Se több pénz, se több pihenőnap nem jár a bolti dolgozóknak

Se több pénz, se több pihenőnap nem jár a bolti dolgozóknak

2016. július 12. 10:02

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (Vkf) legkorábban ősszel tárgyalhatja a 100 százalékos vasárnapi bérpótlék, valamint a havi 2 garantált vasárnapi pihenőnap ügyét a kereskedelmi szektor munkarendjével kapcsolatosan. A kormány a kivárásra játszik, hátha megállapodnak a munkáltatók és a munkavállalók. Új szabályok legkorábban jövőre jöhetnek.

Varga MIhály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt a Vkf legutóbbi ülésén, hogy legkorábban jövőre várható új szabályozás a kereskedelmi szektor munkarendjét illetően - írja a Magyar Nemzet.

A vasérnapi boltzár eltörlésével egyidőben a parlament visszaállította a nyitvatartás akadályozását megelőző állapotokat. Ezen régi-új szabályozás csupán 50 százalékos bérpótlékot határoz meg a szektor munkavállalói számára, valamint csak egy szabad vasárnapot garantál a dolgozóknak.

A munkavállalók szeretnék, ha havi két garantált szabad vásrnapot írna elő a törvény, illetve vissza szeretnék kapni az előző szabályozásból azt a passszust is, hogy az öt munkával töltött vasárnapra 100 százalékos bérpótlékra voltak jogosultak. Ezt természestesen most minden vasárnapi munkanapra kérnék.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban úgy nyilatkozott, hogy minél kisebb egy vállalkozás, annál nehezebben tudja előteremteni még az 50 százalékos bérpótlékot is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?