Így spórolhatsz tízezreket az iskolakezdésen

2015. július 28. 17:30

Számos kedvezményt kapnak az elsősök szülei, például ingyen kapják a gyerekek a tankönyveket, kaphatnak iskolakezdési támogatást, és a nagycsaládosok gyermekeinek ingyen étkezést is biztosítanak. Ennek ellenére továbbra sem olcsó mulatság az iskolakezdés, legalább 30-40 ezer forintba kerül gyerekenként, mire a legszükségesebbeket megveszi a család.

A beiratkozással egyidőben megkapták a szülők a méretes eszközlistát is azokról a tárgyakról, amikre feltétlenül szüksége van a leendő elsősöknek. Iskolánként eltérő lehet a lista, azonban az alapfelszerelés mindenhol ugyanaz:

 • szükség van iskolatáskára,
 • tolltartóra,
 • tornazsákra,
 • tornafelszerelésre,
 • füzetekre,
 • ceruzákra,
 • színesekre,
 • fillctollakra,
 • festékre,
 • ollóra,
 • ragasztóra,
 • gyurmára,
 • színes papírra,
 • rajzlapra.

Az elsősöknek kell emellett játék óra, tükör, logikai készlet, számoló pálcika, színes korongok, betű- és számkészlet is, hiszen ők még csak most fognak a betűkkel és számokkal megismerkedni. A későbbi években szerencsére több eszköz is továbbvihető, így nem kell minden évben mindenből újat vásárolni. Természetesen az iskolai felszerelésben is vannak különböző márkák, így az árak jelentősen eltérnek.

A legdrágább tétel az iskolatáska, és mivel ezt mindennap hozza-viszi a gyerek, érdemes jó minőségűt venni, amit több éven át is használhat. Az árak körülbelül 7-8 ezer forintnál kezdődnek, de 36 ezer forintért is van márkás darab.

Léteznek úgynevezett szettek is, ahol a táska, tolltartó, tornazsák mintája megegyezik, ezek 20-40 ezer forint közötti áron kaphatók az idén.


A füzetek darabja körülbelül 45 forinttól 300 forintig terjednek, ezekből ráadásul érdemes többet is venni, mert betelhet év közben. A színesek, filctollak, festékek között is találunk párszáz forintosat, de 3 ezer forintba kerülőt is. Egy megkérdezett leendő elsős édesanyja elmondta: mindenből megpróbálta a lehető legolcsóbb, de még jó minőségű darabot megvenni, így 15 ezer forintba került az indulócsomag iskolatáska, tolltartó, tornazsák és tornafelszerelés nélkül. Számításai szerint mire mindent megvesz, 40 ezer forintot fog költeni.

Hogyan spórolhatunk az iskolakezdésen?

Nyár közepén elkezdődnek az iskolakezdési akciók a nagyobb boltokban, bevásárlóközpontokban. Érdemes időben elkezdeni körülnézni, összehasonlítani az árakat. Indulás előtt nézzünk körül az interneten is, vagy kérdezzük meg iskolás korú gyermeket nevelő ismerősünket arról, hol lehet a közelünkben jó minőségű, de kedvező árú iskolaszereket vásárolni. Mivel a füzetek az alsó évfolyamokon évente változnak, érdemes ismerősöktől megkérdezni, nem maradt-e nekik üres füzetük, illetve a logikai készletek, számoló pálcák, korongok is megörökölhetők

- javasolta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Idén számos kedvezményt is kaphatnak az iskoláskorú gyermekeket nevelő szülők, ezeknek a lehetőségeknek szintén nézzünk utána időben. Az első-második-harmadik osztályosok például ingyen kapják a tankönyveket, ami a felsőbb évfolyamok számára még 10-12 ezer forint plusz kiadást jelent. Szeptembertől ingyen étkezhetnek az iskolában például a nagycsaládosok alsós gyerekei, de a felsősök is féláron kapják az ellátást. Egyébként átlagosan havi 7 500 forint az étkezés a menzán.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?