25 °C Budapest
Inkább költsd el ezt a pénzt, mielőtt zárolják a kártyád

Inkább költsd el ezt a pénzt, mielőtt zárolják a kártyád

2015. május 28. 16:32

Milliárdok várnak elköltésre: a SZÉP kártyásoknak május 31-ig maradt idejük arra, hogy lemerítsék a 2013-ban feltöltött összegeket. A fel nem használt pénzek visszakerülnek a munkáltatókhoz, azaz a munkavállalók elveszítik azt.

Május 31-én lejárnak azok a feltöltések, amiket a munkaadók még 2013-ban utaltak a SZÉP kártyákra. Ha egy munkavállaló nem meríti le ezeket az összegeket, a pénz visszajut a munkáltatóhoz. Érdemes ezért utána járni, mennyi van a kártyánkon a két éve érkezett összegekből, és költeni, amíg lehet.

Május 31-ig 1,8 milliárd forintot kell elköltenie a SZÉP kártya tulajdonosoknak az MTI információi szerint.

  • A K&H Szép-kártyákon jelenleg közel 240 millió forint, a május végén lejáró összeg mintegy 4 százaléka vár még elköltésre.
  • A 151 ezer MKB SZÉP-kártya-birtokosból 27 ezernek átlagosan kilencezer forintja vár elköltésre május 31-ig a 2013-ban utalt juttatásokból. Ez az összeg 68 millió forinttal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. Jelenleg alig 248 millió forint vár felhasználásra, ez az eredeti 9,9 milliárd forintos 2013-as keret 2,5 százaléka.
  • Az OTP SZÉP-kártya birtokosai az 51,5 milliárd forintnyi 2013-as feltöltésből már több mint 50,2 milliárd forintot felhasználtak, és még mindig 1,3 milliárd forint juttatás van a 140 ezer kártyabirtokosnál.

Mi lesz a fel nem használt pénzzel?

Akinek a munkáltatója 2013-ban utalványozott a SZÉP Kártyájára, mielőbb ellenőrizze az egyenlegét a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy a kártyabirtokosok számára elérhető internetes felületen, esetleg az erre használatos okos telefonos alkalmazásokon keresztül. A fel nem használt pénz ugyanis elvész, a munkavállaló nem kaphatja azt vissza. A munkáltatóhoz visszakerül a le nem merített összeg június 30-ig. A visszautalásban érintett munkáltatókat e-mailben is tájékoztatják a visszaérkező összegek lekönyvelésével kapcsolatban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum szerkesztője az RTL Klub reggeli műsorában részletezte a kérdést:

Költsük inkább nyaralásra azt a pénzt!

Bár még csak május van, már most arra használhatjuk fel SZÉP kártyás forrásainkat, hogy a nyári üdülésünket finanszírozzuk belőle. A közelgő határidő nem feltétlenül jelenti azt, hogy most azonnal el kell utaznunk. Akár a nyári szállásfoglalást is elintézhetjük a 2013-as keretből, szálláselőleg fizetéssel. De gondolkodhatunk nyugodtan ajándékutalványban is, fesztiválbérletben, masszázskuponban, nyári táborban, sportprogramban, vagy kulturális programok belépőiben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!