Kiderült a titok: ennyit keresnek havonta a Burger King dolgozói

2017. október 27. 11:10

A gyorsétterem láncok álláshirdetéseikben sokszor nem árulják el, pontosan milyen bérezést ajánlanak a munkavállalóknak. Persze itt-ott kiszivárgott adatokból és hirdetésfoszlányokból el lehet csípni egy-egy árulkodó információt. A meki után most a Burger King is kirakta, hogy pontosan milyen módon alakul a havi bértábla, munkaórákkal, esti pótlékkal és kedvezményekkel mindenestül.

A nagy versenytárs után a Burger King is lépett, azaz nem titkolják tovább, hogy mennyi bért fizetnének egy jövendőbeli dolgozónak. Olyannyira nem, hogy az egyik budapesti éttermük pultjára, csalogatásként ki is rakták a teljes bértáblát.

A jövedelmi táblán jól látszik, hogy milyen módon alakul az étteremnél a kezdő valamint a 3 hónap utáni bérezés. A cég 8, 6 illetve 4 órás munkaviszonyra is ajánl lehetőséget, sőt ha valaki a munkaideje minimum 35 százalékát délután hat után dolgozza le, akkor 13 százalékkal nagyobb bérre számíthat.

Egy kezdő dolgozónak, 8 órában az alap juttatása így 124 000 forint, ami 142 300 forintra tornázható, ha a munkaideje minimum 35 százalékát 18:00 után dolgozza le. 6 órás munkaviszonyban ez 95 500 és 109 200 forintra, 4 órásban pedig 66 200 és 75 300 forintra jön ki havonta egy kezdőnek.

3 hónap után azonban akár már 10 ezer forinttal is többet lehet keresni, mint kezdőként. Ehhez persze 8 órában és minimum 35 százalékban este kell sütni a húst vagy éppen kasszázni. Az étterem az alapjuttatáson felül tehát 45 százalékos műszakpótlékot ajánl 18 óra után. Valamint adnak még

  • 20 százalékos kedvezményt minden gyorséttermükben,
  • napi étkezési lehetőséget és 50 százalékos kedvezményt munkaidőben,
  • több mint 7 féle bónusz és jutalom kifizetését és tréningeket, valamint fejlődési lehetőséget.

Mit jelent ez a mekivel szemben?

Érdemes lehet a nagy versenytárssal szemben összevetni, hogyan is alakulnak a Burger King fizetései. Nemrég ugyanis a McDonalds is kirakatba rakta juttatásait. Az egy hónappal ezelőtti kiírás szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint volt az étteremben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A két burgeróriás 8 órás alapbére között az eltérés így most 4 ezer forint a Burger King javára. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy mind a McDonalds mind pedig a Burger King franchise rendszerben működik, így a különböző étteremek bérei között lehetnek eltérések.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm