14 °C Budapest
Budapest, 2021. november 6.A Pest Megyei Kormányhivatal cégtáblái, az egykori pesti megyeháza klasszicista stílusú mûemlék épületegyüttesen a fõváros V. kerületében, a Városház utca 7. szám alatt. Az épület jelenleg a Pest Megyei Kormányhivatal székhelye.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fityiszt kaptak a magyar közszolgák: hiába kérte a szakszervezet, semmilyen béremelésre nincs keret

2023. január 30. 09:03

Nem sikerült megállapodni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum ülésén a magyarországi közszolgák béremeléséről: a szakszervezetek 25 százalékos bérfejlesztést szerettek volna, a kormányzati oldal szerint azonban semmilyen emelésre nincs keret jelenleg a költségvetésben. A szakszervezet szerint "fityiszt kaptak" a közszolgák, az ülésen pedig a nyári igazgatási szünetről is egyeztettek.

Béremelés 2023-ra: 25 százalék helyett egy nagy semmi, avagy fityiszt kapott a közszolgálat - vezette fel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a beszámolóját arról, hogy pénteken tartott ülést a Miniszterelnökség épületében a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum. A Facebook-bejegyzés szerint ennek legfőbb témája a 2023-as bérfejlesztés volt, és mint a szakszervezet megjegyezte, „a kormány egyelőre nem talál pénzt a kormánytisztviselők és a köztisztviselők béremelésére”. A dolgozók 25 százalékos béremelést kértek a kormánytól.

Az egyeztetésen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, és felszólalt Bordás Gábor közigazgatási államtitkár is. Utóbbi arról beszélt, nehéz helyzetben van a költségvetés, azt pedig nem tudta megmondani, hogy mikor és milyen formában tudják rendezni a közszolgálati dolgozók bérfejlesztését.

Kijelentette: felelőtlenség lenne a béremelési programba belevágni, jelenleg erre nincs keret a költségvetésben.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke viszont leszögezte: a választ nem tudják elfogadni és a többi szakszervezet is csalódottságának adott hangot. A következő ülés várhatóan áprilisban lesz, és az államtitkár azt mondta, ha sikerül forrást találni a béremelésre, akkor egyeztetni fognak majd. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ülés legvégén konzultáció folyt az országos igazgatási szünet nyári és téli elrendelésének lehetőségéről és mértékéről - zárul a szakszervezeti beszámoló.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem