1 °C Budapest
Nagy Feró: hatalmas kamu a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Nagy Feró: hatalmas kamu a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

2017. november 15. 17:34

Lassan 40 éve már, hogy a hazai zenei élet része Nagy Feró. A Beatrice frontembere most arról beszélt, hogy főnökként hogyan irányítja a zenekart, mivel motiválja a csapatát, illetve azt is elárulta, hogy mennyire tartja fontosnak a pénzt, és mennyire ért egyet a sokszor megénekelt 8 óra munkával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Talán elsőre nem is gondolná az ember, de a Beatrice zenekar a mai napig hetente kétszer próbát tart, és végigjátsszák az a következő fellépésük műsorát. Nagy Feró szerint ugyanis a gyakorlás az egyik legfontosabb, hogy minden koncerten kihozzák magukból a legjobbat. Arról is mesélt a frontember, szerinte mennyi időt érdemes munkával tölteni.

Szerintem a munkával folyamatosan foglalkozni kell. Tehát az, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás, ilyen nincs. Én azt mondom, hogy amikor szórakozol, azért nyugodtan felírhatsz 1-2 gondolatot, ami eszedbe jut, és majd a következő megbeszélésen, vagy napon jól jön. Olyat, hogy csak pihenj, nem lehet. Akkor nem szereted a munkádat, akkor nézz másik munka után"

- mondta Nagy Feró a Personal Hungary konferencia egyik előadásán. A Beatrice frontembere arról is beszélt, hogy bármennyire is szeretik a zenészek a munkájukat, fontos, hogy meglegyenek fizetve.

Ha nincs pénz, elfogy a lelkesedés. Tehát a pénz igenis nagyon fontos motiváló erő. Nem tudsz megújulni, és sokáig lelkesedni, ha nem vagy megfizetve. De amikor felmész a színpadra, akkor nem a pénzért csinálod. Ha munka közben arra gondol az ember, hogy most épp mennyit keres, akkor nagyon rossz helyen van"

- mondta Nagy Feró. Arról is beszélt, hogy szerinte mindig van a csapatban egy gyengébb láncszem, de a kirúgás nem megoldás, mert akkor bomlik a csapategység. Úgy gondolja, ilyen helyzetben az a vezető dolga, hogy felhozza arra a szintre a gyengébbet, amelyen a többiek állnak.

Az előadása egyébként egy olyan szakkiállításon hangzott el, amit a munkáltatók és a HR-esek számára szerveztek elsősorban. Napjaink egyik legnagyobb kihívása, amivel szembe kell nézniük a vezetőknek, az a munkaerőhiány, és a fluktuáció. A kelet-közép-európai régió országai jelentős munkaerőgondokkal küzdenek, egy munkakör betöltése a cégeknek több hónapba és akár több millió forintba is belekerülhet egy idei felmérés szerint. a fluktuáció a cégek 26 százalékánál meghaladja a 10 százalékot, a felvett dolgozók közel negyede otthagyja a munkahelyét, mielőtt a toborzásba és a betanításba fektetett pénz megtérülne. A munkaerő pótlásra a megkérdezett cégek 64 százaléka 2-3 hónapos, 12 százaléka 3-6 hónapos, míg 5 százaléka fél évnél is hosszabb átlagos időt jelölt meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Közben a munkavállalók többsége már egyáltalán nem fél munkahelyet váltani. Ugyan csak kevesen keresik aktívan az új lehetőségeket, a legtöbben mégis nyitottak lennének rá. Egy korábbi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. A felmérés során kiderült, hogy akik váltottak a közelmúltban, elsősorban személyes célok megvalósítása miatt tették, de a második helyen végzett a jobb munkáltatói csomag, és csak egy kicsivel maradt el tőle a harmadik leggyakoribb ok, hogy valamilyen szempontból a munkavállaló nem volt elégedett a munkaadójával.

Ahogy a felmérés eredményeiből is látszik, ahhoz, hogy a munkavállaló ne akarjon máshová menni dolgozni, fontos, hogy figyeljen a munkáltató a személyes céljaira, rendesen megfizesse, és egy olyan környezetet és kapcsolatot alakítson ki vele, hogy jó légkörben dolgozhasson.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20