A gyerekek fele kap minden nap zöldséget vagy gyümölcsöt az óvodai és iskolai étkezéskor - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országos élelmezési és táplálkozástudományi intézet főigazgató főorvosa, Martos Éva.
Az óvodákat 2008-ban, az iskolákat 2009-ben vizsgálták abból a szempontból, hogy milyen minőségűek a közétkeztetés során felszolgált ételek. Ezek a reprezentatív felmérések sajnos igen rossz eredménnyel zárultak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Martos Éva, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet főigazgató főorvosa. Azt az egy következtetést lehet levonni, hogy a gyerekeknek felszolgált ételek táplálkozási kockázatot hordoznak.
A magas sóbevitel, a sok zsír, a kevés zöldség és gyümölcs mind olyan, hogy most vagy később különböző betegségekhez vezetnek. Ezek az úgynevezett nem fertőző betegségek, a szív-érrendszeri problémák, a daganatos betegségek, ezek kockázata sajnos megállapítható.
Vizsgálták azt is, hogy országos szinten mekkora az az összeg, amelyet a gyerekek étkezéseire fordítanak. Óvodákban ez napi három étkezést jelent, iskolában az ebédet. Rendkívül nagy a szórás ezen a téren, 150 forint és 700 forint között ingadozott, egy főre vetítve - fejtette ki Martos Éva. Mint mondta, előfordult, hogy a 700 forintos sem volt annyira egészséges, mint lehetett volna, de olyan is előfordult, hogy 250-280 forintos nyersanyagárból sikerült kihozni viszonylag egészséges menüt.
-
Karácsonyi bevásárlás: miért éri meg a Lidl mellett dönteni az ünnepek előtt?
Az ünnepi készülődés mindenkitől sok energiát és alapos tervezést igényel, ezért a Lidl célja, hogy az idei karácsonyi bevásárlást a vásárlók egyszerűen és egy helyen intézhessék.
-
Közeledik a síszezon, féláron is elérhető a Gránit Bank Platinum kártya: 50 milliós, síelésre is érvényes utasbiztosítás jár hozzá
Európa sípályáin nagyjából minden tizedik síelő szenved kisebb-nagyobb balesetet egy-egy szezonban.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








