32 °C Budapest

Címke: éhezés (14 cikk)

Pénzcentrum | 2013. május 11. 13:03

Drámai helyzet: nyomorog az RTL sztárja

Súlyos anyagi gondokkal küzd a Heti hetes sztárja, Nagy Kriszta Tereskova. A művésznő saját állítása szerint is drámai a helyzet.

Pénzcentrum | 2013. április 2. 11:31

Tömegek éheznek Budapesten: képek a nyomorsorról

Csaknem 1500 éhező várakozott ingyenebédre szombaton a budapesti Blaha Lujza téren: a húsvéti ételosztásról megdöbbentő képeket közölt az Ételt az Életért Alapítvány. A fotók tanúsága szerint is egyre több magyar él a szegénységi küszöb alatt, de a számokat a legfrissebb KSH-adatok is alátámasztják.

MTI | 2013. március 16. 15:36

Szürkemarhát és vadhúst főznek majd az iskolai menzákon

Az év közepére valamennyi főzőkonyha csatlakozhat a mintamenza programhoz, amely amellett, hogy a közétkeztetésben részt vevőknek korhoz igazodó élelmiszert biztosít, felvevőpiacot teremt a hazai kistermelőknek - nyilatkozta Pesti Imre budapesti kormánymegbízott szerdán az MTI-nek.

Pénzcentrum | 2013. március 8. 08:31

Brutális számok: éhezik, fázik, tartozik a magyar

Több mint 2,3 millió honfitársunk él olyan háztartásban, ahol kisebb-nagyobb tartozást halmoztak fel a közüzemi szolgáltatók felé, közel másfélmillióan elégtelenül fűtött lakásban élnek, mintegy hárommillió asztalára pedig minden második nap sem jut hús. Több mint 6,5 millióan nem engedhetik meg maguknak, hogy évente legalább egy hétre elutazzanak nyaralni. A többség a helyzet rosszabbodását várja.