19 °C Budapest
Nem titok többé: ilyen órabérért gályáznak a KFC dolgozói

Nem titok többé: ilyen órabérért gályáznak a KFC dolgozói

2019. május 22. 11:03

Ma már nem csak a kiskereskedelmi láncoknál bevett toborzási stratégia a bérek nyílt kommunikációja, hanem úgy tűnik, a gyorséttermi láncok esetében is egyre elterjedtebb. Most kiderült, mennyit lehet keresni a KFC éttermeiben.

A toborzás egyik leghatékonyabb eszköze ma még mindig a pénz - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ma már nem a McDonald’s az egyetlen gyorsétteremlánc, amelyik nyíltan kommunikálja a béreit.

Nemrég aBurger Kingben kereshető bérek kerültek napvilágra, most pedig egy óbudai KFC étteremben szúrtuk ki a kereseti lehetőségeket.


Az éttermi dolgozóknak stabil, bejelentett, hosszú távú munkát, rugalmas munkaidőt ajánlanak, ezen felül bónuszt, cafeteriát és borravalót is. A szórólapon még nincs kint az órabér, a szórólapok tartója azonban már fel van matricázva: eszerint 3 hetes tréning után 1150 forintos órabér jár az éttermi dolgozóknak. Ez napi nyolc órával, heti 5 nappal számolva havonta 184 ezer forintot jelent. Telefonon keresztül azt a felvilágosítást kaptuk, hogy ez bruttóként kell érteni, viszont a bónuszokkal és pótlékokkal együtt az órabér inkább 1400-1500 forintra jön ki.

További 150 embert keresnek

Magyarországon jelenleg 61 KFC éttermben közel 2000 munkatárs dolgozik, és idén még további 150 új embert szeretnének felvenni, hogy teljesíthessék a növekedési terveiket - tudtuk meg a KFC marketingvezetőjétől, majd így folytatta:

Mindenki számára tudunk kedvező pozíciót kínálni, akár részmunkaidőben is. Rugalmasan tervezzük a beosztásokat és igyekszünk szem előtt tartani a munkatársaink kéréseit is. Nálunk diákok, nyugdíjasok, megváltozott munkaképességűek, felsőfokú végzettségűek, szakmát váltók, magyarul nem beszélő külföldiek, kisgyermekes édesanyák/apák és pályakezdők egyaránt dolgoznak.

A bérezésről annyit árultak el a Pénzcentrumnak, hogy az nem egységes, például egy teljesen kezdő, kiemelt budapesti éttermünkben teljes munkaidőben dolgozó, csak délelőtti műszakot vállaló éttermi csapattag nettó 168 000 forintot visz haza. 18 óra után 30 százalék extra műszakpótlék illet meg mindenkit, az egyéni teljesítményt eseti bónusszal és előrelépési lehetőséggel jutalmazzák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Messze még kánaán

Tehát nem csak a kiskereskedelmi láncok kezdtek el nyílt bértáblával harcolni a magyar munkavállalókért, hanem a gyorséttermi láncok is. 

A határ másik oldalán, Ausztriában azonban jellemzően a hazai bérek háromszorosát is meg lehet keresni egy McDonald’s étteremben, ott a havi bruttó bér 1500 euro.

"Magyarországon a fizetések még mindig el vannak maradva a nyugat-európaiaktól. Nőttek ugyan a bérek, de azt is meg kell nézni, hogy a piacok mennyit nőttek. Az, hogy a munkaerőnek van egy ára, az legyen természetes" - nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak G. Nagy Balázs, a Trenkwalder ügyvezetője. Arra a kérdésre, hogy a magyar fizetések el fogják-e érni valaha a nyugat-európai színvonalat, a szakember azt válaszolta, nagyon reméli.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?