31 °C Budapest

Nem könnyű jelentkezni a támogatott nyelvi képzésekre

Pénzcentrum
2013. január 4. 10:32

Az InfoRádió több nyelviskolától úgy értesült, hogy nehezen lehet jelentkezni az uniós támogatással idén induló idegen nyelvi képzésekre. Az internetes regisztráció sokaknak gondot okoz, miközben az informatikai rendszer sem volt felkészülve ilyen hatalmas érdeklődésre.

December 18. óta lehet jelentkezni az Európai Unió által támogatott idegen nyelvi képzésekre Magyarországon a Tudásod a jövőd honlapon. Van olyan nyelviskola, ahol már megkezdődött a képzés, az InfoRádió tud olyan budapesti tanintézményről, ahol az online jelentkezés megkezdésének első órájában megvolt a szükséges csoportlétszám, de a legtöbb helyen még a regisztráció is gondot okoz. Kovács Enikő, az International House ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta: sokaknak az internetes jelentkezés volt bonyolult, és a helyzetet súlyosbította, hogy a program weboldala olykor lefagyott.

Ezen jelentkezőknek tehát újra kellett regisztrálniuk. Meg kell ismételniük a regisztrációt azoknak is, akik nagy sietségükben nem a saját térségükbe jelentkeztek a képzésre. Fontos tudni, hogy a nyelviskolák weboldalán indított előregisztráció nem azonos a Tudásod a jövőd honlapon található regisztrációval. Utóbbi feltétlenül szükséges, előbbi viszont a nyelvi szintfelmérő miatt fontos. Dohár Péter, a Dover Nyelviskola ügyvezetője azt mondta: a rendszer kiszűri, ha valaki két intézményben is részt venne az oktatáson.

A nyelviskolákban azt mondják, a budapesti képzések nagyon népszerűek, sok a fiatal, de az 50-60 évesek közül is sokan érdeklődnek. Az intézmények vezetői szerint nem érdemes elkeseredniük azoknak, akiknek most nem sikerült a jelentkezés, a tanfolyamok ugyanis havonta indulnak.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?