3 °C Budapest
Nagy Feró: hatalmas kamu a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Nagy Feró: hatalmas kamu a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

2017. november 15. 17:34

Lassan 40 éve már, hogy a hazai zenei élet része Nagy Feró. A Beatrice frontembere most arról beszélt, hogy főnökként hogyan irányítja a zenekart, mivel motiválja a csapatát, illetve azt is elárulta, hogy mennyire tartja fontosnak a pénzt, és mennyire ért egyet a sokszor megénekelt 8 óra munkával.

Talán elsőre nem is gondolná az ember, de a Beatrice zenekar a mai napig hetente kétszer próbát tart, és végigjátsszák az a következő fellépésük műsorát. Nagy Feró szerint ugyanis a gyakorlás az egyik legfontosabb, hogy minden koncerten kihozzák magukból a legjobbat. Arról is mesélt a frontember, szerinte mennyi időt érdemes munkával tölteni.

Szerintem a munkával folyamatosan foglalkozni kell. Tehát az, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás, ilyen nincs. Én azt mondom, hogy amikor szórakozol, azért nyugodtan felírhatsz 1-2 gondolatot, ami eszedbe jut, és majd a következő megbeszélésen, vagy napon jól jön. Olyat, hogy csak pihenj, nem lehet. Akkor nem szereted a munkádat, akkor nézz másik munka után"

- mondta Nagy Feró a Personal Hungary konferencia egyik előadásán. A Beatrice frontembere arról is beszélt, hogy bármennyire is szeretik a zenészek a munkájukat, fontos, hogy meglegyenek fizetve.

Ha nincs pénz, elfogy a lelkesedés. Tehát a pénz igenis nagyon fontos motiváló erő. Nem tudsz megújulni, és sokáig lelkesedni, ha nem vagy megfizetve. De amikor felmész a színpadra, akkor nem a pénzért csinálod. Ha munka közben arra gondol az ember, hogy most épp mennyit keres, akkor nagyon rossz helyen van"

- mondta Nagy Feró. Arról is beszélt, hogy szerinte mindig van a csapatban egy gyengébb láncszem, de a kirúgás nem megoldás, mert akkor bomlik a csapategység. Úgy gondolja, ilyen helyzetben az a vezető dolga, hogy felhozza arra a szintre a gyengébbet, amelyen a többiek állnak.

Az előadása egyébként egy olyan szakkiállításon hangzott el, amit a munkáltatók és a HR-esek számára szerveztek elsősorban. Napjaink egyik legnagyobb kihívása, amivel szembe kell nézniük a vezetőknek, az a munkaerőhiány, és a fluktuáció. A kelet-közép-európai régió országai jelentős munkaerőgondokkal küzdenek, egy munkakör betöltése a cégeknek több hónapba és akár több millió forintba is belekerülhet egy idei felmérés szerint. a fluktuáció a cégek 26 százalékánál meghaladja a 10 százalékot, a felvett dolgozók közel negyede otthagyja a munkahelyét, mielőtt a toborzásba és a betanításba fektetett pénz megtérülne. A munkaerő pótlásra a megkérdezett cégek 64 százaléka 2-3 hónapos, 12 százaléka 3-6 hónapos, míg 5 százaléka fél évnél is hosszabb átlagos időt jelölt meg.

Közben a munkavállalók többsége már egyáltalán nem fél munkahelyet váltani. Ugyan csak kevesen keresik aktívan az új lehetőségeket, a legtöbben mégis nyitottak lennének rá. Egy korábbi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. A felmérés során kiderült, hogy akik váltottak a közelmúltban, elsősorban személyes célok megvalósítása miatt tették, de a második helyen végzett a jobb munkáltatói csomag, és csak egy kicsivel maradt el tőle a harmadik leggyakoribb ok, hogy valamilyen szempontból a munkavállaló nem volt elégedett a munkaadójával.

Ahogy a felmérés eredményeiből is látszik, ahhoz, hogy a munkavállaló ne akarjon máshová menni dolgozni, fontos, hogy figyeljen a munkáltató a személyes céljaira, rendesen megfizesse, és egy olyan környezetet és kapcsolatot alakítson ki vele, hogy jó légkörben dolgozhasson.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?