett, hogy a körülötted levőket faggatod, hogy miképp léphetsz előre.

Dolgozz keményen

Na igen, az sem árt, ha mindent beleadsz a munkába. Megeshet, hogy kiegészítő képzéseket kell részt venned, hogy haladni tudj a technológiai fejlődéssel. Légy az, aki együtt fejlődik a szervezettel, és ne próbálj meg kitérni előle. Fektess minél több energiát a tanulásba, hogy jobban megismerd a szakterületed, az ügyfeleket és a vállalatot, hogy hamarabb elérd a vágyott előléptetést.

Légy jóban a főnökkel és a többiekkel

Természetesen az előléptetéshez nem csak az kell, hogy megfelelő képességekkel rendelkezz, de az sem árt, hogy jóban légy a feletteseddel. Ezen kívül célszerű, hogy a többi kollága is kedveljen, hiszen mindenki szívesebben dolgozik együtt veled ebben az esetben. Légy kedves azokkal is, akiket esetleg nem kedvelsz.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

AKI VÁLASZOL...
HRBLOGGER
hrbonbon
2020. 12. 02. 00:13
Adventi ajándék egypercesek - 2. nap

„Amikor valakivel beszélsz, sose azzal kezdd, amiben eltéra véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled...

perfekt
2020. 11. 30. 08:13
Összefoglalás az adótörvények változásairól

A Magyar Közlöny 2020. évi 261. számában – 2020. november 26-án – megjelent a „2020. évi...

hrdoktor
2020. 11. 30. 05:05
Hogyan kerüljük el a home office buktatóit?

A koronavírus-járvány második hulláma miatt sokan kényszerülnek újra home office-ba. És bár...

vezetoi-coaching
2020. 11. 28. 12:45
Siker és kudarc energetikai alapon... kvalitatív hipotézis...

Hipotézis, magyarázó elmélet, nem kell elfogadni, inkább gondolati keret, de helyesen használva...

coachco
2020. 11. 27. 16:39
Nézzünk ki a köd mögül!

Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába...

legacykft
2020. 11. 27. 08:52
Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

Az emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés....

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk