25 °C Budapest
Keresik a megoldást a munkaerő-elvándorlásra a Mercedes kecskeméti gyárában

Keresik a megoldást a munkaerő-elvándorlásra a Mercedes kecskeméti gyárában

2018. március 5. 12:00

Létezik egy pszichológiai határ a fizetésekben, amely elérése esetén megtarthatóvá válnak a munkavállalók - szögezte le a Pénzcentrumnak adott interjújában Ács László. A kecskeméti Mercedes-Benz nemrég távozó HR-igazgatója viszont azt is hozzátette, hogy ez a pszichológiai határ nem a németországi bérszínvonalat jelenti. Ács László utódja, Lena Doll azt is elárulta a Pénzcentrumnak, hogy az elérhető munkaerő hiánya jelenleg komoly kihívást jelent a gyár számára, különösen, hogy a következő években 2500 fővel növekszik majd a dolgozók száma. Párosinterjú

Pénzcentrum: Tanácsadóként, saját vállalkozásban folytatja karrierjét. Milyen szakmai érvek miatt döntött a váltás mellett?

Ács László: Tanácsadóként folytatom, cégeknek szeretnék munkajogi kérdésekben és szakszervezeti együttműködésben gyakorlati támogatást adni. Arról, hogy az Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. is igényt tart-e erre a szolgáltatásra, még nem egyeztettünk. Hogy melyek voltak a szakmai érvek a váltás mellett? Az új szakmai kihívások. Erősödik a szakszervezeti tevékenység Magyarországon, megjelentek a nagy szakmai tapasztalatot felmutató, valamint hatalmas tudás-, és információbázissal rendelkező külföldi szakszervezetek, mint például a német IG Metall. Ezek már más jellegű hozzáállást, felkészülést és tárgyalási technikát igényelnek a munkáltatók részéről is. Rendkívül izgalmas feladat számomra ezeknek az új kihívásoknak szakmailag megfelelni. Gyakorlati munkajogi tudásommal, valamint több mint 12 éves autóipari tapasztalatommal szeretném segíteni a cégeket a törvényeknek megfelelő és a lehetőségekhez alkalmazkodó kompromisszumok megkötésében.

Mit tart az elmúlt évek legnagyobb eredményének?

Á. L.: Mindenekelőtt nagy eredménynek tartom, hogy a Mercedes-Benz gyár a kezdettől fogva megfelelő minőségben és az elvárt darabszámban tudja a piac növekvő igényeit teljesíteni. Nem mindig látványos, de nagyon lényeges eleme ennek a teljesítménynek a HR terület munkája, melyet ezúton is szeretnék minden kollégámnak megköszönni. Ha a látványos eredményekről is beszélünk, többek között érdemes megemlíteni a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. duális képzésben megvalósított úttörő szerepét, a Magyarországon egyedülálló dolgozói lakásprogramot, vagy az egészséggel kapcsolatos vállalati stratégiát. A vállalati bölcsőde és óvoda is nagy elismerést hozott a gyár munkatársai körében.

"A jövő generációjának kompetenciafejlesztése, gyakorlati képzése kulcskérdés a magyar munkaerőpiacon" - nyilatkozta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár új, 8000 négyzetméteres képzési központjának alapkőletételén Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Nem lát némi ellentmondást abban, hogy miközben számos iparágban ágazati szintű munkaerőhiány van, egyre több az elvárás a meglévő és jövőbeni munkavállalókkal szemben? Nagyon úgy fest ugyanis a történet, hogy ma Magyarországon a munkáltatók nem nagyon válogathatnak.

Á. L.: Ez egy nagyon összetett kérdés, melyre jelenleg csak keressük a megfelelő megoldást. Tény, hogy a magyarországi elvárások a munkavállalókkal szemben átalakulóban vannak. Már nem csak (sőt egyre inkább nem) az összeszerelő tevékenység érdekli a beruházókat, hanem szeretnének a nagyobb hozzáadott értéket teremtő tevékenységekben is munkavállalókat foglalkoztatni. Ezen munkakörökben már jóval kisebb az olló a hazai és a nyugat-európai bérek között, amely esélyt adhat további fejlesztések megvalósításával az igények kielégítésére. A fejlesztések nem csak béremelésre vonatkoznak, hanem az érdekes, kihívást jelentő munkakörökre, a szakmai karrier lehetőségére is, illetve itt nagyon figyelnünk kell az újabb generációk által megfogalmazott igényekre.

Érdemes azonban arról is beszélni, hogy a kisebb hozzáadott értéket termelő munkakörökben is megoldást kell találni a munkaerő-elvándorlásra.

Meggyőződésem, hogy létezik egy pszichológiai határ a fizetésekben, amely elérése esetén megtarthatóvá válnak a munkavállalók. Ez nem a németországi bérszínvonalat jelenti, hiszen ott magasabbak a lakhatási és egyéb kiadások is, melyeket a bérekből kell finanszírozni. Ehhez még hozzájárul, hogy minden munkavállaló mérlegeli az egyéb, pénzben nem mindig kifejezhető hátrányokat is, mint például a családtól való távollét, vagy éppen a heti bejárás. Végül nagyon fontos, hogy a dolgozóknál maradó nettó összeg emelkedését nem csak a fizetések növelésével, hanem például a lakhatási-, a bejárási-, vagy egyéb költségek csökkentésével is el lehet érni.

Az elmúlt években jelentős kihívást jelentett a cégeknek megtartani a képzett munkaerőt. A bérfejlesztésen túl, milyen konkrét intézkedéseket fog hozni, hogy megtartsa a Mercedes dolgozóit, főleg a magasabb nyugat-európai és szlovák bérek árnyékában?

Lena Doll: A legfontosabb, amit a Mercedes-Benz a munkavállalóink megtartása érdekében tehet, hogy családias légkört és támogató környezetet teremt. Fontos az élethosszig való tanulás támogatása, és a kollégák szakmai fejlődésének biztosítása. Emellett a munkatársak mindennapjait, munkán kívüli életét is szeretné könnyebbé tenni. Jó példa erre a "Csillag" Bölcsőde és Óvoda, vagy akár a dolgozók számára biztosított, a piaci árnál kedvezőbb árú bérlakás, illetve a vállalat által szervezett sport és szabadidős tevékenységek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A vállalatok számára a munkaerő megtartásán túl, további probléma új munkatársak felvétele. Terveik szerint hányan fognak csatlakozni a Mercedes kecskeméti csapatához a következő években?

L. D.: A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg mintegy 4000 embernek ad munkát. 2016-ban bejelentettük a második üzem megépítését, amelynek köszönhetően folyamatosan, több mint 2500 fővel nő majd a munkatársaink száma a következő években.

A gyárak szempontjából mi jelenti a legnagyobb kihívást, amikor új mnkaerőt keresnek Magyarországon?

L. D.: A magyar munkaerőpiac két alapvető kihívással állítja szembe a gyárat. Az egyik az elérhető munkaerő hiánya. Emellett pedig a vállalatnak kell betanítani és kiképeznie a munkatársait, hogy a Mercedes-Benz által elvárt színvonalon tudják a munkájukat elvégezni.

A következő években 2500 új munkatársat fognak felvenni. Lesz változás a termelésben közvetlenül részt vevő kék- és a szellemi munkát végző, azaz fehér galléros munkatársak arányában?

L. D.: Tekintettel arra, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. egy járműipari termelő vállalat, természetesen magasabb a "kékgalléros" munkavállalók aránya, mint a gyártásban közvetlenül részt nem vevő kollégáké. Nem számolunk ennek az aránynak az elmozdulásával a közeljövőben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35