Dühös a nyertes nyugdíjas: nem erről volt szó

2014. március 5. 09:02

Januárban még felháborodtak az üdülési alapítvány pályázatáról lemaradt idősek, de mára kiderült, ők jártak jól - írja a Népszava. Egy nyugdíjas beszámolója szerint az egyik fürdőbe mindössze kétszáz forinttal olcsóbb az Erzsébet-kártya tulajdonosok jegye, mint a sima nyugdíjas jegy. Ám, ha az idősek hozzászámítják azt a 2500 forintos önrészt, ami a pályázat feltétele volt, kiderül, többet fizetnek, mint azok, akik nem nyertek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál.

Dühösek voltak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kedvezményes fürdőzési pályázatáról lemaradt idősek, de mára kiderült, ők jártak jól. Egy, a Népszavát megkereső nyugdíjas saját tapasztalatáról számolt be. Mint írta, sikeresen elnyerte a pályázatot, minden feltételt teljesített, átvette az Erzsébet kártyát és elindult az egyik hazai fürdőbe. Ám ott nagy csalódás érte.

A 3 órás belépőért 1890 forintot kértek tőle, mert - mint a pénztárnál közölték - az Erzsébet-kártya tulajdonosoknak ennyibe kerül a belépőjegy. A sima nyugdíjas jegy egyébként 2100 forint, tehát a pályázaton elnyert "ingyenes" belépés csak 210 forint kedvezményt biztosít. A fürdőt egyébként 10 alkalommal vehetik igénybe a nyugdíjasok - írta az olvasó.

Az Erzsébet-kártya tulajdonosának pályázati önrészként már be kellett fizetnie 2500 forintot, így, ha a 10 alkalmas bérletet szeretné igénybe venni, akkor a "kedvezményes" 1890 forintos belépőhöz még hozzájön ennek az összegnek a tizede, vagyis 250 forint. Így az ő három órás jegye 2140 forintba kerül. Vagyis, ha a "kisnyugdíjas" nyert, 40 forinttal drágábban fürödhet, mintha nem pályázott volna.

Mi ez az egész?
A fürdőjegy pályázat kifejezetten nyugdíjasoknak szól. A program lényege, hogy a nyugdíjasok 2 500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyugdíjasok (akik megfeleltek a feltételeknek) pályázhattak, és ha nyertek, akkor 2 500 forint befizetésével 10-25 alkalmas fürdőbelépőt kaptak a meghatározott fürdőkbe, Kecskeméttől Harkányig, Gyulától Miskolctapolcáig. Az elnyert támogatás legkésőbb 2014. december 31-ig vehető igénybe, a határidő meghosszabbítására nincs lehetőség. Fontos tudni, hogy a támogatás nem fedezi a fürdőbe utazás költségeit, és nem is használható fel az útiköltség megtérítésére.

A részletekért KATTINTS IDE!

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.08 08:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény s...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?