6 °C Budapest

15 állás, amiről nem hitted, hogy létezik - itt a lista

Pénzcentrum
2014. május 2. 19:00

Ki hallott már olyat, hogy valaki pénzért rendszámtáblák előtt álldogál, vagy biciklikre veti ki hálóját? Pedig ezek mind létező foglalkozások.


Az amerikai Thrillist.com internetes portál összeállításában olyan munkákról olvashatunk, amikről nagyon nehezen hisszük el, hogy léteznek. Van, aki pénzért ölelget embereket, vagy kiscsibék altestét vizsgálgatja, netán elefántot öltöztet. Csak egy pár olyan szakma, amivel aligha találkoztál eddig.

1. Az elektrosokk eladó

Mexikóban cipős doboz méretű szerkentyűkkel járják a városokat ezek az árusok. Ebben elemmel működő elektromos töltetű végződések vannak, és ha egyikhez valaki hozzáér, megcsípi. Népszerű kocsmák és bárok környékén, az ügyfelek józanító hatást tulajdonítanak neki.

2. Az embereket a vonatra tuszkolók
Amíg nem utaztál valamilyen japán reggeli járaton, nem tudhatod, mi a tömegnyomor. Annyian vannak egy-egy szerelvényen, hogy külön tuszkoló emberekre van szükség, akik a lehető legtöbb embert rakják fel a reggeli vonatokra.

3. Bér-bújós barátok
Ugyancsak Japánban külön efféle kávézókban ölelő társat lehet bérelni. Hús-vér nőket, akik körülbelül 250 forintos óradíjjal megölelnek. Le is dőlhetsz melléjük, fekhettek összebújva. Egyéb szolgáltatás nem vásárolható tőlük, mielőtt valaki rosszra gondolna.

4. Panda-pároztatók
Mivel a pandák aggasztóan kevesen vannak, a gondozóiknak különösen nagy figyelmet kell fordítania arra, hogy párosodjanak. Ehhez gyakran be kell avatkozniuk a szexuális folyamatokba azért, hogy mindenképp megtörténjen az utódnemzés.

5. A hivatásos gyászolók
Afrikában, Kínában és a Közel-Keleten a hivatásos gyászolók azért kapnak pénzt, hogy könnyeikkel, jajszavaikkal és zokogásukkal szomorúbb és gyászosabb hangulatot teremtsenek.

A Surfers Paradise Meter Maid-jei

6. A Surfers Paradise parkolóőrei
Ausztráliában a Surfers Paradise nevű szórakoztató és turisztikai központ parkolójában tulajdonképpen nincs szükség parkoló őrökre. Régebben az óráknál szükség volt váltó lánykákra, akik a parkoló motorosok érméit váltották apróra, hogy be tudjanak dobni az órába. Ma már nincs nagyon funkciójuk, de mivel arany bikinijük és csinos alakjuk igazi látványosság, a cég továbbra is foglalkoztatja őket.

7. Biciklihalászok
Amszterdamban szinte mindenki biciklivel közlekedik, sőt állítólag jóval több a bicikli, mint a lakos. A nagy számok törvénye alapján így nem csoda, hogy néhány kerékpár valamelyik kanálisban végzi. Ezeket pedig időről-időre kikanalazzák onnan hatalmas gépekkel, ők a biciklihalászok.

8. Rendszám-blokkolók
Teheránban nem minden nap lehet autóba ülni. A szabályozás rendszám alapján történik: egyik nap a páros, másik nap a páratlanok hajthatnak. Ezért sokan rendszám blokkoló embereket bérelnek fel, akik az ellenőrzéseknél a rendszám elé állnak, ott sétálnak.

9. Csibe-nem meghatározók

Őket azért fizetik, hogy meghatározzák a napos csibék nemét, és szortírozzák őket. Nem tűnik túl bonyolultnak, pedig az.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

10. Strucc bébiszitter
A bébiszittereknek annyit kell tenniük, hogy rajta tartják a szemüket az újszülött madarakon. Nem szabad hagyniuk, hogy megcsipkedjék egymást, vagy ürüléket egyenek.

11. Az autóőrzők

Brazíliában, Costa Ricán ők figyelnek az autódra, ha leparkolsz. Olyanok, mint nálunk a bevásárlókocsi visszatolók: megcsinálják, ha kapnak pénzt, ha nem. De van olyan is, aki jó előre bemondja a tarifát, és elkéri előre a fele összeget.

12. Nemi egyenlőség konzultáns
Svédországban különösképpen ügyelnek arra, hogy semmiféle nemi megkülönböztetés ne érhesse polgáraikat. Az óvodákban, napközikben nemi egyenlőség konzultánsokat alkalmaznak, akik felügyelik a gyerekek egészséges fejlődését és ellenőrzik, nem erőltetik-e rá a fiatalkorúakra a nemi sztereotípiák szerinti elvárt viselkedésformát.

13. A Stanley Kupa őrzője
A Stanley Kupa a szezon utáni nyáron vándorol az észak-amerikai NHL győztes csapatának tagjai között. Olyan értékes, hogy mindig kell valaki, aki megy vele és vigyáz rá.

14. Profi fültisztító
Indiában apáról fiúra száll a fültisztítás mestersége, igazi művészet. Egy hosszú vaskos tű végére kicsi vattát tesznek, és azzal piszkálják ki az utcán leszólított ügyfeleik füléből a koszt. Ezen kívül egy csipeszt is használnak, úgy segítenek rá az idegen anyagok, a fülzsír eltávolítására.

15. Hivatásos elefánt öltöztető
Indiában, Kínában, Sri Lankán és Dél-Koreában létezik az a foglalkozás, hogy elefánt-öltöztető. Ez különleges állás, igazi megtiszteltetés. Ők felelnek az elefántok mindenkori ruhájáért, amiben fesztiválokon és rendezvényeken vonulnak fel.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem