London, England, UK, Europe. Houses of Parliament, Thames River and Westminster Bridge

Tömegesen mennek a magyarok Angliába dolgozni: bődületes, mennyi letelepedési kérelmet adtak be

2022. november 25. 14:34

A brit belügyminisztérium adatai szerint 2022. harmadik negyedévében csaknem 7 millió EU-állampolgár és más jogosult kért tartós letelepedési engedélyt Nagy-Britanniába. A magyarok által benyújtott kérvények száma az Index információi szerint meghaladta a 170 ezret szeptember végéig.

Nagy-Britannia két évvel ezelőtt, 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból, azonban az uniós állampolgárok, akik 2020 végéig, a Brexit után kezdődött 11 hónapis átmeneti időszakban törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek a szigetországban továbbra is maradhatnak a megszerzett jogosultságuk megtartásával. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyt kellett igényelniük.

A fenti kérvények leadási határideje tavaly június 30-án lejárt, azonban a brit kormány továbbra is folyamatosan biztatja a papírok leadására az arra jogosultakat, hiszen a hatóságok a határidő ellenére is befogadják és elbírálják a jogos letelepedési kérvényeket. A minisztérium csütörtökön ismertette az idei év harmadik negyedévének eredményeit, ami szerint a 27 tagállam, valamint az EGT és Svájc Angliában élő állampolgárai részéről szeptember 30-ig közel 7 millió letelepedési kérvény érkezett.

Az elbírált és jóváhagyott kérvények esetében körülbelül az esetek felében kapott a kérelmező végleges, azaz határidő nélküli, 40 százalékban pedig letelepedett státuszt. Utóbbit azok kapták, akik a benyújtás időpontjában még nem töltöttek el 5 évet a szigetországban életvitelszerűen.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk, hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum nagy Boldogságtesztjét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem