27 °C Budapest
Gyorsétteremben dolgozik az X-Faktor idei felfedezettje: ennyit kereshet

Gyorsétteremben dolgozik az X-Faktor idei felfedezettje: ennyit kereshet

2020. január 4. 16:01

Egy budapesti gyorsétteremben dolgozik a tavalyi X-Faktor legtovább jutott női előadója, Bagdi Enikő. Az énekes már a tehetségkutató előtt is az étteremben melózott, szerinte nem ciki, ha van egy fix munkahelye a fellépések mellett. A Pénzcentrum megnézte, mennyit fizetnek az egyes étteremláncok.

A tavalyi X-Faktor legtovább jutott női előadója, Bagdi Enikő feketére változtatta a tehetségkutatóban vörösre festett haját és visszament dolgozni abba a budapesti gyorsétterembe, ahol a műsor előtt is volt. Az éneklésről azért nem akar lemondani.

Az éneklést semmiképpen nem szeretném abbahagyni, próbálkozom ezután is, és remélem, hogy továbbra is sok fellépésem, koncertem lesz. Emellett viszont szerintem nem ciki, ha van az embernek egy állandó munkája is, ami biztonságot jelent

- mondta a Blikknek Bagdi Enikő, aki arról is beszélt, hogy édesanyjával való kapcsolata az X-Faktor után sem változott.

Válogass a legjobb személyikölcsön ajánlatok között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Ennyit fizet a Meki, Burger King, KFC

Azt nem tudni, hogy Enikő melyik étteremben dolgozik, és milyen pozícióban, de a Pénzcentrum korábban mindhárom nagy étteremlánc bérezési rendszeréről írt. A KFC-ben például az éttermi dolgozóknak stabil, bejelentett, hosszú távú munkát, rugalmas munkaidőt ajánlanak, ezen felül bónuszt, cafeteriát és borravalót is. A szórólapok szerint 3 hetes tréning után 1150 forintos órabér jár az éttermi dolgozóknak. Ez napi nyolc órával, heti 5 nappal számolva havonta 184 ezer forintot jelent. Telefonon keresztül korábban azt a felvilágosítást kaptuk, hogy ez bruttóként kell érteni, viszont a bónuszokkal és pótlékokkal együtt az órabér inkább 1400-1500 forintra jön ki.

A Meki hirdetései szerint egy éttermi dolgozó nettó juttatása 160 ezer forint, ha teljes munkaidőben dolgozik, (persze ezek a bérek csak az adott étteremben érvényesek - esetünkben a Vörösvári úton). Emellé még20 ezer vagy 40 ezernyi bónuszt is be lehet gyűjteni: 5, illetve 10 éjszakai műszak után.

A Burger Kingben éttermi dolgozóként teljes munkaidőben cafeteriával és műszakpótlékkal együtt nettó 133 700 és 162 700 forint között lehet keresni, éjszakai takarítóként 6 órás munkaviszonyban pedig nettó 144 300 forint ütheti havonta a dolgozók markát, melyben már szintén benne vannak a pótlékok  és a cafeteria is. Az étteremláncnál junior menedzserként bruttó 270 ezer forintot lehet keresni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Annak, aki elnyeri a másképpen betanuló üzletvezető helyettesi pozíciónak is hívott állást, még cafeteria is jár, valamint napi egyszeri étkezés, 20 százalékos kedvezmény minden Burger Kingben és konditermet is használhat ingyen.

A bruttó 270 ezer forintos fizetés kedvezmények nélkül nettó 179 550 forintnak felel meg.

A junior menedzser feladatai közé tartozik többek között a vendégek kiszolgálása, az ételek előkészítése, alapanyagok rendelése, a raktári rend felügyelete, a munkatársak irányítása, motiválása, új dolgozók felvétele és egyebekek mellett a HACCP-rendszer betartása, betartatása is. A pozíció betöltéséhez legalább középfokú végzettség szükséges.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?