15 °C Budapest
Budapest, 2021. november 6.A Pest Megyei Kormányhivatal cégtáblái, az egykori pesti megyeháza klasszicista stílusú mûemlék épületegyüttesen a fõváros V. kerületében, a Városház utca 7. szám alatt. Az épület jelenleg a Pest Megyei Kormányhivatal székhelye.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fityiszt kaptak a magyar közszolgák: hiába kérte a szakszervezet, semmilyen béremelésre nincs keret

2023. január 30. 09:03

Nem sikerült megállapodni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum ülésén a magyarországi közszolgák béremeléséről: a szakszervezetek 25 százalékos bérfejlesztést szerettek volna, a kormányzati oldal szerint azonban semmilyen emelésre nincs keret jelenleg a költségvetésben. A szakszervezet szerint "fityiszt kaptak" a közszolgák, az ülésen pedig a nyári igazgatási szünetről is egyeztettek.

Béremelés 2023-ra: 25 százalék helyett egy nagy semmi, avagy fityiszt kapott a közszolgálat - vezette fel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a beszámolóját arról, hogy pénteken tartott ülést a Miniszterelnökség épületében a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum. A Facebook-bejegyzés szerint ennek legfőbb témája a 2023-as bérfejlesztés volt, és mint a szakszervezet megjegyezte, „a kormány egyelőre nem talál pénzt a kormánytisztviselők és a köztisztviselők béremelésére”. A dolgozók 25 százalékos béremelést kértek a kormánytól.

Az egyeztetésen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, és felszólalt Bordás Gábor közigazgatási államtitkár is. Utóbbi arról beszélt, nehéz helyzetben van a költségvetés, azt pedig nem tudta megmondani, hogy mikor és milyen formában tudják rendezni a közszolgálati dolgozók bérfejlesztését.

Kijelentette: felelőtlenség lenne a béremelési programba belevágni, jelenleg erre nincs keret a költségvetésben.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke viszont leszögezte: a választ nem tudják elfogadni és a többi szakszervezet is csalódottságának adott hangot. A következő ülés várhatóan áprilisban lesz, és az államtitkár azt mondta, ha sikerül forrást találni a béremelésre, akkor egyeztetni fognak majd. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ülés legvégén konzultáció folyt az országos igazgatási szünet nyári és téli elrendelésének lehetőségéről és mértékéről - zárul a szakszervezeti beszámoló.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?