12 °C Budapest

A magyar rapsztár luxusélete: miből futja minderre?

2015. július 13. 15:05

Autóparkjával vagánykodik Berki Krisztián haverja, a milliomos Dynamic. A rapper hobbija polgárpukkasztásnak ugyan tökéletes, befektetésnek már kevésbé.

Autóparkjával pózolt nemrég a Blikk kérésére Dynamic. A bulvárlap írása szerint a milliomos rapper szenvedélyesen rajong a jobbnál jobb kocsikért, s mivel a zenéből és más vállalkozásaiból hosszú évek munkájával alapozta meg finoman fogalmazva is stabil anyagi helyzetét, számára nem okoz gondot, hogy megvegye azt a kocsit, amelyik megtetszik neki.

Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy egyszer gazdag és híres leszek. Azért akartam minél több pénzt, hogy a családommal együtt ne legyen soha gondunk az életben, és persze hogy bármit megvehessek magamnak. Nem tagadom, imádom az autókat. Legszívesebben mindennap vásárolnék egyet. Most nyolc van, de volt már ennél több is

- mondta Dynamic, aki életvezetési tanácsokkal is szolgált a fiataloknak:

Szeretném, ha egyszer példakép lehetnék a fiatalok számára. Azért is mutatom meg, hogy mim van, hogy mások is lássák: a sok munka meghozza a gyümölcsét

- fogalmazott a rapper.

Nos, abban Dynamicnek tökéletesen igaza van, hogy a kemény munka többnyire valóban meghozza gyümölcsét, autóparkja azonban mégsem a tudatos pénzügyi életvezetésről árulkodik. Tehát hiába mondja Csak a név számít c. számában, hogy "Csak a név számít meg a milliók a zsebben...", ezzel a pénzügyi "manőverrel" aligha szolgálhat példaként a - pénzügyileg amúgy is gyakran edukálatlan - fiatlaoknak.
A Pénzcentrum által megkérdezett szakértő szerint ugyanis az "előadóművész" járműparkja újkori értékének jelentős - nagyobb - részét már elvesztette, két jármű kivételével piaci értékük töredéke az újkori áraiknak. A bulvárlap szerint az autók újonnan 100 millióba kerültek, de jelenleg maximum 64 millió forintot érhetnek. Szakértőnk szerint azonban ez túlzás,

jó, ha most 50 millióért meg tudna szabadulni Dynamic az autóktól.

Tehát már csak az értékvesztés miatt is meglehetősen burzsuj hobbiról van szó, arról nem is beszélve, hogy az állandó költségek is jelentős terhet rónak a tulajdonosra - és itt most nem az üzemanyagra gondolunk. Egy átlag magyar már pusztán a kgfb-díjtól is falnak menne.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A flotta fenntartása jelentős és állandó kiadással jár, már csak a "kötelező" tételeket figyelembe véve is - pl. teljesítményadó, felelősségbiztosítás. Utóbbi negyedévente meghaladhatja a 200 ezer forintot, de elérheti ennek a háromszorosát is, attól függően, hova vannak bejelentve a járművek, és melyik, mióta van a rapper birtokában

- tette hozzá a Pénzcentrum által megkérdezett szakértő.

Dynamic pazarló gépparkja:

  • Audi TT
  • BMW Z4
  • BMW 520D
  • BMW X4
  • Land Rover Discovery
  • Mini Cooper S
  • Merdeces SLC
  • Infiniti M30D
  • GSR 750 motor

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm