18 °C Budapest
Rajtad is múlik, mi lesz ezekkel a gyerekekkel idén karácsonykor

Rajtad is múlik, mi lesz ezekkel a gyerekekkel idén karácsonykor

2015. december 9. 16:02

Idén a Pénzcentrum is csatlakozott az Age of Hope alapítvány, "Ezer Gyerek Karácsonya" néven futó adománygyűjtő kampányához. Csatlakozz Te is, tegyük szebbé együtt a rászoruló gyerekek karácsonyát.

Több elkeserítő adat is napvilágra került az idei évben: az Eurostat például még a nyáron közölte, hogy az Észak-magyarországi a 8. legszegényebb az Európai Unió 273 régiójából, de az ország többi régiója sem teljesít sokkal jobban, a hét régióból négy a legszegényebb húsz között szerepel. Az unió statisztikai hivatala szerint ez nem véletlen, hiszen az ország lakosságának 31,1 százalékát fenyegeti a szegénység - ők azok, akiknek havi jövedelme nem éri el a medián jövedelem 60 százalékát, vagyis jelenleg alig több mint 95,5 ezer forintot.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb, jóléttel foglalkozó kiadványa szerint pedig 2007 és 2012 között 7 százalékról 17 százalékra emelkedett Magyarországon a relatív szegénységben élő gyermekek száma.

Habár a szürke statisztikai adatok is magukért beszélnek, a valóságban ennél sokkal szívszorítóbb a helyzet. Mint azt Tóth Ákos, a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyerekeket és családjaikat segítő Age of Hope alapítvány vezetője kiemelte, tavaly sok helyen nemhogy ételre nem jutott, de egész télen összesen ötször vagy hatszor volt mivel befűteni.

Egyre több család csúszik le, egyre több helyen érzünk az országban létbizonytalanságot; az alultápláltsággal és a rossz higiéniai körülményekkel összefüggő megbetegedések mindennaposak

- fűzte hozzá Tóth Ákos.

Ezer Gyerek Karácsonya

Az elkeserítő tapasztalatokat hallva, idén Pénzcentrum is csatlakozott az Age of Hope alapítvány, "Ezer Gyerek Karácsonya" néven futó adománygyűjtő kampányához.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csatlakozz Te is, tegyük szebbé együtt a rászoruló gyerekek karácsonyát.

Amire szükség van:

  • Pénzbeli adományok
  • Gyermekruha (kimosva)
  • Tartós élelmiszer
  • Babaápolási holmik
  • Vitaminok, láz és fájdalomcsillapító
  • Édesség
  • Tisztálkodó és tisztítószerek
  • Iskolafelszerelés
  • Cipős dobozba csomagolt ajándékok

További részleteket az alapítvány munkájáról, az idei karácsonyi kampányról, illetve az adománygyűjtő-pontokról és nem utolsó sorban az alapítvány számlaszámáról az Age of Hope honlapján, illetve Facebook-oldalán találhatsz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?