Kiderült: ennyit kaszál Zoltán Erika egy 40 perces koncertért

Pénzcentrum
2014. január 19. 13:03

400 ezer forint plusz áfáért ad 40 perces koncertet Zoltán Erika. Az énekesnő programja ennyiért is hónapokra előre be van táblázva.

A 90-es évek popzenéjének volt a koronázatlan királynője, egy 35-40 perces fellépéséért még most is 400 ezer forint plusz áfát kér, ha kisebb közönség előtt lép fel, ami azt is jelentheti, hogy percenként megközelítőleg tízezer forintért énekel - tudta meg a Bors. Ha nagy rendezvényre hívják, 300-380 ezer forint ez az összeg.

Az árat a kereslet és a kínálat határozza meg - magyarázta az énekesnő, akit lefoglalni sem egyszerű, ugyanis már most hónapokra előre tele van a naptára.

Csak összehasonlításképp: a manapság Erikánál sokkal aktuálisabb Majka egy félórás fellépésért kétszáz-, negyvenöt percért kétszázötven-, míg az egyórás buliért háromszázezer forintot kap. ByeAlex az Eurovíziós szereplése után húszperces fellépésért 200 ezres, vagyis percenként tízezer forintos gázsit kért. Bangó Margit Kossuth-díjas művésznő pedig egy 45-50 perces műsoráért 500 ezer forintot vihet haza.

Az adóbevallásra nem csak a sztároknak kell figyelni!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok, illetve információk. A munkavállalóknak még ebben a hónapban nyilatkozniuk kell arról, kérik-e munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a bevallás elkészítését - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). A NAV ebben az évben is elkészíti a bevallást azoknak, akik ezt igénylik.

A NAV - saját bevallása szerint - az adózói szokásokat figyelembe véve állította össze az szja-egységcsomagokat, így a csomag csak azt tartalmazza, amire az adózónak szüksége van bevallási kötelezettsége teljesítéséhez. A nyolcféle csomagból az egyik elektronikus formátumú, és azok ügyfélkapus tárhelyére érkezik, akik az előző évben elektronikus úton nyújtották be bevallásukat.

A bevallással kapcsolatos teendők első határideje január 31. Eddig kell a munkavállalóknak nyilatkozniuk arról, hogy munkáltatójuk készítse el idén a 2013-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről. Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról.

Bővebben: Figyelem! Nagyon fontos leveleket postáz a NAV

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?