Ennyit bukik Majka miatt Curtis: megszólalt a veterán menedzser

Ennyit bukik Majka miatt Curtis: megszólalt a veterán menedzser

2018. augusztus 25. 15:30

Néhány napja robbant a hír, hogy Majka kvázi kivágta Curtist a duójukból és a már lekötött koncerteket egyedül csinálja meg. Tegnap hosszú interjúban tárta fel a döntés okait Majka, aki Curtis kokainfüggőségét okolta a kialakult helyzetért. Nézzük, mennyibe kerülhet a válás Curtisnek.

A Szegedi Ifjúsági Napokon, a színpadról jelentette be Majka, hogy nem dolgozik többet együtt alkotó- és fellépőtársával, Curtis-szel, mivel annak kábítószerproblémái ezt nem teszik a továbbiakban lehetővé. Majka a döntés hátteréről később az Indexnek nyilatkozott, az 50 perces vágatlan videóinterjúban megvédte azon döntését, hogy korábbi partnere kábítószer-problémáit kiteregetve jelentette be a szétválást.

Majka egyfelől jobbnak látta, ha az okokról ő tájékoztatja a közvéleményt és nem a bulvárújságírók fantáziájára bízza a helyzet elemzését, valamint abban is bízott, hogy ezzel is hozzájárul korábbi barátja problémáinak megoldáshoz. A rapper-tévés elmondása szerint Curtis már öt éve szenvedélybeteg, eddig próbált neki segíteni, ám most eljött a pillanat, hogy elengedje a kezét.

Mit lehet tenni a drogfüggőséggel?

A drogfüggőség egy szenvedélybetegség, amelytől nehéz szabadulni. A HáziPatika írása szerint "tény, hogy szenvedélybetegségből meggyógyulni nem lehet, de absztinencia, illetve a drogfogyasztás jelentős csökkentése elérhető. (...) A drogkezelés mottója, hogy a drog helyett nincs semmi, a drog van valami helyett. Ha tehát a kezelés során megtalálják a "valamit", van remény a felépülésre. Ez egy hosszadalmas folyamat, melynek első lépése lehet a környezetből való kiemelés, kórházi diverzifikálás. Ha viszont ezt nem követi speciális rehabilitáció - fél-egyéves időtartammal - akkor a visszaesés szinte 100 százalékos.

(...) a drogbetegség kezeléséhez szomato-pszicho-szociális és spirituális szintű kezelésre egyaránt szükséges. Tehát a civil szféra, az egyház, az öngyógyító közösségek szerepe rendkívül fontos, akár az, hogy családi háttér nélkül sem lehet igazán tartós felépülésről beszélni, ezért a család bevonása is alapvető."

A már említett indexes videóban Majka elmondta, hogy végső próbálozásként nemrég elkezdte visszatartani Curtis fellépődíjainak hetven százalékát, amelyet akkor fizetett volna ki neki, ha drogos balhék nélkül lement volna egy-egy időszak. Miután ez a próbálkozás sem sikerült, az így felgyülemlett összeget Majka, Curtis édesanyjának adta oda, állítása szerint fia tudta nélkül. A második ilyen kezdeményezés néhány napja ért véget, amikor is Majka még az ígért határidő előtt kifizette a pénzt Curtisnek, ami utólag nem feltétlenül bizonyult jó ötletnek. 

A szerdai SZIN-koncertre ugyanis olyan állapotban sikerült csak Curtist levinni Budapestről, hogy az előadó - Majka elmondása szerint - félt felmenni a színpadra és fellépés helyett inkább elfutott, majd hazament Budapestre taxival.

A szakítás bejelentése ezen a koncerten történt meg. A Blikk mai száma iparági forrásokra hivakozva azt is tudni véli, hogy mennyi pénzt fog elbukni Curtis azzal, hogy Majka nem jár többé vele fellépni. A lap szerint a páros az elmúlt időszakban nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is rendkívüli sikereket ért el. A Blikk egy névtelen forrása - aki a lap szerint egy veterán menedzser - úgy nyilatkozott, hogy egy céges rendezvényre vagy falunapra közel 3 millió forintért mentek el fellépni Majkáék, egy 6-8 ezres bulin pedig, ahol kétezer forint volt a beugró, a duó (és stábtagjaik) akár 10 millió forintot is bezsebelhettek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lap szerint Curtisnek félmillió forint járhatott fellépésenként, mostantól pedig - ha egyáltalán hívják majd valahova fellépni - ennek körülbelül a felét kérheti majd el egy szóló előadásért.

Mindemellett számíthat még bevételre Curtis a Majkával közösen írt dalokból, a Blikk számítása szerint jogdíjakból évi egymillió forint ütheti majd a markát. Ez az összeg viszont eltörpül a koncerteken realizált veszteséghez képest, a duónak csak idén 34 koncertje volt. Végül pedig kitesszük a már említett indexes Majka-interjút, ami nagyon tanulságos abból a szempontból is, hogy milyen hatással van a kábítószer a függő környezetére, barátságaira és munkatársaira:

Borítókép forrása: MTI Fotó / Nyikos Péter

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?