-1 °C Budapest

A magyar rapsztár luxusélete: miből futja minderre?

2015. július 13. 15:05

Autóparkjával vagánykodik Berki Krisztián haverja, a milliomos Dynamic. A rapper hobbija polgárpukkasztásnak ugyan tökéletes, befektetésnek már kevésbé.

Autóparkjával pózolt nemrég a Blikk kérésére Dynamic. A bulvárlap írása szerint a milliomos rapper szenvedélyesen rajong a jobbnál jobb kocsikért, s mivel a zenéből és más vállalkozásaiból hosszú évek munkájával alapozta meg finoman fogalmazva is stabil anyagi helyzetét, számára nem okoz gondot, hogy megvegye azt a kocsit, amelyik megtetszik neki.

Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy egyszer gazdag és híres leszek. Azért akartam minél több pénzt, hogy a családommal együtt ne legyen soha gondunk az életben, és persze hogy bármit megvehessek magamnak. Nem tagadom, imádom az autókat. Legszívesebben mindennap vásárolnék egyet. Most nyolc van, de volt már ennél több is

- mondta Dynamic, aki életvezetési tanácsokkal is szolgált a fiataloknak:

Szeretném, ha egyszer példakép lehetnék a fiatalok számára. Azért is mutatom meg, hogy mim van, hogy mások is lássák: a sok munka meghozza a gyümölcsét

- fogalmazott a rapper.

Nos, abban Dynamicnek tökéletesen igaza van, hogy a kemény munka többnyire valóban meghozza gyümölcsét, autóparkja azonban mégsem a tudatos pénzügyi életvezetésről árulkodik. Tehát hiába mondja Csak a név számít c. számában, hogy "Csak a név számít meg a milliók a zsebben...", ezzel a pénzügyi "manőverrel" aligha szolgálhat példaként a - pénzügyileg amúgy is gyakran edukálatlan - fiatlaoknak.
A Pénzcentrum által megkérdezett szakértő szerint ugyanis az "előadóművész" járműparkja újkori értékének jelentős - nagyobb - részét már elvesztette, két jármű kivételével piaci értékük töredéke az újkori áraiknak. A bulvárlap szerint az autók újonnan 100 millióba kerültek, de jelenleg maximum 64 millió forintot érhetnek. Szakértőnk szerint azonban ez túlzás,

jó, ha most 50 millióért meg tudna szabadulni Dynamic az autóktól.

Tehát már csak az értékvesztés miatt is meglehetősen burzsuj hobbiról van szó, arról nem is beszélve, hogy az állandó költségek is jelentős terhet rónak a tulajdonosra - és itt most nem az üzemanyagra gondolunk. Egy átlag magyar már pusztán a kgfb-díjtól is falnak menne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A flotta fenntartása jelentős és állandó kiadással jár, már csak a "kötelező" tételeket figyelembe véve is - pl. teljesítményadó, felelősségbiztosítás. Utóbbi negyedévente meghaladhatja a 200 ezer forintot, de elérheti ennek a háromszorosát is, attól függően, hova vannak bejelentve a járművek, és melyik, mióta van a rapper birtokában

- tette hozzá a Pénzcentrum által megkérdezett szakértő.

Dynamic pazarló gépparkja:

  • Audi TT
  • BMW Z4
  • BMW 520D
  • BMW X4
  • Land Rover Discovery
  • Mini Cooper S
  • Merdeces SLC
  • Infiniti M30D
  • GSR 750 motor

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06