Ennyit keres Stohl András: fülig érhet a szája

2015. május 26. 15:01

Miközben a legtöbb magyar anyagi helyzete miatt boldogtalan, addig napi 400 ezer forintos gázsi ütheti Stohl András Markát.

Folyamatosan zajlik a színészválogatás Gesztesi Károly legújabb filmjéhez, amelyben Stohl András is szerepet kap majd - írja a Bors. Ugyan szerződést még nem kötöttek, de a bulvárlap szerint Gesztesi hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni. Egy a lap által megszólaltaott, a gyártásban jártas szakember szerint könnyen elképzelhető, hogy

Stohl napidíja eléri majd a négyszázezer forintot is.

Ezt támasztja alá az az értesülés is, amely szerint Stohl árfolyama egy nagyjátékfilmre 3-5 millió forint körül mozog, de egy-egy kiemelt produkciónál akár tízmilliót is kaphat. Biztosat azonban nem lehet tudni, Gesztesi ugyanis titkolja a gázsikat.

Természetesen nem árulom el, mekkora összegről van szó. Én állapítom meg a színészek gázsiját, Bucit is megkérdeztem, mennyire gondolt. Nálam nincs lefelé alkudozás, csak felfelé. Embereken soha nem spóroltam

- mondta a lapnak a film producer-rendezője, aki Sümegen és a Balaton-felvidéken forgatja majd a Bujtor István filmjei ihlette jeleneteket.

Fülig érhet(ne) Stohl szája a boldogságtól

Ha Stohl Andrásnak a boldogsághoz 400 ezer forintnál valamivel több is kellene, a magyarok nagy részének viszont már fülig érne a szája ekkora bevételtől.

A Gallup-Healthways 2014-es felmérése szerint ugyanis a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát. A szomorú statisztika pedig főként az anyagi helyzetre vezethető vissza:

A felmérés szerint a magyarok 39 százaléka túlélésre játszik, 34 százaléka vegetál, és csak 26 százaléka érzi azt, van mit a tejbe aprítani.

Ezt támasztja alá az Eurostat legfrissebb jóléti indexe is, amely szerint Észak-Magyarország a 8. legszegényebb az Európai Unió 273 régiójából. Ráadásul hazánk többi régiója sem teljesít sokkal jobban; a 7 régiónkból 4 a legszegényebb 20 uniós között szerepel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pénz (nem) boldogít?

Hogy a pénz boldogít vagy sem, nehéz eldönteni, a témáról ugyanis közgazdászok is évtizedek óta vitatkoznak. Van, aki azt állítja, hiába a gazdasági növekedés, az anyagi jóléttől nem leszünk boldogabbak. Sőt, a sok pénzzel csak a baj van. Mások amellett kardoskodnak, hogy a gazdagságban keresendő a boldogság kulcsa.

Richard Easterlin még 1974-ben azzal a meglepő állítással állt elő, hogy a gazdasági teljesítmény, a GDP növekedése nem teszi boldogabbá az embereket. A kutató azt mondta, nincs szoros összefüggés aközött, hogy a gazdagabbak jobban is érzik magukat, vagyis hiába növekszik az anyagi javakban mérhető jólétünk, nem leszünk szükségszerűen boldogok. Ez az Easterlin-paradoxon.

A közgazdász állítása akkor forradalminak tűnt, mert megdőlni látszott a fogyasztói társadalom alapvetése, mely szerint a nemzetek gazdaságának és polgárai jólétének növekedésével automatikusan növekszik a szubjektív jóllétük is. Ez a szubjektív boldogság tudományos megnevezése (nem keverendő össze a jóléttel), és azt mutatja meg, hogy az emberek hogyan értékelik saját életüket: ha valaki kielégítőnek találja az életét és több pozitív érzelmet él meg, mint negatívat, akkor magas szubjektív jóléttel rendelkezik, azaz boldog.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem