16 °C Budapest
Group of laughing young kids standing in line starting running race in grass field at summer camp

Rengeteg diákmunkást várnak erre a nyári munkára: 400 ezres fizut ígérnek szállással együtt

2022. február 15. 14:26

Az Amerikai Nagykövetség január 24. óta újra fogadja a nyári munkára jelentkező diákok vízumkérelmét. A Camp America programra az elsők között jelentkező fiatalok már meg is kapták a munkavállalásra jogosító J1-es vízumot. Az Egyesült Államok 2021. november 8-án nyitotta meg munkaerőpiacát az Európából érkező, teljes átoltottsággal rendelkező munkavállalók előtt. 

Az amerikai gyermektáboroztatást szervező Camp America – és így a magyarországi képviselettel megbízott Meló-Diák Iskolaszövetkezet – ezt követően indította újra a „J1-es csereprogramokat”. A több száz jelentkezőből az elsők már a célegyenesben vannak: a követségi személyes interjút követően január végén kilenc magyar fiatal kapta meg az amerikai vízumot. A „J1” jelű vízum – pontosabban annak „camp counselor”, illetve „summer work and travel” alkategóriája – egyszeri kiutazásra és legális munkavégzésre jogosít a június–augusztusi időszakban. Az iskolaszövetkezet nemcsak a toborzást végezte, de a felkészülésben és a vízum-ügyintézésben is támogatta a fiatalokat.

A programra jelentkező, angolul jól beszélő és a 18. életévüket betöltött magyar fiatalok minimum 9 hétre kaphatnak munkavállalási lehetőséget az Egyesült Államok különböző gyermektáboraiban. Az 1990-es évek eleje óta több mint 22 ezer vállalkozó kedvű, az amerikai kultúrát megismerni vágyó magyar fiatal dolgozott és szerzett életre szóló élményeket az Egyesült Államokban működő mintegy négyezer tábor valamelyikében

– számolt be Rasovszky Miklós projektvezető. A táborokban kétféle munkát lehet végezni.

  • A „J1 summer work and travel” vízummal „support staff”, azaz kisegítő pozíciókban lehet dolgozni: ezek jellemzően konyhai, takarító vagy karbantartó munkák, amelyekre csak nappali tagozatos egyetemisták vagy főiskolások jelentkezhetnek.
  • A „J1 camp counselor” vízum birtokában gyerekfelügyelői feladatkört láthatnak el a jelentkezők; ebben a munkakörben nemcsak egyetemi hallgatókat, de 18. életévüket betöltött középiskolásokat és a diplomás fiatalokat – tanárokat, tanítókat, óvónőket, pedagógiai asszisztenseket és edzőket – is szívesen látják.

Az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő táborok június 1–25. között kezdődnek és augusztus 15–25 között érnek véget. Erre az időszakra a munkavállalóknak „zsebpénz” jár, amelynek összege az életkortól és a munka jellegétől függ.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Idén a fizikai munkát végzők a 9 hét alatt 1350 dollárt, míg a gyermekfelügyelők 800–1100 dollár közötti összeget kereshetnek. Akinek kedve és ideje van, akár hosszabbíthat is, egy-egy plusz hétért a Camp America program résztvevői 200 dollárt kapnak

– tájékoztatott Rasovszky Miklós. A Camp America programra február 25-ig kedvezménnyel lehet jelentkezni, a 449 eurós díj a retúr repülőjegy árát, a teljes útra szóló biztosítást, a szállást és a napi háromszori étkezést is magában foglalja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem