9 °C Budapest

Nagy Feró: hatalmas kamu a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

2017. november 15. 17:34

Lassan 40 éve már, hogy a hazai zenei élet része Nagy Feró. A Beatrice frontembere most arról beszélt, hogy főnökként hogyan irányítja a zenekart, mivel motiválja a csapatát, illetve azt is elárulta, hogy mennyire tartja fontosnak a pénzt, és mennyire ért egyet a sokszor megénekelt 8 óra munkával.

Talán elsőre nem is gondolná az ember, de a Beatrice zenekar a mai napig hetente kétszer próbát tart, és végigjátsszák az a következő fellépésük műsorát. Nagy Feró szerint ugyanis a gyakorlás az egyik legfontosabb, hogy minden koncerten kihozzák magukból a legjobbat. Arról is mesélt a frontember, szerinte mennyi időt érdemes munkával tölteni.

Szerintem a munkával folyamatosan foglalkozni kell. Tehát az, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás, ilyen nincs. Én azt mondom, hogy amikor szórakozol, azért nyugodtan felírhatsz 1-2 gondolatot, ami eszedbe jut, és majd a következő megbeszélésen, vagy napon jól jön. Olyat, hogy csak pihenj, nem lehet. Akkor nem szereted a munkádat, akkor nézz másik munka után"

- mondta Nagy Feró a Personal Hungary konferencia egyik előadásán. A Beatrice frontembere arról is beszélt, hogy bármennyire is szeretik a zenészek a munkájukat, fontos, hogy meglegyenek fizetve.

Ha nincs pénz, elfogy a lelkesedés. Tehát a pénz igenis nagyon fontos motiváló erő. Nem tudsz megújulni, és sokáig lelkesedni, ha nem vagy megfizetve. De amikor felmész a színpadra, akkor nem a pénzért csinálod. Ha munka közben arra gondol az ember, hogy most épp mennyit keres, akkor nagyon rossz helyen van"

- mondta Nagy Feró. Arról is beszélt, hogy szerinte mindig van a csapatban egy gyengébb láncszem, de a kirúgás nem megoldás, mert akkor bomlik a csapategység. Úgy gondolja, ilyen helyzetben az a vezető dolga, hogy felhozza arra a szintre a gyengébbet, amelyen a többiek állnak.

Az előadása egyébként egy olyan szakkiállításon hangzott el, amit a munkáltatók és a HR-esek számára szerveztek elsősorban. Napjaink egyik legnagyobb kihívása, amivel szembe kell nézniük a vezetőknek, az a munkaerőhiány, és a fluktuáció. A kelet-közép-európai régió országai jelentős munkaerőgondokkal küzdenek, egy munkakör betöltése a cégeknek több hónapba és akár több millió forintba is belekerülhet egy idei felmérés szerint. a fluktuáció a cégek 26 százalékánál meghaladja a 10 százalékot, a felvett dolgozók közel negyede otthagyja a munkahelyét, mielőtt a toborzásba és a betanításba fektetett pénz megtérülne. A munkaerő pótlásra a megkérdezett cégek 64 százaléka 2-3 hónapos, 12 százaléka 3-6 hónapos, míg 5 százaléka fél évnél is hosszabb átlagos időt jelölt meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közben a munkavállalók többsége már egyáltalán nem fél munkahelyet váltani. Ugyan csak kevesen keresik aktívan az új lehetőségeket, a legtöbben mégis nyitottak lennének rá. Egy korábbi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. A felmérés során kiderült, hogy akik váltottak a közelmúltban, elsősorban személyes célok megvalósítása miatt tették, de a második helyen végzett a jobb munkáltatói csomag, és csak egy kicsivel maradt el tőle a harmadik leggyakoribb ok, hogy valamilyen szempontból a munkavállaló nem volt elégedett a munkaadójával.

Ahogy a felmérés eredményeiből is látszik, ahhoz, hogy a munkavállaló ne akarjon máshová menni dolgozni, fontos, hogy figyeljen a munkáltató a személyes céljaira, rendesen megfizesse, és egy olyan környezetet és kapcsolatot alakítson ki vele, hogy jó légkörben dolgozhasson.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem