18 °C Budapest

Nézd meg: ezzel nyúlhatják le a pénzed az ATM-nél - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. január 13. 18:32

Ritkán látható felvételen mutattuk meg a módszert, amivel könnyedén megszerezhetik az automatát használók pénzét. De a héten még írtunk a rezsicsökkentésről is, aminek hosszútávú hatásai miatt jobb ha felkészülünk a hitedeg telekre. A láskásvásárlókat több változás is várja jövőre, de a kedvező kamattámogatott hitelek is átalakultak és még olcsóbbak lettek. A teljes cikk olvasásához kattints a címére.

Ezzel nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt
Ritkán látható felvételeket hozott nyilvánosságra a közelmúltban a brit sajtó. A fotókon olyan eszközök látszanak, amelyeket a bűnözők az ATM-ek nyílására helyeznek, segítségükkel pedig könnyedén megszerezhetik az automatát használók pénzét.

Fotó: Daily Mail

Örülsz a rezsicsökkentésnek? Pedig, ha ezt tudnád...
Hiába csökkentette a kormány 10 százalékkal a lakossági gáz-, villamosenergia-, illetve távhő árát, az alacsony ár ugyanis csak pazarló fogyasztásra és a takarékosságot szolgáló beruházások elhalasztására ösztönzi a lakosságot. Mivel azonban semmit sem adnak ingyen - a mostani rezsicsökkentést előbb-utóbb mindenképp jókora korrekció követheti -, már most célszerű az ajándék pénzt befektetni.

Nem csak a rezsi lesz befagyasztva: itt vannak az olcsóbb lakáshitelek
Felturbózták a kamattámogatott hiteleket. Az 5 évig járó támogatás nem csökken évről évre, így csak a 6 évben kell számítania az adósoknak a törlesztőrészletek megemelkedésére. De erre is van megoldás, hiszen még mindig megéri kiváltani a drága piaci hiteleket a lakástakarékok által kínált 5-6 százalékos kölcsönökkel. Nézd meg te is, melyik a legolcsóbb kölcsön januárban!
>>Az Ersténél is elérhető az olcsó hitel


Milliárdok lapulnak a magyar fiókok mélyén
Fontos határidő jár le február végén: a 2008. március 1-jén forgalomból bevont 1 és 2 forintosokat 2013. február 28-ig váltják át a kereskedelmi bankok, a posta és a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Érdemes a fiókok mélyére nézni, milliárdok vannak még nálunk.

 


Ez a titok: így járhatsz túl a bankod eszén
Nem újdonság, hogy az új megtakarításra nagyobb kamatot fizetnek a bankok. Mi számít friss pénznek, és miként érhetjük el, hogy mindig a legjobb feltételekkel fizessenek a betétünk után? Összeállításunkban összeszedtük a legjobb ajánlatokat, és megmutatjuk a titkot, hogyan lesz a "friss" pénz, és lehet a legjobb feltételekkel befektetni.

Nézd meg a számlád! Már látszik Matolcsy új adója
Akár az internetbankunkban is megnézhetjük mennyit fizetünk az új tranzakciós adó bevezetése után.Van olyan bank is, ahol még ugyan nem hárítják át az új adót, mégis minden utalásnál megnézhetjük mennyibe került a tranzakció a hitelintézetnek. Az "illetéket" ugyan első körben a bankoknak kell befizetniük, de több hitelintézet már január elsejétől áthárítja a költségeket.

Öngondoskodás

Nézd meg a számlád! Már látszik Matolcsy új adója

2013. január 8., kedd 15:20 Micskei Lajos
 

 

Akár az internetbankunkban is megnézhetjük mennyit fizetünk az új tranzakciós adó bevezetése után.Van olyan bank is, ahol még ugyan nem hárítják  át az új adót, mégis minden utalásnál megnézhetjük mennyibe került a tranzakció a hitelintézetnek. Az "illetéket" ugyan első körben a bankoknak kell befizetniük, de több hitelintézet már január elsejétől áthárítja a költségeket.

hirdetés


A Bankszövetség szerint a hitelintézeteknek már nem maradt elég mozgástere ahhoz, hogy a tranzakciós illetéket lenyelje - hangzott el az RTL klub híradójában. A Pénzcentrum által megkérdezett szakértő szerint is az ügyfeleken szerzett 500 - 800 forintos haszon nem fedezi a jóval magasabb adót, így a hitelintézetek kénytelenek áthárítani plusz költségeiket. 

 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legtöbben ezt már meg is tették, februárban már magasabb díjakat tartalmazó számlákat kaphatjuk kézhez. A banki rendszerekben is feltűntek ezek a költségek, még olyan hitelintézet is feltünteti az illeték mértékét, amely februárig nem hárítja azt át a számlavezetőkre.

2012. dec. 10.: Újra lecsap Matolcsy új adója: tovább drágítanak a bankok

Az AXA Banknál február közepéig nem kell megfizetni a tranzakciós illetéket, mégis már most láthatják az ügyfelek a Bank mennyi tranzakciós illetéket fizet a tranzakció után.

A Citibank több más hitelintézettel együtt úgy döntött a tranzakciós illetéket egy az egyben megfizetteti a számlavezetőkkel, ez látszik is már az internetbankban. A készpénzfelvételért 3 ezreléket, utalásokért 2 ezreléket kell fizetni. A kártyás vásárlás szerencsére a legtöbb banknál ingyenes maradt, az itt keletkező 2 ezrelékes költséget a bankok többsége nem szedi be az ügyfelektől.


Az eddig nulla forintos számláknál is megjelenhetnek költségek. A készpénzfelvétel sok helyen drágult 2013-ban. Már az első ATM használat sem ingyenes a legtöbb helyen. A Raiffeisen ügyfelek például az eddigi ingyenes készpénzfelvételért 45 forintot kell hogy fizessenek.

Vallott az Eszközkezelő: eddig csak 600 lakás jött össze
2012 végéig mindössze 600 ingatlant sikerült megvásárolnia a Nemzeti Eszközkezelőnek - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtóbeszélgetésén.

Új előírások: már csak így adhatod el a lakásod
Bár az idei évtől jó pár ponton "szigorodtak" az épület-energetikai tanúsítványra vonatkozó előírások, a legfontosabb módosítások ezúttal is kimaradtak az Európai Unió által meghatározott irányelvek magyarításából. Vélemény

Még nem jelentkezett az Ötöslottó nyertese: 1,4 milliárd várja
Egyelőre senki sem jelentkezett az Ötöslottó múlt héten kisorsolt 1, 4 milliárd forintos főnyereményéért. 2012-ben mindazonáltal így is több mint 30 milliárd forintot vihettek haza a magyar szerencsevadászok.

Gyász: elhunyt a legendás magyar márka névadója
Gyászol a hazai és nemzetközi kozmetikus társadalom. 2013. január 9-én este, munkásságának 55., életének 87. évében elhunyt Molnár Dánielné, Ilcsi néni, az ismert kozmetikum-család névadója, az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. alapítója.

 

 

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem