26 °C Budapest

30 milliós benzinlopás: évekig nem tűnt fel a trükk

Pénzcentrum
2013. február 18. 17:34

Jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság hét személy ellen, akik egy tankoló kártyát jogosulatlanul felhasználva közel 33 millió forintos kárt okoztak.

2013. február 13-án tett feljelentést egy szállítmányozó cég vezetője ismeretlen tettes ellen, aki 2011. május 4. és 2013. február 8. között rendszeresen tankolt az egyik kamionjára kiállított tankoló kártyával. A sértett 2012. áprilisában értékesítette a tehergépkocsit, de a tankoló kártyát nem vonták vissza. A tulajdonos akkor szerzett tudomást a kártya jogtalan felhasználásáról, mikor 2013. januárjában részletes számlát kapott, melyen a korábban eladott kamion és az arra kiállított tankoló kártya is szerepelt fogyasztóként.

A számla adatai és a cégtulajdonos által elmondottak alapján a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt a tehergépjárművet korábban rendszeresen vezető 42 éves esztergomi férfi követhette el. Ő ismerte a kártyához tartozó PIN kódot és indoka is volt egykori munkáltatója megkárosítására. Őt 2013. február 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Ennek során elmondta, hogy a kártyát mindig ugyanazon a benzinkúton használták fel, itt ugyanis ismerte az egyik dolgozót, egy 33 éves táti benzinkutast, akivel megállapodott a tankolás gyakoriságáról és módjáról. Az üzemanyagot csökkentett áron értékesítették ismerőseik körében, az így szerzett pénz nagy részén pedig ketten osztozkodtak.

Az üzlet lebonyolításában további öt személy segédkezett nekik: a benzinkút dolgozói és rokonok, akik kisebb összegeket kaptak a bűncselekményben való közreműködésért. A bűnszövetség hét gyanúsítottja ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem