27 °C Budapest
Ennyit keres Stohl András: fülig érhet a szája

Ennyit keres Stohl András: fülig érhet a szája

2015. május 26. 15:01

Miközben a legtöbb magyar anyagi helyzete miatt boldogtalan, addig napi 400 ezer forintos gázsi ütheti Stohl András Markát.

Folyamatosan zajlik a színészválogatás Gesztesi Károly legújabb filmjéhez, amelyben Stohl András is szerepet kap majd - írja a Bors. Ugyan szerződést még nem kötöttek, de a bulvárlap szerint Gesztesi hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni. Egy a lap által megszólaltaott, a gyártásban jártas szakember szerint könnyen elképzelhető, hogy

Stohl napidíja eléri majd a négyszázezer forintot is.

Ezt támasztja alá az az értesülés is, amely szerint Stohl árfolyama egy nagyjátékfilmre 3-5 millió forint körül mozog, de egy-egy kiemelt produkciónál akár tízmilliót is kaphat. Biztosat azonban nem lehet tudni, Gesztesi ugyanis titkolja a gázsikat.

Természetesen nem árulom el, mekkora összegről van szó. Én állapítom meg a színészek gázsiját, Bucit is megkérdeztem, mennyire gondolt. Nálam nincs lefelé alkudozás, csak felfelé. Embereken soha nem spóroltam

- mondta a lapnak a film producer-rendezője, aki Sümegen és a Balaton-felvidéken forgatja majd a Bujtor István filmjei ihlette jeleneteket.

Fülig érhet(ne) Stohl szája a boldogságtól

Ha Stohl Andrásnak a boldogsághoz 400 ezer forintnál valamivel több is kellene, a magyarok nagy részének viszont már fülig érne a szája ekkora bevételtől.

A Gallup-Healthways 2014-es felmérése szerint ugyanis a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát. A szomorú statisztika pedig főként az anyagi helyzetre vezethető vissza:

A felmérés szerint a magyarok 39 százaléka túlélésre játszik, 34 százaléka vegetál, és csak 26 százaléka érzi azt, van mit a tejbe aprítani.

Ezt támasztja alá az Eurostat legfrissebb jóléti indexe is, amely szerint Észak-Magyarország a 8. legszegényebb az Európai Unió 273 régiójából. Ráadásul hazánk többi régiója sem teljesít sokkal jobban; a 7 régiónkból 4 a legszegényebb 20 uniós között szerepel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénz (nem) boldogít?

Hogy a pénz boldogít vagy sem, nehéz eldönteni, a témáról ugyanis közgazdászok is évtizedek óta vitatkoznak. Van, aki azt állítja, hiába a gazdasági növekedés, az anyagi jóléttől nem leszünk boldogabbak. Sőt, a sok pénzzel csak a baj van. Mások amellett kardoskodnak, hogy a gazdagságban keresendő a boldogság kulcsa.

Richard Easterlin még 1974-ben azzal a meglepő állítással állt elő, hogy a gazdasági teljesítmény, a GDP növekedése nem teszi boldogabbá az embereket. A kutató azt mondta, nincs szoros összefüggés aközött, hogy a gazdagabbak jobban is érzik magukat, vagyis hiába növekszik az anyagi javakban mérhető jólétünk, nem leszünk szükségszerűen boldogok. Ez az Easterlin-paradoxon.

A közgazdász állítása akkor forradalminak tűnt, mert megdőlni látszott a fogyasztói társadalom alapvetése, mely szerint a nemzetek gazdaságának és polgárai jólétének növekedésével automatikusan növekszik a szubjektív jóllétük is. Ez a szubjektív boldogság tudományos megnevezése (nem keverendő össze a jóléttel), és azt mutatja meg, hogy az emberek hogyan értékelik saját életüket: ha valaki kielégítőnek találja az életét és több pozitív érzelmet él meg, mint negatívat, akkor magas szubjektív jóléttel rendelkezik, azaz boldog.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?