15 °C Budapest
Már a színészek is home office-ból dolgoznak: így szabadultak rá az internetre

Már a színészek is home office-ból dolgoznak: így szabadultak rá az internetre

2020. április 28. 23:29

Fizetős online tartalomszolgáltatót indított ART Peep SHOW néven a Szabadszínész. Az online színészkereső adatbázist üzemeltető cég a koronavírus-járvány miatt döntött úgy, hogy lehetőséget teremt a színészeknek a pénzkeresésre az otthonukban készített tartalmak értékesítésével.

"Ne a Facebookra, hanem a Szabad a produkció oldalára készíts tartalmat, mert ezzel segítheted a bajba jutott színészeket, vagy saját magadat!" Ezzel a gondolattal indította útjára a magyar startup új oldalát, ahol - a közösségi médiában tömegesen terjedő ingyenes tartalmak ellenére - pénzt kérnek a színészek által, otthoni körülmények között felvett produkciókért.

A színészek által létrehozott online tartalom értékes és meggyőződésünk, hogy a nézők egy része még ezekben a nehéz időkben is szívesen áldozna erre, sőt vágya, hogy kifejezze támogatását kedvenc művészeti ága iránt. Ezenkívül időszerű elgondolkodni azon, hogy ha telefonért, autóért, kenyérért fizetünk, miért érzünk szemérmet, ha ugyanezt várjuk el kisebb-nagyobb online tartalmak szolgáltatásért, amiben szintén idő, munka, szaktudás és pénz van

- mondták el a kezdeményezésről Gosztonyi Csaba és Lengyel Tamás, a Szabadszínész alapítói. Ezért indítottak egy weboldalt, a Szabad a produkciót, ami - ha megfelelő számú művész csatlakozik hozzá - megváltoztathatja ezt a tabuként kezelt helyzetet: egyszersmind a közgondolkodást. Ráadásul fórumot és bevételt teremthet azoknak, akik most munka és pénz nélkül maradtak.

Hozz létre tartalmat, mondj el egy verset, olvass fel, énekelj, és a nézők a megtekintésért fizetnek majd!

- így szól a felhívásuk. A befolyt összeget a művészek minden hónap végén felvehetik, de jótékony célra is fordíthatják: három szervezetnek, a a Színházi Szolidaritási Alapnak, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Segítsünk Alapítványának vagy a Független Előadó-Művészeti Szövetség segélyalapjának is felajánlhatják.

Az oldalra regisztrálók vállalják, hogy amilyen tartalmat oda pénzért feltöltenek, máshol nem lesz ingyenesen elérhető. A produkciókat az alkotók természetesen népszerűsíthetik, megoszthatják bárhol. Az ART Peep Show indulásának első hetében közel 30 művész töltött fel tartalmat, többek között Bata Éva, Schmied Zoltán, Trokán Nóra, Trokán Anna, Molnár Áron, és az első dalpremier is megvolt: Ember Márk Nem esek szét című dalával.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?