13 °C Budapest
Ennyit keres új munkahelyén a Megasztár egykori dívája

Ennyit keres új munkahelyén a Megasztár egykori dívája

2017. augusztus 26. 16:02

Jogi asszisztensként dolgozik Szíj Melinda. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss statisztikái szerint a Megasztár nagy felfedezettje nagyjából bruttó 249 ezer forintot kereshet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

KATTINTS! Tisztul a kép a lottócsalás körül: egy irányba mutat minden jel

Jogi asszisztensként dolgozik Budapesten a Megasztár nagy felfedezettje. Szíj Melinda ugyan nem fordított teljesen hátat a színpadnak, de cask annyi fellépést vállal, ami kényelmesen belefér a munka mellett.

Havonta több fellépésem is van, de csak annyit vállalok el, amennyi kényelmesen belefér a munka mellett. Jogi asszisztensként dolgozom egy XIII. kerületi irodában, felelősségteljes munka, nagyon oda kell figyelni, hogy ne hibázzak. Korábban, 18 éves koromtól már dolgoztam hat éven át egy jogtanácsos mellett, így van tapasztalatom benne

- mondta a Borsnak Szíj Melinda.

Noha az egykori Megasztár nem árult el részleteket a fizetéséről, jó kapaszkodót nyújthat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) frissen publikált statisztikája. Az "egyéni bérek és keresetek" címen futó kimutatás, foglalkozások (FEOR) szerinti bontásban is elérhető adatsora szerint ugyanis

a jogi asszisztensek átlagosan bruttó 249 ezer forintot visznek haza havonta.

A foglalkozások szerinti rangsor alapján ezzel az összeggel Melinda a középmezőnyben van: mint arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, ugyan akadnak luxusfizetést kínáló foglalkozások is szép számmal Magyarországon, minden ilyenre jut legalább 10 olyan, ahol még a bruttó 200 ezer forintot sem éri el a havi fix. Sőt, a negatív toplista tetején bőven 150 ezer forint bruttó alatt van az átlagfizetés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az összesítés szerint egyébként a "kádárok, bognárok" viszik haza jelenleg a legkevesebbet, de igencsak szűkre kell húzniuk a nadrágszíjat a takarítóknak, favágóknak, illetve a dajkáknak is. A mérleg másik oldalán pedig a légiforgalmi irányítók vannak, de nem panaszkodhatnak a politikusok, a könyvelők, és az alternatív gyógymódot alkalmazó szakemberek sem.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?