12 °C Budapest

Nem könnyű jelentkezni a támogatott nyelvi képzésekre

Pénzcentrum
2013. január 4. 10:32

Az InfoRádió több nyelviskolától úgy értesült, hogy nehezen lehet jelentkezni az uniós támogatással idén induló idegen nyelvi képzésekre. Az internetes regisztráció sokaknak gondot okoz, miközben az informatikai rendszer sem volt felkészülve ilyen hatalmas érdeklődésre.

December 18. óta lehet jelentkezni az Európai Unió által támogatott idegen nyelvi képzésekre Magyarországon a Tudásod a jövőd honlapon. Van olyan nyelviskola, ahol már megkezdődött a képzés, az InfoRádió tud olyan budapesti tanintézményről, ahol az online jelentkezés megkezdésének első órájában megvolt a szükséges csoportlétszám, de a legtöbb helyen még a regisztráció is gondot okoz. Kovács Enikő, az International House ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta: sokaknak az internetes jelentkezés volt bonyolult, és a helyzetet súlyosbította, hogy a program weboldala olykor lefagyott.

Ezen jelentkezőknek tehát újra kellett regisztrálniuk. Meg kell ismételniük a regisztrációt azoknak is, akik nagy sietségükben nem a saját térségükbe jelentkeztek a képzésre. Fontos tudni, hogy a nyelviskolák weboldalán indított előregisztráció nem azonos a Tudásod a jövőd honlapon található regisztrációval. Utóbbi feltétlenül szükséges, előbbi viszont a nyelvi szintfelmérő miatt fontos. Dohár Péter, a Dover Nyelviskola ügyvezetője azt mondta: a rendszer kiszűri, ha valaki két intézményben is részt venne az oktatáson.

A nyelviskolákban azt mondják, a budapesti képzések nagyon népszerűek, sok a fiatal, de az 50-60 évesek közül is sokan érdeklődnek. Az intézmények vezetői szerint nem érdemes elkeseredniük azoknak, akiknek most nem sikerült a jelentkezés, a tanfolyamok ugyanis havonta indulnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem