Brutális napidíjért "őrülnek meg" a TV2 sztárjai

2015. szeptember 3. 16:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: nem keresnek rosszul a TV2, Ezek megőrültek! című műsorának sztárjai. Olyan összeg üti, Győzike, Aleska Diamond, vagy éppen Bárdosi Sándor markát, amiről más napszámosok csak álmodoznak.

Napidíjukról vallottak a Borsnak a TV2, Ezek megőrültek! c. műsor 2. évadjának sztárjai: Győzike, VV Éva, Aleska Diamond, Bárdosi Sándor, Pumped Gabo markát minimum 30 ezer forint üti adásonként. Na persze nagy a szórás sztár és sztár között...

Átlagosan negyven- és hatvanezer forint közötti fizetések derültek ki a forgatások alatt. Ez volt a napidíj nekünk, szereplőknek. Persze akadt olyan, aki ennél kevesebbet kapott, és biztosan van olyan is, aki többet. Ha egy csapat továbbjutott, akkor a következő fordulóban ugyanezért a napidíjért dolgozhatott egy újabb hétig. A végső, a nagy döntőért azonban már nem járt külön pénz

- mondta a bulvárlapnak az egyik játékos, aki a szerződése tartalmára hivatkozva a neve elhallgatását kérte.

A lap informátora szerint Pumped Gabo 30 ezret, Gáspár Győző és családtagjai, illetve Bárdosi Sándor 40 ezret, míg Aleska Diamond és Baukó Éva 60 ezret kap naponta a csatornától.

Egy nyár alatt se keresnek ennyit az igazi napszámosok

Érdekes riportot közölt nemrég a szilváért ágaskodó napszámosokról az Index, amely kiváló példával szolgál arra vonatkozóan, milyen iszonyatos szakadék van az egyes bérek között Magyarországon. Abcúgon teljesítménybérben szedték a szilvát ezen a nyáron is; 50 forintot kaptak ládánként a napszámosok. A legnagyobb rutinnal rendelkezők naponta 130 ládát szednek tele, ez 6500 forintos munkabért jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A riportból az is kiderült, hogy a legtöbb abcúgi napszámos téli tüzelőre tette el napi keresetét, de sokan voltak, akik szinte azonnal felélték a párezer forintos fizetést. Mindez ráadásul nem egyedülálló Magyarországon, országszerte hasonló feltételek mellett dolgoznak a napszámosok, szedik az almát, takarítják az istállót, vagy éppen irtják a parlagfüvet az árok szélén.

A KSH kereseti statisztikáit alapul véve ráadásul kiderül, hogy - átlagosan havi 20 munkanapot feltételezve - alig keresnek ennél többet naponta a fizikai munkát végzők, de még a legjobban fizetett szektorban is megőrülnének a sztárok napidíjáért. Azt pedig ki-ki döntse el, hogy 39-40 fokban napszámosként létrázni nehezebb, vagy a kamerák előtt kúszni mászni a vazelintől nedves műanyag padlón.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?