Se több pénz, se több pihenőnap nem jár a bolti dolgozóknak

2016. július 12. 10:02

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (Vkf) legkorábban ősszel tárgyalhatja a 100 százalékos vasárnapi bérpótlék, valamint a havi 2 garantált vasárnapi pihenőnap ügyét a kereskedelmi szektor munkarendjével kapcsolatosan. A kormány a kivárásra játszik, hátha megállapodnak a munkáltatók és a munkavállalók. Új szabályok legkorábban jövőre jöhetnek.

Varga MIhály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt a Vkf legutóbbi ülésén, hogy legkorábban jövőre várható új szabályozás a kereskedelmi szektor munkarendjét illetően - írja a Magyar Nemzet.

A vasérnapi boltzár eltörlésével egyidőben a parlament visszaállította a nyitvatartás akadályozását megelőző állapotokat. Ezen régi-új szabályozás csupán 50 százalékos bérpótlékot határoz meg a szektor munkavállalói számára, valamint csak egy szabad vasárnapot garantál a dolgozóknak.

A munkavállalók szeretnék, ha havi két garantált szabad vásrnapot írna elő a törvény, illetve vissza szeretnék kapni az előző szabályozásból azt a passszust is, hogy az öt munkával töltött vasárnapra 100 százalékos bérpótlékra voltak jogosultak. Ezt természestesen most minden vasárnapi munkanapra kérnék.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban úgy nyilatkozott, hogy minél kisebb egy vállalkozás, annál nehezebben tudja előteremteni még az 50 százalékos bérpótlékot is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm