18 °C Budapest

30 milliós benzinlopás: évekig nem tűnt fel a trükk

Pénzcentrum
2013. február 18. 17:34

Jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság hét személy ellen, akik egy tankoló kártyát jogosulatlanul felhasználva közel 33 millió forintos kárt okoztak.

2013. február 13-án tett feljelentést egy szállítmányozó cég vezetője ismeretlen tettes ellen, aki 2011. május 4. és 2013. február 8. között rendszeresen tankolt az egyik kamionjára kiállított tankoló kártyával. A sértett 2012. áprilisában értékesítette a tehergépkocsit, de a tankoló kártyát nem vonták vissza. A tulajdonos akkor szerzett tudomást a kártya jogtalan felhasználásáról, mikor 2013. januárjában részletes számlát kapott, melyen a korábban eladott kamion és az arra kiállított tankoló kártya is szerepelt fogyasztóként.

A számla adatai és a cégtulajdonos által elmondottak alapján a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt a tehergépjárművet korábban rendszeresen vezető 42 éves esztergomi férfi követhette el. Ő ismerte a kártyához tartozó PIN kódot és indoka is volt egykori munkáltatója megkárosítására. Őt 2013. február 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Ennek során elmondta, hogy a kártyát mindig ugyanazon a benzinkúton használták fel, itt ugyanis ismerte az egyik dolgozót, egy 33 éves táti benzinkutast, akivel megállapodott a tankolás gyakoriságáról és módjáról. Az üzemanyagot csökkentett áron értékesítették ismerőseik körében, az így szerzett pénz nagy részén pedig ketten osztozkodtak.

Az üzlet lebonyolításában további öt személy segédkezett nekik: a benzinkút dolgozói és rokonok, akik kisebb összegeket kaptak a bűncselekményben való közreműködésért. A bűnszövetség hét gyanúsítottja ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?