Wanted hackers coding virus ransomware using laptops and computers. Cyber attack, system breaking and malware concept.

Így húzzák le a gyanútlan magyarokat simlis állásközvetítők: nagyon vigyázz, kinél jelentkezel melóra

2024. április 12. 12:45

Csalók élnek vissza az egyik legtapasztaltabb hazai HR tanácsadó vállalat nevével, munkatársainak profiljával. Az átverés során ismeretlenek álláslehetőséget ajánlanak egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését kérve, és eseteként pénzt is megpróbálnak kicsalni áldozatuktól.

Csalók élnek vissza az egyik legtapasztaltabb hazai HR tanácsadó vállalat, az AIMS International magyarországi tagjának, az AIMS Magyarország Kft-nek és Simonyi és Tóth HR tanácsadó cég nevével, munkatársainak profiljával és ajánlanak álláslehetőséget egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését kérve és eseteként munkaközvetítő díjat is megpróbálnak kicsalni - figyelmeztet az AIMS Magyarország Kft. és a Simonyi és Tóth HR tanácsadó cég közleményében.

„Az elmúlt napokban több partnerünk, korábbi álláskeresők is jelezték felénk, hogy az AIMS nemzetközi szakmai szervezeti tagságunkra hivatkozva, kollégáink nevében, csalók keresnek meg külföldi telefonszámról, angol nyelven álláskeresőket és küldenek a nevünkben hamisan ajánlatot – mondta el Simonyiné Tóth Judit, az AIMS Magyarország Kft. és a Simonyi és Tóth HR tanácsadó vezetője. Hozzátette, többen jelezték, hogy többnyire indiai telefonszámról, WhatsApp-on telefonáltak az ál-tanácsadók kiváló, otthonról végezhető munkát kínálva.

Esetenként egy bizonytalan hátterű applikáció letöltését is kérik, sőt, a cég arról is hallott már, hogy munkaközvetítői díjat kértek. 

A Simonyi és Tóth Kft. és az AIMS Magyarország Kft. munkatársai azonban soha nem kérnek munkaközvetítői díjat a jelöltektől, vagy ajánlanak telefonon, előzetes egyeztetés nélkül bármilyen pozíciót. Minden munkakör betöltéséhez először telefonos interjút készítenek, megismerik a jelölt motivációját és elvárását, csak azután adnak tájékoztatást az álláslehetőségről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem küldünk „kéretlenül” munkalehetőséget, nem keresünk senkit külföldi telefonszámról. Szerződéses viszonyban a megbízókkal vagyunk, így munkánk ellenértékét ők fizetik, a munkavállaló, álláskereső jelölt számára a tanácsadói munkánk ingyenes. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy legyen óvatos és ha a következő napokon ilyen hívást kap, jelezze felénk

– fejtette ki a szakember, hozzátéve, hogy a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtették.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem