0 °C Budapest

Létszükséglet (lenne) a netes jelenlét a kis cégeknek is (x)

Pénzcentrum
2015. október 2. 08:56

Gyakorlatilag nincs olyan vállalkozás, akinek ne lenne szüksége online jelenlétre. Egy profi cég profi működéséhez azonban messze többre van szükség, mint egy gyorsan összedobott Facebook-oldalra.

Első látásra talán meglepően hangzik, de nincsenek könnyű helyzetben az online jelenléttel a magyar vállalkozások. Ugyan azt hihetnénk, hogy magától értetődő, hogy egy cég jelen legyen a neten is, azonban aki vett már részt honlapkészítésben, az pontosan tudja, hogy a dolog nem csak annyiból áll, hogy a szomszéd kamasz fia néhány csokiért összedob egy oldalt vasárnap délután.

Az online jelenlét egyrészt a partnerek, vásárlók miatt fontos, másrészt szinte egy pillanat alatt mindent elárul a cégről. A barkácshonlapok ideje már rég lejárt, és az is ciki, ha csak a cég Facebook-oldala működik, legyen bármilyen színes-szagos is az.


Ráadásul egy kis (egyszemélyes) vállalkozásnál maga az ügyvezető, a tulajdonos az, aki üzemelteti a céges honlapot. Ő viszont csak ritkán programozó, dizájner és szövegíró egyben.

Döbbenetes, egyben ijesztő adat: egy felmérés szerint

a kis magyar cégeknek mindössze harmada van jelen az interneten.

Tehát a hazai cégek 65 százalékának nincs weboldala, gyakorlatilag minél kisebb a vállalkozás, annál valószínűbb, hogy hiányzik a webes jelenlét.

Mire érdemes figyelni?

Lássunk néhány alapvetést, amire figyelnie kell annak, aki cége online megjelenését koordinálja:

  • a megjelenés passzoljon a cég tevékenységéhez, profiljához, szellemiségéhez;
  • legyen jelen egyszerre több platformon (honlap, social média, mobil, tablet) is;
  • legyen mindig naprakész a webes jelenlét - azaz minden megjelenési formát lehessen gyorsan és egyszerűen frissíteni;
  • hitelesnek kell maradnia minden felületen, nem keltheti egy "fapados", megbízhatatlan cég imidzsét;
  • leginkább a kisebb cégek, kezdő vállalkozások számára fontos, hogy a netes jelenlét olcsó, könnyen hozzáférhető legyen;

Van egyszerűbb megoldás is

A Telekom Webkönnyen szolgáltatása egyszerűen használható szolgáltatást kínál a Telekom minden olyan vállalkozó számára, aki fel szeretné tenni cégét az internetre. A megoldás teljes körű online jelenlétet biztosít mikro, kis- és középvállalkozások számára. A Webkönnyenért elegendő a havi díjat fizetni, nem szükséges hűségidő vállalása sem.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar nyelvű útmutatások követésével gyorsan és egyszerűen készítheti el bármely vállalkozás saját profi weboldalát. A divatos, iparáganként különböző tematikus sablonokat kedvük szerint variálhatják, rendezhetik és alakíthatják át, sőt később is pillanatok alatt lehet változtatni a honlap tartalmán - mindezt grafikusi vagy programozói tudás nélkül, rendkívül költséghatékonyan.

A szolgáltatás amellett, hogy tartalmazza az alapvető weboldal készítési funkciókat és dizájnelemeket -előre megtervezett, ágazatonként variálható, látványos sablonok, többféle betűtípus, háttérképek - a minimális menüpontjainak köszönhetően könnyen áttekinthető és kezelhető, a szövegszerkesztők elvén működő felületet is kínál. A szolgáltatás csomag mindent tartalmaz, amire egy kisvállalkozásnak szüksége lehet ahhoz, hogy saját cége nevén megtalálható legyen az interneten: saját email címet, díjmentesen regisztrált domain nevet, valamint a honlap tartalmának megfelelő, rugalmasan bővülő webtárhelyet. Amennyiben a vállalkozás profiljából adódóan online is szeretne árusítani, a Webkönnyen Shop kiegészítő csomaggal professzionális webáruház is létrehozható, amelyen keresztül azonnal elkezdhető az online kereskedés.

Az így készített weboldalakat lehetőség van megosztani a legnépszerűbb közösségi oldalakon is. A Facebook publikálás funkció segítségével egyetlen kattintással generálható a már elkészített honlappal megegyező tartalmú Facebook oldal, és a honlap látogatói azonnal lájkolhatják és megoszthatják az új Facebook profilt.

Már egy-két fős mikrovállalkozásnak is megéri a Webkönnyen előfizetés, mert minimális erőfeszítéssel és költséggel juthatnak hozzá olyan komplex, professzionálisan működő weblaphoz, amely korábban csak bonyolult eszközökkel és fizetett szakember gárda segítségével volt elkészíthető. A weboldal beindítása kockázatmentes, nem igényel beruházást, hiszen a Webkönnyen havi díjas alapon érhető el.

A Webkönnyen Business csomag év végéig havidíjmentesen használható, és ha beválik, akkor már havi nettó 2990 Ft-ért elő lehet rá fizetni, hűségidő vállalása nélkül.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?